STICHTING AMREF FLYING DOCTORS

AMREF Flying Doctors en Flying Doctors Gala

Persbericht

Stichting AMREF Flying Doctors en het Flying Doctors Gala beëindigen samenwerking

Flying Doctors Gala gaat door onder andere naam

Leiden/Nieuwegein, 31 augustus 2002. Na overleg met de stichting AMREF Flying Doctors Nederland heeft de stichting Flying Doctors Gala besloten dat het bekende gala vanaf 2003 onder een andere naam zal worden voortgezet. Met deze stap komt een einde aan de onduidelijkheid die er bij de buitenwacht bestond over de samenhang tussen de twee organisaties. We willen benadrukken dat we twee onafhankelijke stichtingen zijn, die ieder een geheel eigen doelstelling en werkwijze hebben, aldus beide organisaties.

Het Flying Doctors Gala is in de afgelopen jaren een van de grootste donateurs van de stichting AMREF Flying Doctors geweest. In de 7 jaar van haar bestaan haalde het gala circa 3 miljoen euro op voor dit goede doel. Met dit geld steunde AMREF Flying Doctors haar projecten ter structurele verbetering van de gezondheidszorg in Afrika.

Met het gala dat op 15 juni jl. plaatsvond, werd nog een prachtig resultaat behaald. De netto opbrengst van deze avond is conform de afspraken dit jaar voor de laatste maal voor de Stichting AMREF Flying Doctors Nederland. Vanaf volgend jaar zal de organisatie van het gala de netto opbrengst rechtstreeks aan de projecten en doelen van AMREF in Afrika overmaken.

Organisator Flip Kerkhoven kondigt aan zeker door te gaan met het benefietgala, maar dan wel onder andere naam. Het gala staat reeds gepland op zaterdag 14 juni 2003.

Meer informatie (