Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Gewond

Ongeval met dodelijke afloop
ALMERE Een 60-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagochtend om het leven gekomen na een aanrijding op de A6 richting Lelystad. Verder raakten een 62-jarige automobilist en zijn andere inzittenden een 53-jarige man en een 54-jarige vrouw, allen uit Amsterdam, gewond (onbekend letsel). De auto van de 62-jarige met de bovengenoemde personen is om nog onbekende reden over de kop geslagen en in de berm terechtgekomen. De ongevallendienst van de politie deed ter plaatse een onderzoek. De politie vraagt getuigen van het ongeval die zich nog niet gemeld hebben, om contact op te nemen met de politie.

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Kamperweg vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats. Daarbij raakte een 41-jarige automobilist uit Epe en zijn inzittenden een 10-jarige jongen uit Vaassen, een 10-jarig meisje uit Epe en een vrouw uit Vaassen gewond. De vrouw en de jongen zijn naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht en de man en het meisje naar het Zuiderzeeziekenhuis te Lelystad. De brandweer heeft de vrouw uit de auto geholpen. Personeel van de traumaheli verleende ter plaatse assistentie. De politie regelde het verkeer dat enige tijd door het ongeval gestremd was. Volgens de verklaringen reed de automobilist zuidoostwaarts over de N50, stelde de ventilatie in de auto af, zag dat hij bijna in de vluchtstrook kwam en corrigeerde. Daarbij verloor hij vermoedelijk het macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam in de berm terecht.

ALMERE Een 31-jarige fietsster uit Almere is met beenletsel naar het Flevoziekenhuis gebracht. Vermoedelijk viel zij van haar fiets toen de hond die ze bij zich had voor haar langs ging. Dit gebeurde zaterdagochtend op het fietspad langs de Buitenhoutsedreef.

EMMELOORD Een 42-jarige automobilist uit Emmeloord liep zaterdagnacht armletsel op na een aanrijding met een brommer op de Lange Dreef. De 16-jarige bromfietser uit Espel reed vanaf de Beurstraat de Leeuwenkruising op. Daar kwam hij in botsing met de auto die vanaf de Korte Dreef de kruising opreed. De automobilist is naar het ziekenhuis overgebracht. De brommer is voor technisch onderzoek op het politiebureau gestald.

ALMERE Na een kop-staartbotsing zaterdagmiddag op de Waterlandseweg is een 22-jarige inwoner van Gouda met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De man zat in de auto met een 22-jarige bestuurder uit Gouda. Een 35-jarige automobilist uit Zeewolde was bij de kruising met de Kemphaan achterop hun auto gebotst. De 35-jarige had vermoedelijk te laat gezien dat hun auto stil stond.

Reanimatie
TOLLEBEEK Een 68-jarige Amsterdammer is zaterdagmiddag op het Schapenpad gereanimeerd. De FRS, ambulancepersoneel en de politie waren ter plaatse. Vermoedelijk was de man onwel geworden op de dijk. Hij is naar het ziekenhuis in Lelystad overgebracht.

Verward
BIDDINGHUIZEN Een 42-jarige inwoner van Biddinghuizen is zaterdagnacht met handletsel naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Na een melding van glasgerinkel op de Wendakker, ging de politie ter plaatse, trof de verwarde man op straat aan en zorgde dat hij naar het ziekenhuis door de ambulance gebracht werd. Bij zijn woning waren ruiten kapot. Het is nog onduidelijk wat er gebeurd is.

Dansen goed verlopen
ALMERE De politie assisteerde zaterdag bij een groot dansfestijn op het Almeerderzand. Zo hield zij een oogje in het zeil op het gebied van verkeer, openbare orde en strafbare feiten; in eerste instantie was de organisatie zelf verantwoordelijk. Alles verliep soepel en er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Aanhoudingen

Aanhoudingen voor bedreiging
LELYSTAD De politie hield zaterdagnacht op de Schoener een 18-jarige Amsterdammer, een 21-jarige Lelystedeling en een 22-jarige Lelystedeling aan op verdenking van bedreiging van een 40-jarige vrouw uit Lelystad. Na de melding van een bedreiging mogelijk met een vuurwapen, ging de politie ter plaatse, trof daar de drie verdachten aan en wilde het drietal aanhouden. De 18-jarige ging er vandoor, maar kon meteen weer worden aangehouden. De drie zijn ingesloten op het politiebureau. Een vuurwapen is niet aangetroffen. De reden van de bedreiging is nog niet duidelijk; vermoedelijk gaat het om bekenden.

Aangehouden automobilist
URK Een 22-jarige automobilist uit Urk is zondagochtend in zijn woning aangehouden op verdenking van het inrijden op de politie. De automobilist had zaterdagavond op de Urkerweg een stopteken gekregen van een politiebeambte voor een alcoholcontrole. De man bleef doorrijden en de agent moest aan de kant springen. De politie zette meteen een zoektocht op touw en vond de achtergelaten auto op de Industrierondweg. Deze is in beslag genomen. De automobilist is later in zijn woning aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Fietsendief aangehouden
ALMERE Een oplettende bewoner hield zaterdagmiddag op de Charlie Parkerstraat een 15-jarige jongen uit Almere aan voor diefstal van een fiets. De man zag dat de jongen een fiets openbrak, hield deze aan en droeg de minderjarige over aan de politie. Een inbrekerswerktuig dat de verdachte bij zich had, en de fiets zijn in beslag genomen. Na verhoor is de 15-jarige heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen. Zijn ouder is in kennis gesteld.

Aangehouden voor openbaar dronkenschap
EMMELOORD Een 23-jarige Urker is zaterdagnacht op de Urkerweg aangehouden voor openbaar dronkenschap. De politie trof de man slapend op het trottoir in de buurt van de rotonde Sterrenbuurt aan. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor naar huis gebracht. Proces-verbaal is uitgereikt.

LELYSTAD De politie hield zaterdagnacht een man (nog geen gegevens bekend) op de Neringpassage aan voor openbaar dronkenschap. Na een melding van een oplettende omstander, ging de politie ter plaatse en trof de man aan. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt proces-verbaal.

Aangehouden na aanrijding
LELYSTAD Een 20-jarige automobilist uit Lelystad is zaterdagnacht op de Zuigerplasdreef aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was betrokken geweest bij een aanrijding. Hij reed op de dreef richting de Larserdreef en wilde linksaf de Geldersedreef in. Daar stond al een auto op het voorsoorteervak. Volgens de verklaringen haalde de 20-jarige in en reed over het verdrijvingsvak. Hij kwam in botsing met een andere auto die op de dreef richting de Gordiaandreef reed. Ambulancepersoneel heeft iedereen ter plaatse gecontroleerd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat de 20-jarige alcohol gedronken had, is deze aangehouden. Hij blies 0,65 promille. Proces-verbaal is opgemaakt en de Lelystedeling is heengezonden.

Vernielers aangehouden
EMMELOORD De politie hield zaterdagnacht op Marknesserweg een 26-jarige inwoner van Leiden en een 19-jarige man uit Arnhem aan voor vernieling. Na een melding van een oplettende getuige dat twee personen graffiti op brugpijlers spoten, ging de politie ter plaatse en trof het tweetal in de buurt aan. Spuitbussen die de mannen bij zich hadden, zijn in beslag genomen. De twee zijn voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor geen identiteit opgeven
EMMELOORD Een 20-jarige bromfietser uit Urk is zaterdagnacht op de Urkerweg aangehouden, omdat hij na meerdere keren gevraagd te zijn, nog steeds zijn naam niet aan de politie kon/wilde geven. De man was staande gehouden, omdat hij zonder helm reed. Na zijn aanhouding, gaf de Urker op het bureau wel zijn gegevens. Hij is met proces-verbaal heengezonden.

Vernielingen en overlast

Ruiten vernield
ALMERE Ongeveer 22 ruiten zijn zaterdagnacht in een winkelcentrum in Almere Buiten vernield. Na een melding van een vernielde ruit, ging de politie ter plaatse en zag dat een aantal verdachten de benen nam. De politie zette de achtervolging in, maar kon ze niet in de kraag vatten.

Jeugd
URK De politie heeft zaterdagnacht bij een horecagelegenheid op de Klifweg geholpen om een lastige klant die bij sluiting niet weg kon/wilde en zich recalcitrant gedroeg, weg te sturen. Ook oplettende omstanders grepen in.

EMMELOORD De politie stuurde zaterdagavond 5 jongeren die zich op het Cornelis Dirkszplein ophielden, weg. Surveillerende zagen de jongeren en wezen hun op mogelijke overlast die zij veroorzaakten. De jongeren zijn hierop weggegaan.

LELYSTAD Een 14-jarige jongen uit Lelystad kreeg zaterdagavond een boete wegens baldadigheid. Beveiligingspersoneel had op het Bataviaplein een groep jongeren staande gehouden wegens het vernielen van een sprinklerinstallatie. De 14-jarige was zelf al op weg naar het politiebureau om zich te melden. Hij bekende tegenover de politie en kreeg een waarschuwing en boete.

Overig

Brand
ALMERE Een vuur woedde zaterdagmiddag laag bij de grond in de buurt van de Vrijheidsdreef. Na de melding gingen politie en brandweer ter plaatse. De brand was inmiddels zelf uitgegaan. Het ging waarschijnlijk om een grote hoeveelheid pluisjes (pollen) die vlam gevat hadden. De oorzaak is niet bekend.