Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Zondag 15 juni 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Dodelijke aanrijding

Zaterdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Zijpendaalstraat. Een 76-jarige Nijmeegse werd van achteren aangereden door een 20-jarige automobilist. Vermoedelijk heeft de vrouw slingerend gereden en is zo voor de achter haar rijdende auto terechtgekomen. De vrouw werd met ernstig letsel overgebracht naar het Radboud. Daar is zij aan haar verwondingen overleden. Door de afdeling verkeersongevallenanalyse wordt nog een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht.


Man aangehouden met alarmpistool

Politiemensen hoorden vrijdagmiddag in het Kronenburgerpark een aantal schoten. Even later werd een man aangetroffen die er van werd verdacht de schoten te hebben gelost. De man bleek inderdaad een alarmpistool bij zich te hebben. De man, een 20-jarige Nijmegenaar, is aangehouden en het pistool in beslaggenomen. De man kreeg naast een proces-verbaal ook een verblijfsontzegging voor 6 weken.

Man met harddrugs aangehouden

Politiemensen die vrijdagavond over de Graafseweg reden zagen dat een man ter hoogte van de Graafsedwarsstraat iets aan een vrouw gaf. De politiemensen vermoedden een drugstransactie. De man kon even later op de Van Diemerbroeckstraat worden aangehouden. Hij had 29 bolletjes en een zakje wit poeder bij zich. De verdachte is een 22-jarige man met een onbekende verblijfplaats. 24 bolletjes en het zakje bevatten vermoedelijk cocaïne, 5 bolletjes vermoedelijk heroïne


Man aangehouden na gooien glas

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen politiemensen op de Molenstraat een groep van ongeveer 20 personen uit een café komen. De groep had een woordenwisseling met een portier. Plotseling gooide een man uit de groep een glas tegen de gevel van het café. Het glas miste de portier op een haar na. De man werd vervolgens aangehouden. Het betreft een 25-jarige inwoner van Bunnik. Hij verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. De rest van de groep wilde zich met de aanhouding bemoeien maar werd door een aantal toegesnelde portiers op een afstand gehouden. Een 26-jarige inwoner van Odijk, die weigerde om zich te verwijderen werd eveneens aangehouden. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt. Beiden kregen een verblijfsontzegging voor 12 weken uitgereikt.


Voetganger aangereden

Op de Willemsweg is vrijdagavond een 16-jarige voetganger aangereden. De man rende ter hoogte van de Helmerstraat, zonder te kijken over. Een 19-jarige automobilist kon hem niet meer ontwijken. De voetganger is overgebracht naar het CWZ.


Fietsendieven aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gemeld dat een groep jongeren bezig was om in de fietsenstalling voor het Centraal Station fietsen te vernielen. Ter plaatse werd een groep van minimaal vier jongens aangetroffen die bezig waren om met grof geweld afgesloten fietsen open te krijgen. Bij het zien van de politie gingen alle verdachte er vandoor. Twee van hen konden worden aangehouden. Het betreft inwoners van Beuningen van 17 en 18 jaar oud. Zij verklaarden fietsen te hebben willen stelen om naar Beuningen te komen. De politie verwacht de overige verdachten binnenkort te kunnen aanhouden.


Man met mes aangehouden

Zaterdagavond werd gemeld dat op de Molenstraat een man met een mes liep te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam sneed de man met het mes in zijn eigen gezicht. De man werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Tevens overtrad hij een eerder aan hem uitgereikte verblijfsontzegging. Het mes in inbeslaggenomen

Twee mannen aangehouden na beroving

In de nacht van zaterdag op zondag werd een mishandeling gemeld op de Lange Hezelstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het te gaan om een beroving. Een 55-jarige inwoner van Berg en Dal bleek met geweld van zijn portemonnee te zijn beroofd. Een getuige wees de verdachten aan die in de buurt van de Hezelpoort liepen. Deze verdachten werden aangehouden. Op de plaats van hun aanhouding werd de portemonnee van het slachtoffer aangetroffen. De verdachten zijn Nijmegenaren van 39 en 19 jaar oud. Zij zijn ingesloten.


Gestolen auto's
Vanaf de Bijleveldsingel is vrijdagavond een grijze Volkswagen Golf met kenteken 63-GZ-PZ gestolen. Aangifte deed een 28-jarige inwoner van Weurt.
Een 38-jarige Nijmegenaar deed aangifte van diefstal van zijn grijze Opel Corsa met kenteken ZG-69-DD. Deze is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen vanaf de Aubadestraat.
Zaterdagavond is vanaf de Wilhelminasingel een groene Volkswagen Golf met kenteken ZF-DX-67 gestolen. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige inwoner van Bergharen.
Vanaf de Graadt van Roggenstraat is afgelopen nacht een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 95-DX-DD gestolen. Een 38-jarige Enschedese deed aangifte.


Trailer met boot gestolen

Vanaf de Prof. Bromstraat is tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen een grijze trailer van het merk Wiens gestolen. De trailer was voorzien van het Duitse kenteken KLE-PP-31. Op de trailer stond een witte zeilboot van het merk Fighter. Een 26-jarige inwoner van Kevelaer (D) deed aangifte van de diefstal.


Alcoholcontrole

Zaterdagavond en -nacht is een alcoholcontrole gehouden op de kruising van de Hatertseweg met de Van Boetbergweg. Daarbij zijn 578 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal. Het hoogst gemeten alcoholgehalte was 375 Ug/l.


Jongen van scooter beroofd

Een 16-jarige inwoner van Grave reed in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Oude Graafseweg. Daar kwam een andere scooter naast hem rijden. De passagier daarvan spoot de jongen een soort traangas in het gezicht. Vervolgens werd hij van zijn scooter geduwd. De jongen kwam te vallen. Daarna stapte de passagier op de scooter van het slachtoffer en beide verdachten reden weg in de richting van de Wolfkuilseweg. De gestolen scooter betreft een zwarte Gilera DNA met verzekeringsplaat TLW943.


Man gestoken

Politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen uit een café op de Grotestraat komen. De mannen kregen ruzie met elkaar. Toen de agenten de vechtersbazen uit elkaar haalden bleek dat één van de mannen, een 22-jarige Nijmegenaar een kleine steekwond had. Hij verklaarde door de andere man, een 21-jarige Nijmegenaar, te zijn gestoken. De 21-jarige werd daarop aangehouden. De 22-jarige werd in het CWZ aan zijn wond behandeld.


Overval

Zaterdagmiddag kwam een onbekende man een tankstation aan de Neerbosscheweg binnen. Hij eiste direct geld. Om zijn eis kracht bij te zetten sprong hij op de balie. De 20-jarige pompbediende opende daarop de kassa. De man nam daaruit het papiergeld weg en verliet het tankstation. De dader is een man met een lichtgetinte huidskleur, normaal postuur, 1,70 tot 1,75 mtr lang, zwart haar en hij was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek en een kakikleurige suède jas. Door een aantal politiemensen werd direct na de melding de omgeving afgezocht doch de dader werd niet meer aangetroffen.


Aanrijding met letsel

Zaterdagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de St. Annastraat met de Oude Molenweg. Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse reed met haar auto over de St. Annastraat, komende vanuit de richting van de Hatertseweg. Op de kruising met de Oude Molenweg negeerde zij het rode verkeerslicht. Daardoor kwam zij in botsing met de auto van een 33-jarige Nijmeegse. Door de klap van de aanrijding sloeg de auto van de Nijmeegse over de kop. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Radboud.


Taxichauffeur bestolen

Een 49-jarige taxichauffeur was in de nacht van zaterdag op zondag op de Pijkestraat bezig zijn administratie bij te werken. Daarbij had hij een geldbedrag op de bijrijdersstoel gelegd. Plotseling stak een onbekende man zijn arm door het geopende portierraam en pakte het geld. De taxichauffeur wilde de man achterna rennen maar doordat hij met de bestuurderszijde van de auto langs een muur stond kon hij niet snel genoeg de auto uit komen.


Woninginbraak

Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Hobbemastraat. Toen de 44-jarige bewoner rond 01.00 uur thuis kwam zag hij een onbekende man in zijn woning staan. Toen de inbreker ontdekte dat hij overlopen was heeft hij een tafel door de openslaande tuindeuren gesmeten en is vervolgens gevlucht. Hij sprong op een fiets die hij iets verder in de straat had gestald. De bewoner is nog achter de man aangegaan maar deze wist toch te ontkomen. Het is nog niet duidelijk wat de dief heeft meegenomen.



District Tweestromenland

Beuningen - jongens aangehouden voor fietsdiefstal

Een 55-jarige inwoonster van Beuningen had vrijdagmiddag haar fiets op de oprit van haar woning aan de Disselboom gezet. Plotseling zag zij dat een onbekende jongen er op haar fiets vandoor ging. Na een direct ingestelde zoektocht in de omgeving, waarbij buurtbewoners assisteerden, werden de fiets en de verdachten aangetroffen in een woning in de buurt. De fiets kon terug naar de eigenaresse. De beide jongens, 16 jaar oud, afkomstig uit Beuningen, zijn op het politiebureau verhoord.


Ewijk - man aangehouden na vernieling

Een 24-jarige inwoner van Beuningen vernielde vrijdagavond twee ruiten van een woning aan de Gitaar in Ewijk. De man deed dit omdat hem de toegang door de 43-jarige bewoonster was ontzegd. Bij deze vernieling liep de man een slagaderlijke bloeding op. De man reed in zijn auto naar Beuningen maar raakte door bloedverlies onwel. Vanaf de Zuil in Beuningen werd de man overgebracht naar het Radboud. Na behandeling kon hij worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Wijchen - diefstal uit winkel

Vrijdagmiddag zag een onbekende kans om in een winkel aan de Marktpromenade in het achter de winkel gelegen magazijn te komen. Dit werd door het aanwezige personeel niet opgemerkt. In het magazijn werd de kluis geopend met een daar aangetroffen sleutel. Uit de kluis is een geldbedrag weggenomen.


Wijchen - gestolen auto

Een 42-jarige Wijchenaar deed aangifte van diefstal van zijn zwarte Volkswagen Passat Variant met kenteken TL-TX-57. Deze werd gestolen vanaf de Ringlaan. De man had zijn sleutelbos met daaraan de autosleutels aan de buitenkant van de voordeur van zijn woning laten zitten. Daarmee kon de auto worden weggenomen.


Druten - woninginbraak

Tussen dinsdag 10 juni en zaterdag 14 juni is ingebroken in een woning aan de Steenakker. Men is vermoedelijk binnen gekomen door de kanteldeur van de garage. Er is nog niet bekend wat er wordt vermist. Een 33-jarige vrouw deed aangifte.


Ewijk - aanrijding met letsel

Zaterdagmiddag vond een aanrijding plaats op de A50 bij het verkeersplein Ewijk. Doordat een onbekend gebleven automobilist vreemde manoeuvres uithaalde moesten twee bestuurders van personenauto's sterk afremmen. Een 62-jarige bestuurder van een vrachtauto had dit te laat in de gaten en reed op de twee personenauto's in. De bestuurder van één van de auto's, een 27-jarige Arnhemmer, raakte daarbij gewond en moest door de brandweer uit zijn auto worden gezaagd. Hij werd naar het Radboud vervoerd. Een 26-jarige vrouw uit Zeist, die bij hem in de auto zat, werd licht gewond. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. In de andere personenauto raakte niemand gewond. Deze auto werd bestuurd door een 58-jarige man uit Ellecom.


Wijchen - beroving

Afgelopen nacht fietsten twee 18-jarige Wijchense jongens over de Zuiderdreef ter hoogte van de Abersland. Daar kwamen hen twee mannen tegemoet lopen. Eén van de mannen pakte één van de 18-jarigen beet en zette een mes op zijn keel. Hij werd gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Daarna renden de daders weg in de richting van Abersland. De jongens waren door het gebeuren erg overstuur. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De politie stelt een onderzoek in.


Erlecom - woninginbraak

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Kerkdijk. Een bovenlicht was geforceerd. De hele woning werd doorzocht. Uit de kelder werd een kluis weggenomen. De 48-jarige bewoonster deed aangifte.



District De Waarden

Culemborg - overval in Opsporing Verzocht

AVRO's Opsporing Verzocht zal maandagavond 16 juni de overval op de stationswinkel WIZZLE op TV brengen. In de uitzending wordt een foto getoond van de dader, die na bedreiging met een mes, er vandoor ging met de buit. Ook wordt een tas getoond. Aan de kijkers wordt gevraagd wie de dader op de dag van de overval, 12 mei omstreeks 18.00 uur gezien heeft.


Culemborg - verdachte van mishandeling aangehouden

Afgelopen nacht is een 37-jarige Culemborger op de Parklaan mishandeld. Hij kreeg een baksteen tegen zijn hoofd en liep daardoor een bloedende hoofdwond op. Op basis van getuigenverklaringen kan korte tijd later een 22-jarige Culemborger worden aangehouden. Hij wordt verdacht van deze mishandeling.


Culemborg - alcoholcontrole

Vrijdagavond tussen 21.45 en 23.00 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Tunnelweg in Culemborg. Daar werden 86 blaastesten afgenomen. Van 02.00 tot 03.00 uur is gecontroleerd op de Weth. Schoutenweg. Daar moesten 43 bestuurders blazen. Er werden bij beide controles geen overtredingen geconstateerd.




Beesd - frontale aanrijding

Vrijdagmiddag vond een frontale aanrijding plaats op de Parkweg in Beesd. Een 29-jarige inwoner van Beesd kwam met zijn bedrijfsauto uit de richting van de A2. Hij hield daarbij onvoldoende rechts. Daardoor kwam hij frontaal in botsing met een 60-jarige automobilist uit Amsterdam. De 29-jarige werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Tiel - vechtpartij

Bij een vechtpartij op de Markt in Tiel is afgelopen nacht een 16-jarige jongen uit Tiel gewond geraakt. Hij liep dusdanige verwondingen aan zijn hoofd op dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie heeft diverse getuigenverklaringen opgenomen en stelt een onderzoek in naar de daders.








Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --