Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 15 juni 2003

Dagelijkse berichten

Vlagtwedde: motorrijder (19) dodelijk verongelukt
Een 19-jarige motorrijder uit Musselkanaal is zaterdagmiddag bij een aanrijding op de kruising van de Weenderstraat en de Renneborgweg dodelijk verongelukt. De motorrijder reed als middelste van drie motorrijders, die op een behoorlijke afstand van elkaar reden, over de Weenderstraat komende uit de richting van Jipsinghuizen. Op dezelfde weg reed uit tegenovergestelde richting een 54-jarige man uit Bourtange met een tractor met daarachter een sproeimachine. De tractorbestuurder wilde op de kruising linksaf slaan en liet de voor op rijdende motorrijder voorbij gaan en sloeg daarna de Renneborgweg in. De 19-jarige motorrijder botste vervolgens frontaal tegen een achterwiel van de sproeimachine. Hij kwam op het wegdek terecht en overleed ter plaatse.

Loppersum: dronken bromfietser botst tegen geparkeerde auto Op de Schoolstraat in Loppersum botste een 17-jarige brommerrijder uit die plaats zaterdagochtend tegen een geparkeerde auto aan die daarbij schade opliep. De jongen reed op een geleende, onverzekerde brommer en bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij de afgenomen blaasproef op het bureau blies hij een promillage van 2.0. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ter Apelkanaal: man steelt flesjes bier
Een bewoner aan de Ter Apelkanaal Oost in Ter Apelkanaal gaf de politie zaterdagochtend een signalement door van een man die vier flesjes bier uit zijn garage had weggenomen. Agenten wisten in Musselkanaal een 28-jarige man uit Ter Apel aan te houden die nog in het bezit was van een half vol flesje bier. De andere drie flesjes had hij al opgedronken. De man is aangehouden voor diefstal en kreeg een proces-verbaal.

Winschoten: rijden onder invloed
De politie zag zaterdagnacht een 44-jarige automobilist uit Winschoten met hoge snelheid vanaf de grintweg de bebouwde kom inrijden van Winschoten. De bestuurder werd op de St Vitusholt staande gehouden. De eerste blaasproef op straat gaf aan dat de man alcohol had genuttigd. Op het bureau weigerde de Winschoter te blazen op het
ademanalyseapparaat. Zij rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Scheemda: auto belandt in sloot A7
Op de A7 bij Scheemda verloor zaterdagmiddag een 28-jarige automobilist uit Scheemda nadat hij met twee wielen in de linkerberm was gekomen de macht over het stuur. Na een te forse stuurcorrectie kwam hij in een sloot aan de rechterzijde van de A7 terecht. De bestuurder en drie andere inzittenden konden op eigen kracht de totaal vernielde auto verlaten. Twee inzittenden werden voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: twee mannen betrapt op stelen cv-ketel
De politie kreeg zaterdagavond de melding dat er vanaf de nieuwbouw aan de Vosholen in Sappemeer een auto met aanhanger met daarop een cv-ketel was weggereden. Agenten troffen de combinatie aan op de weg tussen waterhuizen en Groningen. Een 23 en 43-jarige man uit Groningen werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Hoogezand: vechtende man aangehouden
Agenten werden zaterdagavond naar een adres aan de Dreeslaan in Hoogezand gestuurd waar een vechtpartij plaats zou vinden. Dit bleek inderdaad het geval te zijn geweest. Een 44-jarige man uit Groningen had bij de woning van zijn ex-vrouw ruzie gekregen en haar klappen gegeven. getuige hadden bij de mishandeling ingegrepen en de onder invloed zijnde ex-man belet verder te vechten. De Groninger is ingesloten en wordt nader verhoord.

Verkeerscontroles
Op het Egypteneinde in Veendam werden zaterdagmiddag drie bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordels. Zaterdagavond werd op de KJ de Vriezestraat in Wildervank met een lasergun 9 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur daar waar 50 km per uur is toegestaan. Op de Marneweg in Lauwersoog werd zaterdagochtend met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Hier reden 4 voertuigen te snel. Hoogste snelheid 111 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)