Gemeente Capelle a/d IJssel

Riolering Keerkring

Het beton van het hoofdriool in de Keerkring is ter plaatse aangetast. Bij verdere aantasting kan dit riool in de toekomst een groot deel van zijn sterkte verliezen. Daarom wordt op donderdag 12 en vrijdag 13 juni de riolering gerenoveerd. Het gaat hier om de rioolstreng die loopt in de groenstrook van de Keerkring achter het Ahrdal naar het Waardenpad / Koggerwaard. Om de betreffende rioolstreng te beschermen tegen verdere aantasting zal er een kunststof bekleding in worden aangebracht. Als locatie voor het werk is gekozen voor een rioolinspectieput in de Keerkring achter het Ahrdal 1. Hiervoor brengt de gemeente steigerwerk aan. Om dit steigerwerk te kunnen plaatsen is het noodzakelijk een stuk van de aanwezige beplanting te snoeien. Dit snoeien zal vooruitlopend op de werkzaamheden plaatsvinden. Aansluitend zullen ook de putten van dit hoofdriool, door middel van een spuittechniek, worden voorzien van een kunststof bekleding.
De werkzaamheden kunnen enige overlast met zich mee brengen voor de omwonenden.
Ondanks gebruik van moderne geluidsarme apparatuur Kan er bijvoorbeeld geluidsoverlast optreden. Het is ook mogelijk dat er tijdens het werk, in de directe omgeving, een kunststofachtige lucht vrijkomt. Deze lucht is goed te ruiken, maar levert geen gevaar op voor de gezondheid. Bij het vrijgraven van bovengenoemde putten worden de bovenstukken van deze putten tijdelijk verwijderd. Ook dit kan voor enige overlast zorgen.

De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken en vraagt hiervoor uw begrip.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum (zie wegwijzer). Met de deelsector Uitvoering kunt u bellen voor vragen over het onderhoud van de riolering, telefoon 010-2848645.