Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-06-2003
1e persbericht van zaterdag 14 juni 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Inval in horecagelegenheden na aanhoudende overlastmeldingen
De politie van de afdeling Woensel Zuid en de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) zijn vrijdagavond rond 23.00 uur met ongeveer 50 personen twee horecagelegenheden aan de Edisonstraat en de Marconilaan binnengevallen. De in totaal ruim 50 bezoekers mochten de panden niet verlaten tot de politie ze gefouilleerd had. De Edisonstraat werd voor een deel afgezet, zodat de politie ongestoord hun werk kon doen. Op 8 mei jl. deed de politie reeds eerder een inval in beide horecazaken (zie persbericht 1 van 9 mei 2003). De invallen zijn gedaan naar aanleiding van aanhoudende overlast in verband met het dealen en het gebruik van harddrugs. In het café aan de Edisonstraat werden vier verdachten aangehouden waarbij harddrugs werd aangetroffen. Bij één van deze verdachten, een 17-jarige Eindhovenaar, werden 10 bolletjes cocaïne aangetroffen. Bij een 37-jarige Eindhovenaar werd naast een bolletje cocaïne ook nog een mes aangetroffen. Verder werden in het café nog een 31-jarige Helmonder en een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De Helmonder was in het bezit van een slagwapen en de Eindhovenaar probeerde de controle tegen te werken. In het café aan de Marconilaan werd een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op de grond naast de verdachte werden 8 bolletjes cocaïne gevonden. Onderzocht wordt of deze van de verdachte zijn. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn zes van de zeven verdachten naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige Eindhovenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie mishandeld en beledigd
Na een achtervolging kon de politie zaterdagochtend op de Raiffeisenstraat rond 4.10 uur een 25-jarige man uit Best aanhouden. De verdachte had kort voor zijn aanhouding een politieagente beledigd op de Dommelstraat. Naar aanleiding hiervan werd besloten de man aan te houden. Hij verzette zich echter hevig tegen de aanhouding en sloeg hierbij een politieagent. Er ontstond een worsteling met de verdachte waarbij twee agenten en de verdachte op de grond terechtkwamen. Eén van de agenten liep een verwonding op aan zijn enkelband en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Omstanders probeerden zich te bemoeien met de aanhouding waarop de verdachte kans zag te ontsnappen. Tijdens de achtervolging liep de verdachte over een geparkeerde auto. Uiteindelijk kon hij op de Raiffeisenstraat aangehouden worden. Tijdens het verzet van de verdachte bij de aanhouding liep een politieauto een deuk en krassen op. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Drie verdachte mannen uit Eindhoven (31 en 33 jaar) en Best (38 jaar), die niet op een afstand wilden blijven, werden ook aangehouden. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van verkoop harddrugs aangehouden Op het Stationsplein is vrijdagavond rond 19.15 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs. Bij hem werden drie bolletjes cocaïne aangetroffen. Ook werden op het Stationsplein een 24-jarige vrouw en twee mannen (37 en 46 jaar) uit Eindhoven aangehouden op verdenking van het kopen van harddrugs bij de verdachte dealer. Bij de 37-jarige Eindhovenaar werd een bolletje cocaïne aangetroffen en bij de andere man werden twee bolletjes aangetroffen. Beiden deden afstand hiervan. De verdachte dealer is de cel in gegaan. De drie andere Eindhovense verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Verdachte van inbraak auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op de Astronautenlaan stelde de politie zaterdagochtend direct een onderzoek in. Op de eerdergenoemde straat kon vervolgens rond 1.15 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden worden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding hebben ingebroken in een auto op een parkeerterrein aan de Astronautenlaan. Een portier van de auto werd opengebroken en uit de auto werden een gereedschapskist, een zonnebril en een autoradio weggenomen. Bij de verdachte werden twee tassen aangetroffen met onder andere een autoradio. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Mishandeling en vernieling
Op de Heeklaan is vrijdagavond rond 19.30 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het inrijden op zijn 39-jarige ex-vrouw uit Helmond op de Pastoor Verbraeckenstraat en op een 30-jarige vriend van haar uit Nagele eerder die avond. Vervolgens is de verdachte met zijn auto de tuin van de woning van de vrouw aan de Pastoor Verbraeckenstraat ingereden. Ook zou de man zijn ex-vrouw hebben geschopt en vernielingen aangericht hebben in haar woning. Ook de 30-jarige man uit Nagele werd geslagen. Nadat de verdachte het tuinhek had vernield is hij weggereden. De politie trof hem op de Heeklaan aan. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Someren: Mishandeling
Op het Wilhelminaplein is zaterdag rond 2.00 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 21-jarige jongen uit Asten in zijn gezicht hebben geslagen. Dit gebeurde op de eerdergenoemde straat. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.