De Unie


Sappi: Principe Akkoord CAO 2003-2004

13 juni 2003 - U kunt hier de volledige tekst inzien van het principe akkoord voor de CAO 2003 - 2004, dat afgesloten is door Sappi Netherlands B.V. en de bonden.

Principe akkoord CAO 2003 - 2004

1. Looptijd
De CAO heeft een looptijd van 1 juni 2003 tot en met 31 mei 2004.
2. Initieel
Per 1 juni 2003 worden de salarissen en salarisschalen verhoogd met 1,5 % en per 1 januari 2004 worden de salarissen en salarisschalen verhoogd met 1 %.

3. Opbouw ADV op lifetime basis / invoering 36 urige werkweek Per 1 januari 2004 wordt gemiddeld 36 uur per week gewerkt door het toekennen van 24 ADV dagen voor de dagdiensten. Voor de dagdienstmedewerkers worden de ADV dagen met uitzondering van de maanden juli en augustus op vrijdag als hele dagen ingeroosterd.
De resterende ADV dagen worden door de afdelingsleiding vastgesteld.

De opgebouwde ADV-dagen op lifetime worden in de maand december van het jaar 2003 uitbetaald. Desgewenst kan werknemer in plaats van uitbetaling verzoeken de waarde van deze dagen te storten in zijn / haar pensioenspaarmodule

Voor parttime medewerkers zal de toekenning proportioneel gebeuren.

4. 5 Ploegendienst tijdens vakantieperiode In de CAO wordt de volgende protocol tekst opgenomen.

Tijdens CAO overleg is nadrukkelijk gesproken over het vakantierooster van de 5-ploegendienst. Partijen zijn overeengekomen dat het rooster tot stand komt in overleg met de lokale OR.

In een side-letter hebben partijen de huidige overeengekomen regeling van Sappi Nijmegen vastgelegd

Ingeval ook Sappi Maastricht besluit tot een soortgelijke vakantieregeling is deze side-letter in principe van toepassing.
5. Ouderenbeleid
In samenwerking met de COR wordt het ouderenvraagstuk bestudeerd. Hiertoe is een werkgroep gevormd die voor het einde van juni 2003 de uitkomsten van de studie zal bespreken tijdens een bijeenkomst van de COR. CAO-partijen zullen zich vervolgens buigen over de meest wenselijke oplossing en de daarbij behorende arbeidsvoorwaardelijke regelingen.

6. Pensioenstudie en Premiesparen
Vakorganisaties en Sappi komen met elkaar overeen om tijdens de looptijd van de CAO 2003 2004 een studie te doen naar de financiële situatie van het pensioenfonds, het invoeren van een eigen bijdrage van werknemers, de besteding van het werkgeversdeel van de premiespaarregeling en mogelijke aanpassingen in de huidige (pre)pensioenregeling en de daaraan gekoppelde financiële gevolgen.

Voor het doen van deze studie zal een werkgroep worden gevormd die wordt ondersteund door deskundigen zowel van de zijde van vakorganisaties als van Sappi.

De resultaten van deze studie zullen beschikbaar zijn in februari 2004, zodat zij kunnen worden ingebracht in het periodiek overleg.
7. Belonen op Resultaat (BOR)
Met ingang van 1 oktober 2003 zal deze nieuwe regeling om te komen tot een resultaatafhankelijke beloning worden ingevoerd. De bestaande Resultaat-afhankelijke regeling onder B.7 zal dan vervallen.

Deze regeling wordt na 2 jaar geëvalueerd. Criteria zullen in overleg met de lokale OR worden besproken en in de COR worden vastgesteld.

8. Moderniseren CAO Sappi Netherlands
Tijdens de looptijd van de cao zullen partijen zich bezighouden met het moderniseren van de CAO Sappi.

Dit houdt in dat onder meer gestreefd wordt naar:
+ het formuleren van goed leesbare en duidelijke (eenduidige) cao teksten, zodat de CAO goed toegankelijk wordt voor de doelgroep;

+ het toetsen van de cao teksten op juridische juistheid en indien nodig het aanpassen van deze teksten.
9. Werkgeversbijdrage AWVN
De AWVN regeling zal door Sappi voor de contractperiode 2003- 2004 worden voortgezet.

Sappi Netherlands
H. van der Pal

De Unie
S. Reijnders

FNV BONDGENOTEN
H. Kijzers

CNV BedrijvenBond
R. Smeets

* Intropagina Papier en Karton

vrijdag, 13 juni 2003