Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Media, Marino KEULEN, stelde de Vlaamse regering het frequentieplan, de frequentiepakketten en de frequenties voor de particuliere radio-omroepen definitief vast.

Op 16 mei 2003 had de Vlaamse regering hieromtrent reeds een principiële beslissing genomen. Op 5 juni 2003 werd dit frequentieplan door minister VAN MECHELEN toegelicht aan de commissie Media van het Vlaams Parlement. De commissie had geen bezwaren tegen het voorliggende plan. Het plan voorziet twee landelijke radio-omroepen, één regionale radio-omroep per provincie en 292 lokale radio- omroepen.

De volledige frequentielijsten zullen te consulteren zijn via de website van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, administratie media vanaf vrijdagnamiddag 13 juni (15 uur): www2.vlaanderen.be/media.

De lijsten vermelden de frequenties die voor de volgende erkenningsronde in aanmerking komen. Het betreft frequentiepakketten voor de regionale radio's en frequenties voor lokale radio's.

De Vlaamse regering heeft ook het procedurebesluit in uitvoering van het decreet dat op 28 mei 2003 door het Vlaams Parlement werd aangenomen, principieel goedgekeurd en vraagt het advies van de Raad van State. Na ontvangst van het advies zal een definitieve beslissing worden genomen over het procedurebesluit waarna de oproep tot indiening van de erkenningsaanvragen zal worden gepubliceerd. Op de website van de Vlaamse overheid (administratie Media) en van het Vlaams Commissariaat voor de Media zal op dat ogenblik het modelformulier voor indiening van de aanvragen beschikbaar zijn. De aanvragen zullen pas daarna kunnen worden ingediend.

Tevens zullen de tekst van het decreet en de voorbereidende werken van het Vlaams Parlement kunnen worden geraadpleegd. Uit die documenten blijkt de bedoeling van de decreetgever voor de nieuwe erkenningsronde.

Meer informatie kan via volgende e-mailadressen opgevraagd worden: gert.bulté@wim.vlaanderen.be en Filip.vandevelde@wim.vlaanderen.be

Persinfo : Kabinet Vlaams minister Marino Keulen Hilde De Coen (voorlopig te bereiken via 02 553 64 11)
Philippe Heyvaert (waarnemend
woordvoerder mediabeleid)
GSM: 0495 23.16.90


---