Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-06-2003
1e persbericht van zondag 15 juni 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte onder hevig verzet aangehouden Na een melding dat in een trein die vanuit Utrecht naar Eindhoven reed een groep jongeren zou zitten die een wapen bij zich zouden hebben heeft de politie direct een onderzoek ingesteld. Op het perron van het NS-station werd de trein opgewacht. Rond 1.35 uur kon een 21-jarige inwoner van Assen aangehouden worden. Hij zou in het bezit zijn van een wapen. Mogelijk had hij dat net na het uitstappen in een prullenbak op het perron gegooid. De politie onderzocht dit en trof in de prullenbak een wapenstok aan. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en spuugde en schopte naar de politie. Een 24-jarige inwoner van Assen probeerde de aanhouding van de 21-jarige verdachte te voorkomen en werd hierop ook aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Jongens van mobiele telefoon beroofd Op het Nederlandplein is zaterdagavond rond 20.45 uur een 13-jarige jongen uit Eindhoven van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen zat achter op de fiets bij zijn 13-jarige Eindhovense vriend. Zijn vriend was aan het bellen met zijn GSM toen plotseling een aantal onbekende jongens op hen af kwamen rennen. Zij trokken de jongen die achter op de fiets zat van de bagagedrager en gristen de telefoon weg waarmee de fietsende jongen aan het bellen was. De twee jongens zijn zo geschrokken dat ze snel op hun fiets zijn gevlucht.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Limburglaan is zondagochtend rond 4.45 uur een 18-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De jongen bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Lucht uit band politievoertuig gelaten Op het Stratumseind is zondag rond 3.30 uur een 21-jarige inwoner van Stroe aangehouden. De verdachte werd op heterdaad door de politie betrapt toen hij lucht uit de band van een politieauto aan het laten was. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist onder invloed ramt fietsenrek en rijdt door Op de Vestdijk is zondagochtend rond 00.45 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding op de Vestdijk tegen een fietsenrek zijn gebotst. Hierbij raakten vier fietsen en het rek beschadigd. De automobilist is na de aanrijding doorgereden, maar de politie kon hem in de kraag grijpen. De man bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse met een promillage van 1,00 bevestigde dit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongen gewelddadig beroofd
Op de Tongelresestraat is zondagochtend rond 1.40 uur een 16-jarige jongen uit Gerwen op een gewelddadige manier van zijn geld en zijn GSM beroofd. De jongen fietste over de eerdergenoemde straat toen hij plotseling door twee hem onbekende jongens werd bedreigd met een slagvoorwerp. Hij moest zijn geld, 10 Euro, en zijn mobiele telefoon afgeven. Hij werd ook nog op zijn hoofd geslagen. Hierdoor liep hij een kleine hoofdwond op. De daders zijn er vervolgens met zijn spullen vandoor gegaan.

Eindhoven: Zonder rijbewijs en onder invloed achter stuur Op de 2e Franklinstraat is zaterdagavond rond 23.40 uur een 28-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 vastgesteld. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist onder invloed botst op andere auto en valt in slaap
Op de Gabriel Metsulaan is zondagochtend rond 3.00 uur een 45-jarige automobilist uit Eindhoven achter op de auto van een 25-jarige Eindhovenaar gebotst. Dit gebeurde omdat de 45-jarige man niet meer tijdig kon remmen voor zijn voorganger. Toen de politie ter plaatse kwam zat de man achter het stuur van zijn auto te slapen. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Motorcrosser gewond
Op de Rochadeweg is zaterdagavond rond 21.30 uur een 41-jarige motorcrosser uit Helmond gewond geraakt. De man was aan het crossen over de zandbergen die aan de Rochadeweg liggen. Bij het nemen van een heuvel is de crosser met zijn voorwiel tegen de grond gekomen en over de kop geslagen. De motorfiets belandde op het been van de man. Hij is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Mishandeling en vernieling
Op de Peelhof is zaterdagavond rond 22.20 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die avond een 21-jarige Helmonder in zijn woning aan de Peelhof hebben geslagen en tevens een ruit van de voordeur van de woning hebben vernield. De 21-jarige Helmonder liep een hoofdwond op. De politie onderzoekt het gebeurde. De verdachte is de cel ingegaan.

Helmond: Fietser ernstig gewond bij aanrijding met motor Op de kruising Geldropseweg Brand is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een ernstig ongeluk gebeurd. Dit gebeurde toen een 70-jarige man uit Helmond, die over de Geldropseweg reed, overstak richting de Brand en op dat moment in de flank geraakt werd door een 25-jarige motorrijder uit Mierlo. Zowel de fietser als de motorrijder reden over de Geldropseweg komende vanuit Mierlo. De fietser heeft door het ongeluk zijn been verloren. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De man is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De motorrijder is door de botsing in een tuin van een woning terechtgekomen en vervolgens in een sloot tot stilstand gekomen. De motorrijder is met verwondingen aan zijn schouder en enkel overgebracht naar het Annaziekenhuis.

Helmond: Onder invloed
Op de Rembrandtlaan is zondagochtend rond 5.30 uur een 59-jarige automobiliste uit Helmond betrapt op het rijden onder invloed. De politie zag de vrouw een rood verkeerslicht negeren en hield haar aan. Bij haar werd een promillage van 1,25 gemeten. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Handel: Zinloos geweld
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondagochtend rond 3.15 uur een 25-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een 18-jarige meisje uit Balgoij zonder enige aanleiding in haar maag gestompt hebben. Toen het meisje hier iets van zij werd zij in haar gezicht geslagen. Hierdoor liep ze een blauw oog op en een snee boven haar oog. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Aanhangwagen gestolen
Vanaf een oprit behorende bij een woning aan de Sering is tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 7.30 uur een bruine aanhangwagen gestolen. De aanhanger was afgesloten met een slot.

Geldrop: Inbraak in winkel
In een winkel in de Heggestraat is tussen zaterdag 16.00 uur en 20.20 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen. Uit het pand werden een elektronische weegschaal en een glazen maatbeker weggenomen.

Reusel: Ruiten vernield
Op de Molenstraat zijn zondag rond 1.00 uur drie 17-jarige jongens uit Reusel aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van diverse ruiten van een pand aan de Molenstraat kort voor hun aanhouding. Het drietal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Someren: Insluipers nemen portemonnees en sieraden weg In een woning aan de Kalkweg is vrijdag een insluiper binnengekomen door een niet afgesloten deur. Uit de woning werden twee portemonnees met in totaal ruim 400 Euro en sieraden weggenomen.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Molenbergstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Volkswagen Beetle met het kenteken 85-JN-DG weggenomen.