Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Amsterdam Thuiszorg
t.a.v. dr. G.M.H. Tanke, voorzitter Raad van Bestuur Postbus 57269
1040 BD Amsterdam

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DVVO/ZA-U-2379260 12 mei 2003 Onderwerp Bijlage(n) Uw brief Vermogenspositie Amsterdam Thuiszorg BV 03.039/CO/ke

Geachte mevrouw, heer Tanke,

Hierbij reageer ik op uw brief van 9 april jl. (met kenmerk 03.039/CO/ke) waarin u aandacht vraagt voor de vermogenspositie en de consequenties daarvan voor Amsterdam Thuiszorg BV. Daarnaast verzoekt u om in een mondeling overleg de kwestie te mogen toelichten.

Uit uw brief en de brief van het CTG d.d. 20 februari jl. (met kenmerk VV/ih/A/03/022) blijkt dat het CTG bestuur een verzoek van Amsterdam Thuiszorg BV om financiële steun op 17 februari jl. onder voorwaarden heeft gehonoreerd volgens het beleid dat het CTG in derge- lijke situaties hanteert. Het CTG heeft aangegeven dit besluit met een grote mate van be- stuurlijk onbehagen te hebben genomen, omdat Amsterdam Thuiszorg BV in minder dan twee jaar tijd van een grote, financieel gezonde instelling in een steunvragende instelling is veranderd.

Op basis van de beschikbare informatie constateer ik dat de gevolgde bovenstaande proce- dure in lijn is met de afspraken die het Ministerie van VWS en het CTG hebben gemaakt over instellingen met financiële problemen. Het behandelen van verzoeken van instellingen met financiële problemen behoort tot de reguliere taken van het CTG. Een belangrijk uit- gangspunt daarbij is dat instellingen zelf verantwoordelijk zijn en blijven voor de resultaten die worden behaald. Instellingen maken hierover (financiële) productieafspraken en beste- dingsafspraken met het zorgkantoor. Eventuele (financiële) knelpunten dienen dan ook in eerste instantie door de instelling zelf binnen de beschikbare middelen te worden opgevan- gen in overleg met het zorgkantoor.

Uit het bovenstaande mag duidelijk zijn, dat Amsterdam Thuiszorg BV met een goed plan van aanpak er zelf voor moet zorgen weer een financieel gezonde organisatie te worden. Ik ondersteun dan ook de besluitvorming van het CTG hierover.

Postbus 20350 Bezoekadres: Correspondentie uitsluitend Internetadres: 2500 EJ DEN HAAG Parnassusplein 5 richten aan het postadres www.minvws.nl Telefoon (070) 340 79 11 2511 VX DEN HAAG met vermelding van de Fax (070) 340 78 34 datum en het kenmerk van deze brief.



Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Blad

---
Kenmerk
DVVO/ZA-U-2379260

Gelet hierop zie ik geen reden om hierover een mondeling overleg te organiseren tussen het Ministerie van VWS en Amsterdam Thuiszorg BV.

Ik hoop uiteraard dat u in overleg met het zorgkantoor en in overeenstemming met de door het CTG gestelde voorwaarden tot een goed plan van aanpak komt om uw instelling op kor- te termijn (financieel) gezond te maken.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Hoogachtend,

de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
namens deze,
de directeur Verpleging, Verzorging
en Ouderen,

drs. ing. A.H.J. Moerkamp




---- --