Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2003 Persberichten district Lekstroom

Fietser mishandeld

VIANEN In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.50 uur is een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch op de Burg. Jonkheer Hoeufftlaan mishandeld.

De man was per fiets onderweg vanaf de Voorstraat in de richting van de Burg. Jonkheer Hoeufftlaan. Op de kruising met de Buitenlandpoort kwam van rechts een personenauto aanrijden die voor de fietser rechtsaf de Julianastraat inreed. De fietser passeerde vervolgens weer de auto en de auto haalde op zijn beurt weer de fietser in. Dit gebeurde een paar keer. Gekomen bij de kruising van de Hoeufftlaan reed de auto links van de fietser en opende de passagier met kracht het portier open tegen het linkerbeen van de fietser. Deze kwam hierdoor ten val. De passagier stapte uit de auto en stompte de fietser in zijn gezicht, die zich op zijn beurt verweerde. Vervolgens zijn ook twee andere personen uit de auto gestapt. Daarna werd de fietser op zijn hoofd geraakt, waarna hij tijdelijk het bewustzijn verloor. Toen de fietser bijkwam, werd hij door een bekende naar huis geholpen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844.

Verkeersconflict

NIEUWEGEIN Zaterdagavond rond 18.45 uur is een verkeersconflict tussen een chauffeur van een taxibusje en een fietsser op de Binnenwal te Nieuwegein uit de hand gelopen.

Een chauffeur van een taxi-busje moest door een overstekende fietser van rechts hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Als gevolg van deze bijna-aanrijding ontstond er een ruzie tussen 43- jarige bestuurder uit Utrecht en de onbekende fietser. De fietser werd daarbij bijgestaan door een onbekende bestuurder van een bromfiets. De fietser heeft de chauffeur van het taxi-busje met de deur tegen zijn elleboog geslagen. Tevens hebben fietser en bromfietser tegen het busje aangetrapt, waardoor diverse deuken zijn ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844.