Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2003 Persbericht district Kerkrade (JC 10.40u) Vrijdag 13 juni 2003

District Kerkrade

Kerkrade, rijden zonder rijbewijs
Het haastige rijgedrag van de bestuurder van een motorvoertuig op de Onze lieve Vrouwestraat in Kerkrade trok gistermorgen de aandacht van een politiepatrouille, die deze daarom lieten stoppen. Bij controle bleek dat de 32- jarige inwoner van Kerkrade niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt derhalve een proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade, controle overlastgedrag jeugd
Donderdag 12 juni tussen 15.00 en 22.00 uur controleerde de politie van de basiseenheid Kerkrade Midden-Eygelshoven speciaal op het overlastgedrag van jeugdigen. In de omgeving van de Egelantierstraat, de Patronaatstraat, de Akerstraat en de Roda JC ring werd verbaliserend opgetreden. In totaal vielen 11 bekeuringen. Twee jongeren kregen een proces-verbaal voor het drinken van alcohol in het openbaar; twee voor het onjuist gebruik maken van het straatmeubilair; twee voor het niet dragen van een helm; vier voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Landgraaf, rijden onder invloed
De politie van Landgraaf zag vannacht omstreeks 01.45 uur een bromfietser slingerend over de Pasweg in Landgraaf rijden. Nadat hij op aangeven van de politie was gestopt bleek, dat de man ternauwernood op de been kon blijven. In dit geval was er duidelijk te diep in het glaasje gekeken en de ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat de man meer dan drie maal het toegestane promillage (0,5) had. De 42- jarige inwoner van Landgraaf bleek in het verleden al drie keer voor dezelfde overtredingen bekeurd te zijn. Ook nu wordt tegen hem een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Verkeerscontroles
Donderdag 12 juni tussen 09.30 en 14.00 uur voerde het verkeershandhavingsteam snelheidcontroles (district Kerkrade) uit op achtereenvolgens de Valkenburgerweg (Wijlre), de Hilleshagerweg (Hilleshagen), de Bosstraat (Vaals) en de Rijksweg (Gulpen). In dit geval past een compliment aan de weggebruikers. Er werden in dit tijdvak op deze wegen slechts 6 overtredingen geconstateerd. Ook stond de radarapparatuur die dag opgesteld op de Hamstraat (Kerkrade) en de Europaweg en Dr. Calsstraat (Landgraaf). In totaal passeerden 3080 motorvoertuigen de controleplaatsen, waarvan 198 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid op deze 50 km wegen was 100.