Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




----------------------Persbericht----------------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

13 juni 2003

Doetinchem Jongen al twee weken vermist

De 13-jarige jongen Vado Manuel Joao wordt al sinds meer dan twee weken vermist. Vado is een asielzoeker uit Angola en woont met zijn broer en zus in het AZC in Doetinchem. Op 28 mei vertrok hij rond 8.00 uur vanuit het AZC aan de Christoffelstraat te voet naar school. Daar is hij niet aangekomen en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Inmiddels is in de regionale pers ruimschoots aandacht besteed aan de zaak en ook heeft de politie op 11 juni een passantenonderzoek gehouden op de Tweede Loolaan. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen posters opgehangen en flyers uitgedeeld in het Nederlands en Portugees. Familie en kennissen zijn gehoord en verschillende tips zijn nagetrokken. Tot nu toe heeft dit geen informatie opgeleverd over de verblijfplaats van Vado. Ook is er nog steeds geen teken van leven geweest. De politie houdt rekening met een misdrijf. Maandag 16 juni wordt daarom in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de vermissing.

Vado heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1.60 meter lang, normaal postuur, rond gezicht, korte zwarte dreadlocks. Hij droeg op de dag van verdwijning een spijkerbroek, witte schoenen met zwarte strepen van het merk Adidas en een rood t-shirt met het getal 53 erop. Hij had een schooltas met boeken bij zich.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op maandag 16 juni om 19.00 en 22.00 uur. Op dinsdag 17 juni worden beide uitzendingen om 12.00 uur herhaald. Tijdens het programma wordt een speciale getuigenlijn opengesteld. Natuurlijk kunnen mensen in de tussentijd met informatie over Vado bellen met 0900-8844.

Einde berichten



Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50. Foto is beschikbaar op aanvraag.