Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

MOTORRIJDER MET BIJRIJDSTER VALLEN NA REMMEN VERKEER



ZWOLLE - Op de Mastenbroekerallee zijn zaterdagmiddag een motorrijder en zijn bijrijdster komen te vallen met de motor. Zij reden op de Mastenbroekerallee toen het verkeer voor hen afremde. Toen de 44-jarige motorrijder uit Zwolle dit ook deed, vielen ze. De 41-jarige vrouw uit Zwolle die achterop zat is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij bleek haar elleboog uit de kom te hebben. Het betrof een eenzijdig ongeval.

(03-074094)


---

RIJDEN ONDER INVLOED



ZWOLLE - Op de Blijmarkt is van zaterdag op zondagnacht een 36-jarige man uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was even voor de aanhouding al aangesproken, omdat een getuige gezien had dat de man zijn auto had ingeparkeerd, waarbij hij schade had gemaakt bij een andere auto die er al stond. Hierop kwam de politie kijken en liep de man net weer naar zijn auto toe. Hij moest blazen en blies een A. Hierop werd hem verteld dat hij niet meer mocht rijden. Even later zag de getuige de man toch wegrijden en waarschuwde de politie. De auto werd op de parkeerplaats achter de monuta Potgietersingel aangetroffen. Hierop werd de man aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. Tevens zal er nog een registratieset worden opgemaakt voor de door hem veroorzaakte schade aan de andere auto.

(03-074301)


---

DRIE MAAL BEKEURD



ZWOLLE - In de Pieter Steijnstraat is zaterdagmorgen een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden. De auto werd in eerste instantie bekeurd, omdat deze verkeerd geparkeerd stond. Vervolgens bleek de auto niet verzekerd te zijn en niet APK gekeurd. De man kreeg de nodige bekeuringen. Tevens deed hij afstand van zijn auto, welke door de politie is meegenomen. Deze zal naar de sloop gaan.

(03-073954)


---

INBRAAK BIJ WINKEL



ZWOLLE - Tussen vrijdagavond 18.10 uur en zaterdagochtend 07.30 uur is er bij een winkel aan het Sweelinckplein ingebroken. Door het verbreken van een deur kwam men binnen. Er is wat contact geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

(03-073956)


---

18-JARIGE GEWOND NA VECHTPARTIJ



ZWOLLE - Van zaterdag op zondagnacht zijn een 18-jarige en een 21-jarige man uit Zwolle geslagen door onbekenden in een rode auto. Het voorval was dat de 18-jarige even daarvoor bij de pinautomaat op de Assendorperstraat een aantal jongens had uitgescholden vanwege hun huidskleur. Hierop was de rode auto gestopt om de donkere jongens te helpen. Zij sloegen de twee o.a. met kettingen. De 18-jarige jongen was bij aankomst van de politie al naar het ziekenhuis gelopen, waar hij gehecht werd. De beide slachtoffers konden zich niet alles meer precies herinneren, omdat ze behoorlijk onder invloed van alcohol waren.

(03-074278)


---

VECHTENDE MAN INGESLOTEN



ZWOLLE - Op de Grote Markt heeft de politie van zaterdag op zondagnacht twee mannen aangehouden, omdat deze met elkaar in gevecht raakten. Op het bureau bleek dat de 24-jarige man uit Zwolle de 28-jarige man uit Zwolle ervan verdacht de nieuwe vriend van zijn ex te zijn. Hierop besloot hij de man een paar klappen uit te delen. De 28-jarige man werd hierop meteen vrijgelaten. De 24-jarige verdachte werd ingesloten.

(03-074317)


---

VERKEERSCONTROLE



ZWOLLE - Op de Middelweg heeft de politie zaterdag van 13.00 uur tot 14.30 uur verkeerscontrole uitgevoerd. Hierbij werden 4 bekeuringen uitgeschreven; 3 voor het niet dragen van de gordel en 1 voor rijden zonder rijbewijs.

(03-074061)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJBEWIJS INGENOMEN



STEENWIJK - Een 18-jarige jongen uit Onna is van vrijdag op zaterdagnacht in zijn auto op weg van Onna naar Tuk halverwege op de Schansweg uit de bocht gevolgen. Door een onbekende bestuurder is hij even later naar huis gebracht. De politie kwam later bij hem thuis en nam hem een ademtest af. Hij blies 575 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg hij een proces-verbaal.

(03-073348)


---

AANHOUDING VOOR TEVEEL ALCOHOL



HASSELT - Van vrijdag op zaterdagnacht heeft de politie op de Gasthuisstraat een 33-jarige man uit Hasselt aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 280 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal. Tevens bleek de man als gezocht te staan voor het niet terugkeren van verlof van de penitentiaire inrichting. Hij is hierop ingesloten.

(03-073867)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

DIEVEN PROBEREN TE PINNEN MET GESTOLEN PASSEN EN WORDEN AANGEHOUDEN



RAALTE - Een medewerker van de bank aan de Nieuwe Markt maakte op vrijdagavond melding, dat er een drietal personen fraude aan het plegen zou zijn met bankpassen. De man gaat vervolgens met de politie op zoek naar de personen en men treft twee vrouwen met een kind en een man aan langs het kanaal. Omdat het verhaal nog niet geheel duidelijk is gaan de drie personen vrijwillig mee naar het bureau. Een getuige verklaart ondertussen dat er twee mannen bij de pinautomaat aan de zijkant van de bank stonden en dat zij het idee had, dat zij met passen stonden te rotzooien. Zij hield de mannen, die in gezelschap waren van een vrouw met kind en een andere vrouw al geruime tijd in de gaten. Even later ziet de getuige dat één van de mannen iets weggooit in de prullenbak. De getuige loopt naar de prullenbak en treft daarin twee dubbelgevouwen pasjes aan. Deze stonden op naam van een 24-jarige vrouw uit Raalte, die bij de bank kwam aangeven dat haar portemonnee met pasjes even daarvoor in een winkel uit haar tas was gestolen. Zij had in deze winkel twee mannen gezien, waarvan één van de signalementen van de mannen overeen kwam met de man die inmiddels aan het bureau verbleef. Hierop werd de 26-jarige verdachte uit Deelen (gem. Arnhem) aangehouden. Terwijl de bestolen vrouw aan het bureau aangifte doet, ziet zij de 2e man uit de winkel enige malen voor het bureau langsfietsen. Deze 28-jarige verdachte uit Raalte wordt hierop vervolgens aan de Kanaalstraat OZ aangehouden.

(03-073734)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

DRONKEN MAN RIJDT GREPPEL IN



OMMEN - Op de N340 bij Ommen heeft de politie vrijdagavond een 23-jarige man uit Lemele aangehouden. De man kwam uit Dalfsen en reed richting Ommen, waarbij hij zijn auto niet onder controle had. Hij kwam op een gegeven moment in de linkerberm terecht en kwam tot stilstand in de greppel. Toen de politie arriveerde bleek de man zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 710 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal. Tijdens zijn aanhouding pleegde de man verzet en beledigde de agenten. Ook hiervoor kreeg hij de nodige bekeuringen.

(03-073817)


---

EXTRA BEKEURING VOOR NEGEREN STOPTEKEN



HARDENBERG - In de Voorstraat kwam een parkeercontroleur vrijdagmorgen een bromfiets tegen die daar niet mocht zijn. Toen de bromfietser een stopteken kreeg negeerde hij dat en kneep er tussenuit. Doordat de agent het bromfietsplaatje had opgenomen, kon de 17-jarige jongen uit Hardenberg even later toch worden aangehouden. Hij kreeg een bekeuring van E 34,- i.p.v. de E 23,- die hij had gekregen als hij meteen gestopt was.

(03-073658)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

DODELIJK ONGEVAL OP N50 TE KAMPEN


(gewijzigd persbericht op zondag 15 juni na technisch onderzoek, MW)

KAMPEN - Van vrijdag op zaterdagnacht even na half twee heeft er op de N50 bij Kampen een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 59-jarige man uit Hengelo (Ov.) reed in zijn auto richting Zwolle. Kort voor de afslag IJsselmuiden/Kampen-Zuid is hij vermoedelijk op de linker weghelft geraakt, heeft vervolgens een stuurcorrectie gemaakt, waarna hij met zijn auto tegen de rechtervangrail terecht kwam. Vervolgens slaat de auto over de kop en komt en stukje verder op zijn kop op de rijbaan te liggen. Een 51-jarige vrouw uit Creil, die uit tegengestelde richting kwam, rijdt vervolgens op de auto af. Zij raakt dan met haar voorzijde de achterzijde van de op zijn kop liggende auto. Hierdoor krijgt de auto een zwieper, waardoor deze in een rondtollende beweging terecht komt. Hierdoor wordt het slachtoffer uit zijn auto geslingerd, waarna de rondtollende auto hem aan het hoofd heeft geraakt. Ten gevolge hiervan is de man ter plaatse overleden. Door de uitwijkmanoeuvre, kwam de vrouw uit Creil ook in de vangrail terecht. De inzittende, een 52-jarige man uit Creil, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

(03-073915)


---

RIJDEN ONDER INVLOED



KAMPEN - Aan de Flevoweg heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagavond een 32-jarige man uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed.De man blies 250 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

(03-073731)


---

BROMFIETSCONTROLE



IJSSELMUIDEN - Politie Kampen en het team Verkeersveiligheid hebben vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Burg. van Engelenweg. Er werden 35 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er slechts 5 goed waren. De volgende bekeuringen werden uitgeschreven:
constructiesnelheid: 21x
geen helm: 5x
rem ondeugdelijk: 2x
niet opvolgen aanwijzing: 1x
niet verzekerd: 2x
geen certificaat: 1x
geen gele plaat: 1x

(03-073750)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

FIETSER SLAAT OVER DE KOP



ZWOLLE - Op de Meppelerstraatweg is vrijdagmorgen een 14-jarige jongen uit Zwolle met zijn fiets gevallen. Vermoedelijk is een snelbinder in zijn wiel terecht gekomen, waardoor hij over de kop is geslagen. Hij heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding en hij had een pijnlijke knie. De ambulance heeft hem onderzocht, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

(03-073360)


---

ZAKKENROLLEN



ZWOLLE - Vrijdag zijn er een zestal aangiftes bij de politie binnengekomen van zakkenrollerij in de binnenstad van Zwolle. In het winkelgebied (Diezerstraat, Broerenstraat, Bethlehemkerkplein) zijn tussen 10.45 en 13.30 uur zes personen van hun portemonnee bestolen. De beurzen werden uit veelal afgesloten tassen weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-073483, 03-073484, 03-073533, 03-073544, 03-073545, 03-073561)


---

SCHUUR IN BRAND



ZWOLLE - Aan de Sumatrastraat heeft de brandweer vrijdagmiddag een schuur geblust, nadat deze in brand was gevlogen. De 19-jarige bewoner hoorde op een gegeven moment geknetter en zag vanuit zijn woning toen dat zijn schuur brandde. Hij weet niet hoe het vuur is ontstaan. De brandweer kon ook geen aanwijzingen vinden. Een wasmachine en bromfiets verbrandden in de schuur. Er raakte niemand gewond en de schade beperkte zich tot de schuur en wat erin stond.

(03-073663)


---

INBESLAGNAME STEREO + BEKEURING VOOR GELUIDSOVERLAST



ZWOLLE - Van vrijdag op zaterdagnacht heeft de politie aan de Bachlaan een stereo-installatie in beslag genomen wegens geluidsoverlast. Er klonk harde muziek uit de woning en de balkondeur stond open. Een buurtbewoner gaf aan dat dit al de hele dag zo was. Er werd door de politie aangebeld e.d., maar er werd niet open gedaan. Op een gegeven moment ging de balkondeur dicht, maar de muziek bleef. Met een machtiging heeft de politie toen de deur geforceerd en is naar binnen gegaan. Hier trof men de 31-jarige bewoner, die aangaf geen zin te hebben gehad de deur te openen. Zijn stereo werd in beslaggenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-073923)


---

RYTHM EN BLUES PROBLEEMLOOS VERLOPEN



ZWOLLE - Vrijdagavond en van vrijdag op zaterdagnacht heeft de politie in de binnenstad toezicht gehouden bij het Rythm en Blues evenement. Het was erg druk, vele duizenden bezoekers waren in de stad. De sfeer was goed. De muziek ging overal op tijd uit. Er waren wel wat meldingen van geluidsoverlast. Verder is alles probleemloos verlopen.

(03-073924)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

VERDACHTE AANGEHOUDEN NA INBRAAK IN WONING



DEVENTER - Op zaterdagavond werd er in een woning aan de Prof. C. Eykmanstraat ingebroken. Nadat een 56-jarige man uit Schalkhaar (familielid van de bewoner) werd gewaarschuwd door de alarmcentrale ging hij naar de woning toe. Daar zag hij op afstand twee mannen bij de tuin staan met 'iets' achter op de fiets. In de woning constateerde hij dat er was ingebroken en dat o.a. de televisie weg was. Hij is daarop met de auto gaan kijken of hij de mannen nog ergens in de buurt zag. Hij zag de mannen op de Brinkgreverweg lopen richting Schalkhaar. Dit gaf hij door aan de politie. Hierop kon even later de 18-jarige verdachte (woonplaats onbekend) worden aangehouden.

(03-074246)


---

12 BEKEURINGEN VOOR RIJDEN IN PROMENADE



DEVENTER - Tijdens een surveillance in de binnenstad gistermiddag heeft de politie 12 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in de promenade; 4 voor automobilisten en 8 aan (brom-)fietsers.

(03-074079)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

ONWEL GEWORDEN BESTUURDER SLAAT OVER DE KOP



HASSELT - Op de Werkerlaan heeft zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 34-jarige man uit Hasselt reed met zijn bestelauto over de Werkerlaan richting Zwolle. Hij werd op een gegeven moment onwel, waardoor hij in de rechterberm terecht kwam. Hier stuurde hij uit en kwam vervolgens in de linkerberm terecht. Ook daar stuurde hij weer uit, maar te abrupt, waardoor hij tot tweemaal toe over de kop sloeg en tot stilstand kwam in de rechterberm. Wonder boven wonder knapte de man weer op en is slechts ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Er was geen alcohol in het spel.

(03-074080)


---

VECHTEN EN DREIGEN AAN DE MEPPELERWEG



STEENWIJK - Op de Meppelweg heeft de politie zondagmorgen rond 05.30 uur een 43-jarige man uit Meppel aangehouden. De politie werd gebeld naar aanleiding van een vechtpartij en een dreigende man voor een horecagelegenheid aan de Meppelerweg. Ter plaatse trof men een bloedende man aan, een 47-jarige man uit Steenwijk. Hij bleek van een 37-jarige man uit Steenwijk in de horecagelegenheid een stomp in zijn gezicht te hebben gehad, omdat de man met een wapen aldaar had gestaan. De broer van het slachtoffer, de genoemde 43-jarige man, werd hierop zeer boos, omdat zijn broer klappen had gehad. Hij begon tegen iedereen te schelden en te dreigen. De politie verzocht de man meerdere malen zich te verwijderen. Dit deed hij niet en bovendien ging hij door met het uiten van bedreigingen. Hierop werd hij vervolgens aangehouden. Het slachtoffer is meegenomen door de ambulance.

(03-074331)


---

VERKEERSTOEZICHT



In de regio Horst & Waterland (Rouveen, Zwartsluis) heeft de politie zaterdagavond verkeerstoezicht gehouden. Voor de volgende overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven:
1 x pv verdrijvingdvlak
1 x pv snelheid
3 x pv doorgetrokken streep.

(03-074200)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJBEWIJS INGENOMEN VOOR 60 KM TE HARD



WIJHE - Tijdens een videosurveillance van het team Verkeersveiligheid viel zaterdagmiddag een 23-jarige bestuurder uit Dalfsen op, doordat hij kilometers lang achter een vrachtauto kleefde en vervolgens in de bebouwde kom van Wijhe met een snelheid van 110 gecorrigeerd reed (i.p.v 50). Voordat hij kon worden staande gehouden op de Raalterweg voerde hij buiten de kom zijn snelheid op tot 116 gemiddeld. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-074133)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

74-JARIGE VROUW VALT MET FIETS



HARDENBERG - Op de Gramsbergerweg is zaterdagmiddag een 74-jarige vrouw uit Rotterdam gewond geraakt toen zij met haar fiets viel. De vrouw fietste samen met een andere vrouw (leeftijd onbekend) uit Joure vanuit de Floralaan de Gramsbergerweg op. Op het moment dat zij op de Gramsbergerweg fietsten kwamen ze tot de conclusie dat ze daar niet mochten fietsen. Hier zijn ze zo van geschrokken dat het 74-jarige slachtoffer tegen de andere vrouw is aangefietst, waardoor zij beiden vielen. Het slachtoffer had last van haar heup en is naar het ziekenhuis gebracht.

(03-074107)


---

RIJBEWIJZEN INGENOMEN



OMMEN - Op de N48 heeft de politie vrijdagavond en zaterdagmiddag drie personen aangehouden wegens te hard rijden. Vrijdagavond betroffen het een 25-jarige man uit Almelo en een 26-jarige man uit Nieuw Ballinge. Beide bestuurders van een auto. Zij reden respectievelijk 161 km/u (gecorrigeerd) en 164 km/u waar 100 is toegestaan. Zaterdagmiddag werd een 35-jarige motorrijder uit Assen gelaserd op 180 km/u waar 100 mag. Alledrie de rijbewijzen zijn ingenomen en men kreeg een proces-verbaal.

(03-074107)


(03-073948)


(03-074139)


---

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN



HARDENBERG - Aan de M. Harmszn Trompstraat heeft gistermiddag een 51-jarige man uit Hardenberg een 27-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Hardenberg mishandeld. De verdachte was een buurman van de vrouw en de andere man een vriend van haar. Op een gegeven moment pakt de verdachte de vriend bij de hals en gooit hem tegen de muur. Als de vrouw de man te hulp komt, doet de verdachte met haar hetzelfde. Blijkt dat de verdachte een sleutel van de vriend wilde hebben die in diens bezit was. De man en vrouw lopen diverse striemen op en een gescheurd kledingstuk. De 51-jarige man kan even later worden aangehouden.

(03-074176)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 14-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 15-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJDEN ONDER INVLOED



KAMPEN - Op de Mr. Niersallee heeft de politie van zaterdag op zondagnacht een 32-jarige bestuurder van een bestelauto uit Veenendaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag. Hij blies 310 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

(03-074324)


---

RIJBEWIJS INGENOMEN EN TWEE PV'S



KAMPERVEEN - Op de Kamperstraatweg heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagavond een 39-jarige bestuurder uit Kampen aangehouden voor te hard rijden. De man reed 148 km/u (gecorrigeerd) waar 80 mag. Ook sloeg hij aan het einde van de straat linksaf en haalde hierbij via de verdrijvingsvlakken nog even een auto in. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg twee processen-verbaal.

(03-073973)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 13-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 14-jun-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

TWEE SNORFIETSERS IN BOTSING



DEVENTER - Op de Zutphenseweg zijn vrijdagmiddag twee snorfietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 34-jarige man uit Deventer reed op zijn snorfiets over de Zutphenseweg vanaf de Deensestraat. Hij wilde op de kruising met de Hanzeweg linksaf slaan. Hierbij ging hij wat te kort door de bocht, waardoor hij in de flank reed bij een andere 34-jarige man uit Deventer. De ambulance heeft de man die werd aangereden ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Hij had wat schaafwondjes en klaagde over pijn in zijn nek.

(03-073612)


---

80-JARIGE MAN VALT MET FIETS



DEVENTER - Aan de Zaagmolenstraat is vrijdagmiddag een 80-jarige man uit Deventer met zijn fiets gevallen. Hij liep hierbij een grote snee op zijn voorhoofd op. De ambulance heeft de man naar het ziekenhuis gebracht.

(03-073655)


---

INBRAAK BIJ WINKEL



DEVENTER - Tussen donderdagavond 21.00 en vrijdagmorgen 08.50 uur is er bij een winkel aan de Lange Bisschopstraat ingebroken. Via het verbreken van een deur kwam men binnen. Er is een hoeveelheid geld weggenomen.

(03-073412)


---

ZWARE MISHANDELING



DEVENTER - Vrijdagavond kreeg de politie een melding van mishandeling aan de Willem van Mechelenstraat. Toen zij daar aankwamen lag het 37-jarige slachtoffer uit Deventer op de straat met een hoofdwond. Een 29-jarige man uit Schalkhaar was ook ter plaatse en bekende meteen dat hij de man met een honkbalknuppel had geslagen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar later bleek dat hij een schedelbasisfractuur heeft. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

(03-073837)


---

MOTORTOEZICHT



DEVENTER - Tijdens motortoezicht donderdagavond en vrijdagmorgen aan de Zweedsestraat, de Holterweg en de Leonard Springerlaan heeft de politie bekeurd voor:
1 x bellen tijdens rijden
3 x negeren rood licht
3 x rijden zonder helm
1 x geen WAM
1 x geen certificaat.
1 x negeren rijstrookpijl

(03-073492)


---


ONGEVEER 20 AANHOUDINGEN BIJ VOETBALWEDSTRIJD GAE- FC ZWOLLE




(wat uitgebreider persbericht dan vrijdagavond, MW)

DEVENTER - Vrijdagavond is in het Deventer stadion de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles - FC Zwolle gespeeld. Hierbij zijn in totaal ongeveer 20 aanhoudingen verricht. Dit waren voornamelijk supporters van Go Ahead Eagles. De aanhoudingen waren voor o.a. drankgebruik op de openbare weg, stenen gooien, vernielingen en andere overtredingen. Tot vlak voor de wedstrijd deden zich geen echte problemen voor. Wel werd her en der opgetreden tegen het gebruik van alcohol op de openbare weg. Voor het gebruik van alcohol werden meerdere mensen aangehouden. Bij aankomst van de acht bussen ontstonden de problemen. Door de GAE supporters werden er bierflesjes richting politie en bussen gegooid. Dit probleem werd door de ME opgelost en het publiek werd bij het stadion weggedreven. Er werden toen negen aanhoudingen verricht. Na de wedstrijd verlieten de GAE supporters het vak en wilden via de achterzijde richting het bussenvak. Dit werd verhinderd door de politie. Doordat deze groep niet bij het bussenvak kon komen werd er vervolgens met stenen gegooid. Dit resulteerde in verschillende aanhoudingen. Ook op de kruising waren verschillende groepen supporters die met stenen richting ME en beredenen gooiden. Er moesten diverse charges uitgevoerd worden, waarbij de Mobiele Eenheid, de paarden en de honden moesten worden ingezet. Ook hier werden verschillende verdachten aangehouden. Opvallend was dat het grootste gedeelte oproeikraaiers bestond uit jeugdigen (16-18 jaar). Rond half twaalf werd het enigszins rustiger. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. Wel is er in de omgeving van het stadion de nodige schade aangericht. Auto's werden beschadigd, stoeptegels uit het trottoir gehaald (om mee te gooien) en er sneuvelden enkele ruiten van woningen. Er tot dusver vijf aangiftes binnengekomen van vernielde auto's die in de buurt van het stadion geparkeerd stonden. De politieinzet, inclusief ME, was zo'n 160 man.

(03-073835)


---

Einde


---- --