Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Achtste Unitas Schaakfestival

Schaakclub Unitas in Groningen sluit het succesvolle schaakseizoen af met het achtste Unitas Schaakfestival op zaterdag 14 juni in het Jannes van der Wal/Denksportcentrum aan de Oliemuldersweg in Groningen. Alle zalen in dat gebouw staan deze dag in het teken van de schaaksport, omdat er liefst drie grote toernooien worden gehouden.

Het festival begint om half twaalf met een snelschaaktoernooi om de Recessie Bokaal (plus aantrekkelijke geldprijzen en prijzen in natura), waarbij de deelnemers negen partijtjes spelen. Vervolgens spelen teams van vier schakers een rapidtoernooi waarvoor niet alleen teams zich kunnen aanmelden, maar ook individuele spelers die door de organisatie in een team geplaatst worden. Ook hier wordt geschaakt om geldprijzen en prijzen in natura.

Gelijktijdig vindtt de finaledag plaats van de Jeugd Grand Prix 2003 van de Noordelijke Schaakbond. Deze finaledag, die om half twee begint, bepaalt welke jeugdspelers dit seizoen de toernooireeks het beste hebben gespeeld. De winnaar van de oudste leeftijdsklasse wordt bovendien uitgeroepen tot Open Jeugdkampioen van Unitas en neemt de grote wisselbokaal een jaar mee naar huis.
Een Chinees buffet zal deze schaakdag afsluiten.

Unitas heeft trouwens alle reden om er een geweldig feest van te maken: Het eerste team is onlangs gepromoveerd naar de eerste klasse van de KNSB, terwijl nog drie andere teams volgend seizoen uitkomen in de landelijke competitie. Een unieke prestatie van deze bloeiende schaakvereniging.
Deelnemers kunnen zich aanmelden via festival@unitas.nl, bij secretaris Ton Palmans (050-3145146) of een kwartier voor aanvang in het Denksportcentrum.
Aanmelding voor de finaledag Jeugd Grand Prix kan tot uiterlijk vrijdag 13 juni bij Hiddo Zuiderweg (5718257) of bij so-on@hetnet.nl.
---