Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een dronken autobestuurder zonder rijbewijs aangehouden op de Slotlaan. Doordat de man verzet pleegde, heeft de politie bij de aanhouding pepperspray gebruikt.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten de auto rijden. De 22-jarige bestuurder uit Zeist stopte en probeerde weg te komen maar werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Hij bleek 205 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn passagier bemoeide zich met de aanhouding en maakte beledigende opmerkingen. Ook hij, 17 jaar uit Maarsbergen, werd aangehouden.

Twee mishandelingen tijdens het uitgaan

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben op de 2e Dorpsstraat een tweetal vechtpartijen plaatsgevonden. Een verdachte werd aangehouden.

In de loop van vrijdagavond vond volgens getuigen een vechtpartij op straat en een vechtpartij in een horecagelegenheid plaats. Een slachtoffer, een 27-jarige man uit Zeist, werd in het UMC behandeld voor verwondingen aan zijn hand. De andere betrokkenen zijn onbekend. Vanwege de onrust die daardoor ontstond, heeft de politie extra inzet gepleegd en vier politiehonden laten komen. Op basis van verklaringen werd een 38-jarige man uit Zeist aangehouden maar vanwege gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. De politie onderzoek de toedracht van de vechtpartijen.

Aanhouding voor verduistering in dienstverband

DE BILT Zaterdagochtend heeft de politie een man aangehouden in verband met verduistering van goederen in dienstverband.

Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie de melding van de verduistering binnen. De werkgever van het bedrijf aan de Universiteitsweg had de verduistering opgemerkt en zijn 24-jarige werknemer uit Utrecht aangehouden. De politie nam de verdachte van hem over. Deze bekende meerdere keren goederen te hebben ontvreemd.