Persberichten - 13/06/2003

Akkoord CREG-Fluxys over rekeningen 2002

Zoals aangekondigd in ons persbericht van 23 april 2003, heeft Fluxys een constructieve dialoog gevoerd met de CREG over haar vraag om in de rekeningen 2002 een bijkomend bedrag van 21,4 mln. op te nemen in de regularisatierekening. Dat bedrag omvat enerzijds de meerinkomsten uit onderhandelde tarieven in vergelijking met de inkomsten uit gereguleerde tarieven en anderzijds andere opbrengsten.

De dialoog CREG-Fluxys heeft intussen geleid tot een akkoord. Het akkoord voorziet dat de CREG definitief instemt met de bedragen die in de rekeningen 2002 zijn opgenomen ten bate van de toekomstige tarieven. Een en ander houdt ook de bevestiging in van het Fluxys-beleid om na uitbetaling van de dividenden de beschikbare nettowinst uit gereguleerde activiteiten in de onderneming te behouden ter versterking van het financiële draagvlak voor investeringen in de transport-, opslag- en LNG-activiteiten.

Voorts wordt volgens het akkoord het bedrag van de regularisatierekening in 2003 eenmalig verhoogd met een som die overeenstemt met de boven genoemde andere opbrengsten. Op die manier worden de middelen versterkt om de komende jaren de goede Europese concurrentiepositie van de gereguleerde Fluxys-tarieven te behouden.

Uitgaande van het akkoord met de CREG kan Fluxys behoudens onvoorziene omstandigheden voor 2003 zoals vooropgesteld een dividend in het vooruitzicht stellen in lijn met het beleid dat tot nog toe is gevoerd.

Bron: Fluxys
Provider: Euronext Brussels