Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 15-06-2003
Persberichten district Maastricht
Heerlen

Persberichten

Maastricht; joyriding

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.00 uur, werden drie inwoners uit Keulen (D) ( 18, 19 en 20 jaar) aangehouden, omdat zij een auto hadden weggenomen en daarmee waren gaan rijden. De auto bleek van de moeder van een van hen te zijn.
Bij een snelheidscontrole in de tunnel van de Maasboulevard ging de bestuurder van de auto er vandoor, nadat hij aanvankelijk was gestopt. Op het Onze Lieve Vrouweplein lieten de inzittenden de auto achter en vluchtten te voet verder. Kort na elkaar kon het drietal worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de 18-jarige dat hij met de auto had gereden. De 20-jarige had de autosleutels en auto van zijn moeder weggenomen.

Geulle; alcoholcontrole

Zaterdagavond en -nacht werden in Brommelen en Strabeek alcoholcontroles gehouden. In Brommelen moesten 121 automobilisten een blaastest ondergaan. Tegen vier van hen werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij teveel aan alcohol hadden genuttigd. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. In Strabeek werd 149 bestuurders gecontroleerd. Van één bestuurder werd een bloedproef genomen om de hoogte van het bloed/alcoholgehalte vast te stellen.