Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2003
Persberichten Stad Utrecht 15 juni 2003

Ontspannen bluesfestival

UTRECHT Het Bluesfestival op 13 en 14 juni in de binnenstad heeft in een ontspannen sfeer plaatsgevonden.

Zowel de vrijdag- als de zaterdagavond van het Bluesfestival waren rustige avonden. Wel heeft de politie diverse aanhoudingen verricht terzake belemmering, verzet en opgeven valse naam naar aanleiding van wildplassen. Wildplassen leverde op beide avonden de meeste problemen op. De politie was vertegenwoordigd met 26 collegas waaronder motorrijders, bikers, beredenen, parkeerbeheer, cameratoezicht en een aantal voetkoppels.

Autokraker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond in een parkeergarage aan de Overste Den Oudenlaan een autokraker aangehouden.

Omstreeks 22.30 uur is de politie na melding ter plaatse gegaan, alwaar een medewerker van de parkeergarage de 32-jarige autokraker uit Utrecht vasthad. De medewerker had eerder die avond een alarm horen afgaan en glasgerinkel gehoord. De medewerker zag daarna de autokraker weglopen en heeft de achtervolging ingezet en de autokraker vervolgens gepakt. De politie heeft de autokraker overgenomen en overgebracht naar het bureau, alwaar hij is voorgeleid.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagochtend heeft de politie in de Voorstraat een automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed.

In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks half vier de politie aangesproken dat er een bestuurder van een personenauto in zijn auto lag te slapen. De auto bleek stil te staan voor de geplaatste verkeerslichten ter hoogte van de gevormde kruising van de Voorstraat met de Potterstraat.
Uit een blaastest kwam naar voren dat de 36-jarige bestuurder uit Barneveld te veel had gedronken. Hij is overgebracht naar het bureau en uit de ademanalyse bleek dat hij 560 ug/l in zijn lichaam had. De bestuurder is met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.