Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 13/6

Breda, 13 juni 2003

Dodelijke aanrijding A 58

ULVENHOUT Vanmorgen rond 07.45 uur vond een kop-staart aanrijding plaats tussen de bestuurder van een Belgische bestelbus en de bestuurder van een Nederlandse vrachtauto. De bestuurder van de bestelbus, een 54 jarige man uit Antwerpen, kwam hierbij om het leven.

De Belgische bestuurder heeft vermoedelijk te laat opgemerkt, dat door het verkeersaanbod ter plaatse langzaam werd gereden. Gevolg was dat de man met vermoedelijk onverminderde snelheid achterop de trailer reed van een vrachtwagen chauffeur uit Akersloot. De bestuurder was op slag dood. De brandweer moest de man uit zijn wrak bevrijden. Ook de traumaheli werd ingezet. De rijbaan van de A 58 rijrichting A 16 werd tot ongeveer 10.00 uur voor alle verkeer afgesloten en ter plaatse omgeleid. Er ontstonden geen grote files.

Kortsluiting in woning zorgt voor uitslaande brand

FIJNAART Gisteravond heeft een korte maar felle brand gewoed in een woning aan de Koningin Julianastraat in Fijnaart. Tegen 21.10 uur ontdekten de bewoners brand in de slaapkamersvan een van de dochters. Om 21.30 uu rkon de brandweer het sein brandmeester al gegeven, maar de schade was groot. Een deel van de slaapkamer brandde uit. De brandweer vermoedt dat kortsluiting in de TV de oorzaak was van de brand. De bewoners hadden kort voor het uitbreken een harde knal gehoord. Omvang van de schade is niet bekend.

Vernieling auto

ZEVENBERGEN - Woensdagmiddag is er een groene Mitsubishi bekrast. Deze auto stond geparkeerd aan het Haveneind te Zevenbergen. Er werden diepe krassen aan twee zijden aangebracht. Omvang schade is niet bekend. De reden waarom de dader dit deed is evenmin bekend.

Militairen aangehouden voor vechtpartij

BREDA De horecadienst van de politie heeft gisteravond in het centrum van Breda wee militairen van een kazerne uit Roosendaal aangehouden omdat ze in een horecazaak in de Bredase binnenstad een 20 jarige Bredanaar in elkaar hadden geslagen. De twee verdachten van 23 en 27 jaar uit Beuningen en Purmerend zijn aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen. De Bredanaar liep tijdens de vechtpartij kneuzingen aan zijn gezicht op. Aanleiding voor de vechtpartij is niet bekend.

Dromen zijn geen bedrog

BREDA Een 32 jarige Bredanaar schrok vannacht rond 04.00 uur wakker en zag tot zijn verbazing een man op zijn slaapkamer staan. Eerst dacht hij aan een droom, maar dit bleek werkelijkheid. Op de vraag wat de vreemde geest op zijn kamer deed kreeg hij geen duidelijk antwoord, maar de man verdween via het geopend raam in het duister.

Even nadien kwam de man er achter dat zijn GSM en een tas was gestolen. De gealarmeerde politie kon de verdachte even later in een brandgang arresteren. De man ontkende iets met de diefstal van de gsm te maken te hebben, maar toen de politie het gsm-nummer van het slachtoffer belde begon de broekzak te rammelen. In de broek van de nachtelijke geest zat de telefoon van de bewoner. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Broers met elkaar op de vuist

BREDA De politie heeft vanmorgen op de Edisonstraat een 43 jarige Bredanaar aangehouden, die kort ervoor zijn broer zou hebben geslagen en met een pistool zou hebben bedreigd. Het zou om een financiele kwestie gaan die in de ogen van de 43 jarige Bredanaar niet correct was afgehandeld. De politie kon de man kort na het incident aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. Het bewuste vuurwapen waarover werd gesproken is door de politie nog niet aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: R.v. Kuik