Gemeente Maassluis

Persberichten

13-6-2003

Gemeente niet in cassatie

Op 10 april 2003 heeft het Gerechtshof te Den Haag arrest gewezen in de schadestaatprocedure die de gemeente voert met de stichting Schadevergoeding Steendijkpolder Maassluis (SSM).

Het arrest is gewezen in het door de gemeente op 3 januari 2001 ingestelde hoger beroep tegen het tussenvonnis van de rechtbank te Rotterdam van 12 oktober 2000.

Het arrest heeft tot gevolg dat het vonnis van de rechtbank in stand is gebleven.

Naar aanleiding van het arrest worden partijen terugverwezen naar de rechtbank die een eindvonnis zal moeten wijzen. De procedure daartoe moet weer worden opgestart. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tegen het arrest cassatieberoep in te stellen.

In de vergadering van 3 juni 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tegen het arrest van het Hof geen cassatieberoep in te stellen doch de procedure bij de rechtbank weer te vervolgen. Verder heeft het college besloten om na te laten gaan wat de inhoudelijke gevolgen van het arrest zijn, met andere woorden te laten berekenen wat in ieder geval de financiële consequenties van het arrest zijn. Daarbij heeft het college uitgesproken te willen bekijken in hoeverre met de wederpartij een schikking kan worden getroffen teneinde de procedure te kunnen beëindigen. Aangezien het gebruikelijk is om in geval van belangrijke rechterlijke uitspraken de raadscommissie Algemene Zaken van de uitspraak op de hoogte te stellen is die commissie over het collegebesluit geïnformeerd. De raadscommissie Algemene Zaken heeft met instemming kennis genomen van het collegebesluit.