Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 15-06-2003
Persberichten district Heerlen
Heerlen

Persberichten

Voerendaal; brand in schuur

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.25 uur werd een brand ontdekt in een schuur van kasteel Puth aan de Steinweg in Voerendaal. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot het dak van de schuur en een wagen die in de schuur stond. De schuur is aan de straatzijde open en vrij te bereiken. Vermoedelijk hebben onbekenden verpakkingsmateriaal dat in de schuur lag opgeslagen in brand gestoken.
In dezelfde nacht werden woningen aan de Wachtendonkstraat een twintigtal coniferen in brand gestoken, terwijl bij een woning aan de Spekhouwerstraat één conifeer het moest ontgelden. De politie onderzoekt de branden en is op zoek naar getuigen.

Heerlen; alcoholcontrole

Zaterdagavond en -nacht zijn op de Groene Boord en Looierstraat alcoholcontroles gehouden. Op de Groene Boord moesten 294 automobilisten een blaastest ondergaan en werden 30 bestuurders bekeurd omdat zij een te hoog bloed/alcoholpromillage hadden. Op de Looierstraat moesten 99 automobilisten meewerken aan een blaasproef. Vijf van hen kregen een proces-verbaal omdat ze meer hadden gedronken dan de toegestane 0,5 promille.

Hoensbroek; auto in brand

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.40 uur vermoedelijk een auto in brand gestoken die geparkeerd stond bij een woning aan de Montfortstraat in Hoensbroek. De auto stond voor een andere auto op de oprit naast de woning. Agenten wisten samen met de eigenaar de auto die achter het brandende voertuig stond veilig te stellen door deze de straat op te duwen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. De betreffende auto brandde nagenoeg geheel uit. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Brunssum; wildplasser maakt amok

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur, hield de politie op de Rumpenerstraat twee inwoners uit Nuth (16 en 22 jaar) aan. De 16-jarige jongen was het niet eens met een bekeuring die hij kreeg voor het zogenaamde wildplassen. Zijn plaatsgenoot bemoeide zich ermee en belette of belemmerde de agenten in hun werk. Toen de man te horen kreeg dat hij daarvoor was aangehouden, bemoeide de 16-jarige zich er weer ermee. Uiteindelijk werden beiden aangehouden.

Brunssum; inbrekers aangehouden

Zaterdag werden drie inwoners (15, 16 en 19 jaar) uit Brunssum aangehouden. Zij worden verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken te hebben in een garage van een woning aan de Heulenderstraat in Brunssum. Bij deze inbraak werden een grote hoeveelheid visspullen en een ATB-fiets gestolen. De politie kwam het drietal op het spoor naar aanleiding van een buurtonderzoek. In de woning van twee van de verdachten werd het grootste deel van de gestolen goederen terug gevonden. De aangehouden Brunsummers zijn ingesloten