Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 13-06-2003 Persberichten district Den Bosch

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een bromfietser gewond geraakt bij een ongeval. De 16-jarige bromfietser uit `s-Hertogenbosch reed over de Braspenninglaan in `s-Hertogenbosch. Vlak bij de brug aan het einde van die weg kwam hij frontaal in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 32-jarige man uit `s-Hertogenbosch. De bromfietser is met hoofd- en nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

RIJBEWIJS EN AUTO KWIJT, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 49-jarige man uit `s-Hertogenbosch bekeurd. De man reed met zijn auto met een snelheid van 175 km/u over Treurenburg in `s-Hertogenbosch. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 80 km. Naast de bekeuring die de man kreeg werd zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond is een 36-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vriendin uit `s-Hertogenbosch in haar woning te hebben mishandeld. Ook wordt hij ervan verdacht de keel van de vrouw dicht te hebben geknepen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

ALCOHOLCONTROLE `s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is een alcoholcontrole gehouden op de Hekellaan in `s-Hertogenbosch. Bij deze controle zijn 4 personen bekeurd omdat ze te veel gedronken hadden om met een auto te mogen rijden. Een van hen kreeg direct een boete van EUR 190,-. De anderen zullen later van de officier van justitie een transactievoorstel krijgen. Alle bestuurders kregen ook een rijverbod variërende van 1 tot 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO, `s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 33-jarige Bosschenaar aangehouden. Getuigen hadden de man zien rondscharrelen tussen geparkeerde auto`s. Op aanwijzing van de getuigen werd de man in een auto aangetroffen die daar geparkeerd stond. De auto bleek eerder elders in `s-Hertogenbosch te zijn gestolen. De Bosschenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

EXTRA ALCOHOLCONTROLES

Tijdens het internationale tennistoernooi in Rosmalen van 15 tot en met 22 juni zullen door de politie extra alcoholcontroles worden gehouden op de aan- en afvoerwegen naar het toernooiterrein.