Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Illegale vreemdelingen aangehouden

WOUDENBERG Zaterdagochtend heeft de politie vier personen aangehouden die op de Voorstraat en de Dorpstraat goederen te koop aanboden en geen paspoort of verblijfsvergunning konden tonen.

Omstreeks 11.00 uur troffen surveillerende agenten de vier vreemdelingen aan die Ecuadoriaanse goederen aanboden. De drie mannen en een vrouw waren in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar en allen afkomstig uit Ecuador. Zij konden geen van allen een geldig verblijfsvergunning aantonen en waren tevens niet in het bezit van een werkvergunning. Allen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

Dronken man valt van perron

AMERSFOORT Zaterdagavond is een man op het treinstation in Amersfoort van het perron tussen de rails gevallen. De val werd veroorzaakt door de dronken toestand van de man.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een man tussen de rails was gevallen en werd gevraagd om de ambulance te assisteren. Ter plaatse gekomen bleken de verwondingen mee te vallen en was de man al tussen de rails vandaan gehaald. De man, 62 jaar uit Amsterdam, werd echter wel aangehouden in verband met openbaar dronkenschap en kon zijn roes op het politiebureau laten uitwerken.

Steen door ruit

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekende een stoeptegel door de ruit van een woning aan de Tulpstraat gegooid. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 01.20 uur hebben onbekenden een stoeptegel door de ruit en de deur van de woning aan de Tulpstraat gegooid terwijl de bewoners lagen te slapen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Onrustige Puddingpop

LEUSDEN Tijdens het popevenement aan de Bavoortseweg heeft de politie enkele aanhoudingen verricht in verband met vechtpartijen en beledigingen. Daarnaast kreeg de politie diverse meldingen van geluidsoverlast.

Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden in verband met belediging van agenten en openbare dronkenschap. Het betrof een 16-jarige jongen uit Leusden. Later op de avond werd een 21-jarige man uit Leusden aangehouden in verband met een vechtpartij. Vanwege het verzet dat de man pleegde, werd hij in de boeien geslagen om hem naar het politiebureau te brengen. Een 28-jarige man uit Hoogland werd aangehouden in verband met belediging van agenten. Ook hij pleegde verzet en bedreigde de agenten; hij werd in de boeien meegenomen. Tot slot werd rond 00.45 uur nog een 25-jarige man uit Leusden aangehouden in verband met een vechtpartij. Alle verdachten waren onder invloed van alcohol. De politie heeft ongeveer 25 meldingen ontvangen in verband met geluidsoverlast door het evenement.