Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.15 u) Vrijdag, 13 juni 2003

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Afgelopen donderdag op vrijdagnacht omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een pand aan de Bokstraat in Heerlen. De Koninklijke Marechaussee (patrouille) die eveneens terplaatse ging heeft er een 37-jarige man uit Heerlen aan te houden op verdenking van de inbraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen donderdagavond vond op de Ganzeweide in Heerlen een aanrijding plaats. Een auto kwam daarbij in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 49-jarige man uit Hoensbroek. Die kwam met zijn bromfiets ten val en raakte gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Na medische verzorging kon hij weer huiswaarts. De bij de aanrijding betrokken bestuurder van de auto was na de aanrijding uitgestapt en weggelopen. De politie heeft later op aanwijzingen van getuige op de Bokstraat een 33-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie kreeg aanwijzingen had van alcoholgebruik. De verdachte weigerde medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt verder onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen donderdag op vrijdagnacht op de Lucasstraat in Heerlen van een 25-jarige automobilist uit Almere, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; brom-/snorfietscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond (van 13.45 uur tot 20.30 uur), samen met de Koninklijke Marechaussee in Brunssum / Onderbanken brom- en snorfietscontroles gehouden. Motorrijders van de politie, waaronder ook twee crossmotorbestuurders van de Koninklijke Marechaussee, haalden her en der in Brunssum / Onderbanken brom/snorfietsbestuurders van de weg en dirigeerden die naar de controleplaats in het politiebureau in Brunssum. Er werden totaal 164 brom-/snorfietsbestuurders gecontroleerd. Daarvan werden 15 brom-/snorfietsen in beslag genomen voor nader onderzoek, ondermeer nader onderzoek in verband onduidelijke herkomst van het voertuig (mogelijk afkomstig van diefstal) en nader onderzoek op technische gebreken etc. Er werden totaal 126 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen betroffen een te hoge constructiesnelheid (83 bekeuringen wegens het sneller kunnen rijden dan maximaal is toegestaan / opgevoerd), het niet dragen van een bromfietshelm, technische gebreken zoals slecht/niet goed werkende remmen en kale banden tot het niet voorzien zijn van een bel / hoorn. De politie zal vaker van dergelijke brom- en snorfietscontroles houden.

Brunssum; bekeurd
De politie heeft afgelopen donderdag bij een verkeerscontrole op het Koutenveld in Brunssum totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben van de vereiste autopapieren.