Politie Zaanstreek-waterland



21:30 13-JUN-03
loc.: AMSTERDAM, RIJKSWEG A10
160 kilometer per uur met slok op
Na een korte achtervolging over de A10 kon een 47-jarige bestuurder van een personenwagen ter hoogte van de afslag Volendam worden aangehouden. Geconstateerd was dat de man 160 kilometer per uur reed over de ringweg.
Op het politiebureau onderging de verdachte een blaastest waar hij 725 ug/l scoorde. De man kreeg een proces verbaal een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingenomen.

00:58 14-JUN-03
loc.: ZAANDAM, E HEIMANSSTRAAT
Aanhoudingen voor mishandeling
Twee Zaandammers (48 en 34 jaar) werden aangehouden voor het mishandelen van een 26-jarige man uit Zaandam. Aanleiding voor de mishandeling zou een ruzie over geluidsoverlast zijn geweest. Het slachtoffer was door de twee mannen, mogelijk met behulp van nog twee onbekende verdachten, vastgehouden en geschopt.

10:55 14-JUN-03
loc.: MONNICKENDAM, ZUIDEINDE
Klant voorkomt insluiping
De politie maakte zaterdagochtend jacht op vier mannen die in een lederwinkel hadden geprobeerd in te sluipen in het kantoorgedeelte. Drie van de verdachten hielden een verkoopster aan de praat terwijl nummer vier op handen en voeten naar het kantoor sloop. Een oplettende klant maakte het winkelpersoneel hierop attent waarop de mannen de winkel verlieten. De politie waarschuwde de omliggende bedrijven voor deze praktijken en kamde zonder resultaat de omgeving af.

12:52 14-JUN-03
loc.: PURMEREND, SIGNAAL
Boottrailer met boot gestolen
Uit een bedrijfshal was een motorboot op een boottrailer gestolen. Vermoedelijk werd de roldeur geforceerd waarna de trailer is aangekoppeld en men is weggereden.

13:00 14-JUN-03
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT
Agent gewond bij aanhouding winkeldieven
Een agent raakte gewond aan zijn oor toen hij twee verdachten (23 en 24 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats) van winkeldiefstal wilde aanhouden. De mannen waren weggerend na het stelen van 14 baseballcaps en een rugzak uit een kledingzaak. De gealarmeerde agenten zetten de achtervolging in. Een 43-jarige Zaanse brigadier achterhaalde de twee die inmiddels op een bankje waren gaan zitten. Toen hij de verdachten aansprak werd hij direct met een vlakke hand op zijn linker oor geslagen waardoor hij een scheurtje opliep in zijn trommelvlies. De verdachten konden kort daarop door collega's worden overmeestert.
De mannen zijn in verzekering gesteld.

16:00 14-JUN-03
loc.: ZAANDAM, THORBECKEWEG
Portemonnee gestolen
Bij een benzinestation liet een 25-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan even haar auto onafgesloten achter. Bij terugkeer bleek haar portefeuille van de passagiersstoel te zijn gestolen.




18:04 14-JUN-03
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK
Motorrijder gewond
Een 29-jarige motorrijder uit zaandam raakte gewond bij een aanrijding met de dwanghekken van een tijdelijke wegomlegging ter hoogte van de Jonge Arnoldusstraat. Door de valpartij raakte de man zijn schouder uit de kom. Ter behandeling werd het slachtoffer overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

21:32 14-JUN-03
loc.: PURMEREND, ACHTERDIJK
Aanhouding na dreigen met mes
Bij een opstootje ter hoogte van de Kalversteeg bedreigde een 19-jarige Purmerender een 16-jarige stadsgenoot met een mes. De verdachte voelde zich bedreigd door een groep jongeren en had het mes mogelijk ter verdediging uit zijn auto gepakt.
De verdachte kreeg een proces verbaal, het mes is in beslag genomen.

22:55 14-JUN-03
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
Poging inbraak bedrijf
Onbekenden probeerden in te breken bij transportbedrijf. Daar er echter nog een chauffeur in het pand was die de inbraakgeluiden hoorde werden de verdachten gestoord en vluchtten zij in een auto.
Een roldeur van een loods bleek geforceerd.

00:10 15-JUN-03
loc.: PURMEREND, VERZETSLAAN
Rijbewijs ingenomen
Bij een alcoholcontrole viel een 49-jarige vrouw uit Purmerend door de mand. De ademanalyse gaf een uitslag van 645 ug/l. Hetgeen een proces verbaal een ingevorderd rijbewijs en een rijverbod voor acht uur opleverde.

02:08 15-JUN-03
loc.: BEETS
Man gewond op muziekfestival
Een 19-jarige man uit Ilpendam werd bij een onenigheid tijdens het muziekfestival van Beets door een onbekende man hard op zijn neus geslagen. Hij raakte hierdoor enige tijd buiten bewustzijn en moest per ambulance over worden gebracht naar het Waterlandziekenhuis.
Verder bleef het op het festivalterrein rustig ondanks grote groepen dronken bezoekers.

Loc: Zaanstad, Purmerend, Volendam
Toezicht rond de uitgaansgebieden
Op alle locaties was het een rustige uitgaansnacht. De politie verleende assistentie bij het muziekfestival in Beets. In Zaandam viel een klein vechtpartijtje te melden waarbij een man een tand door zijn lip kreeg geslagen. Tevens werd er toezicht gehouden bij de taxistandplaats bij de Beatrixbrug. Er werden 18 bekeuringen voor fout parkeren Westzijde en Rozengracht uitgeschreven,een boete voor het niet hands-free bellen in de auto en een voor wildplassen.










---- --