Nieuwsbericht

zondag 15 juni 2003, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Met teveel alcohol achter het stuur

- Heerhugowaard, 13 juni 2003.
Op de kruising Middenweg/Beukenlaan is om 21.30 uur een 34-jarige automobilist uit Heerhugowaard aangehouden, omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij had 2,5 keer teveel (550 ug/l) gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur.

- Alkmaar, 14 juni 2003.
Om 01.30 uur werd op de Arubastraat een 20-jarige man aangehouden. Hij reed in zijn auto, terwijl hij 1,5 keer (325 ug/l) teveel gedronken had. Ook hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod van 2 uur.
- Heerhugowaard, 15 juni 2003.
Een 35-jarige man uit Heerhugowaard is omstreeks 04.00 uur aangehouden op de Mahonialaan omdat hij 1,5 keer teveel gedronken had. Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod van 2 uur.

- Alkmaar, 15 juni 2003.
Op de Kanaalkade werd om 05.00 uur een 29-jarige man aangehouden. Hij had ruim 2,5 keer teveel gedronken. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van 5 uur op.

Auto's gestolen

- Heiloo, 14 juni 2003.
Tussen 01.00 en 07.00 uur is vanaf de oprit van een woning aan de Wilgenlaan een auto gestolen. Het betreft een grijze Opel Kadett met het kenteken NX-72-HN.

- Alkmaar, 14 juni 2003.
Vanaf de Maasstraat is tussen 03.00 en 10.30 uur een blauwe Opel Vectra met het kenteken HN-DL-64 gestolen. Van een auto, die naast de Opel geparkeerd stond, was het portierslot opengebroken en de bedrading van het contactslot losgetrokken. Vermoedelijk was het de bedoeling ook deze auto te stelen, maar was dat niet gelukt.

Motorrijder moet rijbewijs inleveren
Heerhugowaard, 14-06-03.
Een 47-jarige motorrijder uit Heerhugowaard is om 13.00 uur aangehouden, omdat hij met een snelheid van 104 km per uur over de Oosttangent (bebouwde kom) reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

'Partygasten' raken slaags
Rond 02.00 uur meldde een taxichauffeur een flinke vechtpartij op de Middenweg. Twee groepen waren met elkaar in gevecht. Zij waren bezoekers van een 'party', die in een van de horecabedrijven aan de Middenweg was georganiseerd. Toen de politie arriveerde dropen de vechtersbazen af.

Jeugdige vechtersbaas aangehouden
De Rijp, 15 juni 2003.
Een 17-jarige jongen uit Purmerend is aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid in De Rijp een medewerker had mishandeld met een bierglas. De 35-jarige medewerker wilde een groep vechtende jongeren tot de orde roepen. Toen hij de verdachte beet pakte, sloeg deze hem met een kapot bierglas in het gezicht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Aanhoudingen na belediging
Heiloo, 15 juni 2003.
Toen de politie in hun surveillance-auto omstreeks 02.30 uur op de Heerenweg langs een 21-jarige man uit Heiloo reden, zwaaide deze opzettelijk een plastic tas met daarin blikjes bier tegen de politie-auto. Hij stak vervolgens de weg over en voegde zich bij een groep van ca. tien personen die op een terras zat. Op het moment dat de politie hem aansprak op zijn gedrag, werd hij uitermate agressief en schold hij de politie-agenten uit. De rest van groep leek het op het nemen voor hun vriend. Een van hen, een 40-jarige Heilooenaar deed een poging het dienstpistool te bemachtigen. Nadat er assistentie was ingeroepen konden de mannen worden aangehouden. Tijdens de rit naar het bureau bleef de jongste van de mannen de agenten uitschelden en beledigen. Beiden zijn ingesloten in het bureau in Alkmaar.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard 14 juni 2003.
Tussen 11.00 en 12.00 uur heeft de politie op de Krusemanlaan gecontroleerd. Drie bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel en vijf omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/per uur, terwijl 50 is toegestaan.

2-Jarig jongetje uit het water gehaald
Heerhugowaard, 14 juni 2003.
Omstreeks 12.30 uur is een 2-jarig jongetje in het water bij de Pelmolen gevallen. Omstanders hebben het kind uit het water gehaald. Een in de buurt wonende arts heeft eerste hulp verleend. Het kind is per ambulance in stabiele toestand naar het MCA in Alkmaar vervoerd. De gewaarschuwde traumahelikopter hoefde niet in actie te komen.

NOORDKOP

Verklaring alerte Texelaars leidt tot aanhouding veelplegers

De Koog, 13 juni 2003.
Twee inwoners van De Koog meldden op het politiebureau dat zij diezelfde ochtend om 05.45 uur hadden gezien dat iemand kratten bier had gestolen bij een supermarkt in De Koog. Zij hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie trok het kenteken na en constateerde dat de auto op naam van een 'bekende' stond, een zogenaamde veelpleger.
De officier van justitie gelastte de man aan te houden. De politie heeft de auto achterhaald en bij staandehouding bleek er naast de gezochte bestuurder nog een persoon in de auto zat, die eveneens een veelpleger bleek te zijn. De mannen waren 23 en 24 jaar en beiden afkomstig uit Zaanstad. De auto waarin zij reden was niet verzekerd. De twee waren net vrij, nadat zij gevangenisstraffen van resp. 7 weken en 7 maanden hadden uitgezeten. Voor veelplegers is het snelrecht van toepassing, beiden zijn ingesloten en worden maandag a.s. voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.
De politie complimenteert de beide getuigen, die met hun verklaring een cruciale rol hebben gespeeld in de aanhouding en een bijdrage hebben geleverd aan de leefbaarheid en veiligheid op Texel.

Aanhoudingen na belediging politie
Den Helder, 13 juni 2003.
De politie heeft omstreek 20.00 uur op de Vechtstraat twee broers aangehouden, die zich verzetten tegen hun aanhouding en politie-agenten uitscholden en beledigden. Een en ander gebeurde nadat een van de broers, een 43-jarige met zijn bromfiets op de Vechtstraat een aanrijding had veroorzaakt met een 34-jarige automobilist eveneens afkomstig uit Den Helder. De bromfietser reed hierbij op de linker weghelft. De man had gedronken en gedroeg zich agressief. Toen de gewaarschuwde politie de bestuurder mee wilde nemen naar het bureau, beantwoordde hij dit met grof verbaal geweld en verzette hij zich bij zijn aanhouding. Ook zijn 46-jarige broer deed een flinke duit in het zakje. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanhoudingen na mishandeling
Schagen, 14 juni 2003.
Een 16-jarige jongen uit Schagen is omstreeks 01.00 uur in een horecagelegenheid en later op de openbare weg door twee mannen mishandeld. Hij werd hierbij geschopt en geslagen. Getuigen konden een goed signalement geven, waarop de politie beide mannen, een 21-jarige en 19-jarige man uit Schagen, heeft aangehouden. Zij zijn ingesloten in het bureau in Schagen.

Diefstal uit woning
Den Helder, 14 juni 2003.
Een dief heeft kans gezien om tussen 14.00 en 17.30 uur via een opstaand bovenraam in een woning aan de Flevostraat te komen. Er is een kluis met daarin diverse gouden sieraden meegenomen. Het slachtoffer is bijzonder gedupeerd omdat de sieraden die zij van haar ouders had gekregen naast een financiële ook een emotionele waarde vertegenwoordigen.

Dronken achter het stuur
Den Helder, 15 juni 2003.
De politie heeft om 04.00 uur op de Molengracht en 42-jarige man uit Den Helder aangehouden vanwege zijn opvallende rijgedrag. Hij reed slingerend over de weg. Toen de man uitstapte bleek hij onvast ter been en rook hij naar alcohol. De man weigerde een blaastest te ondergaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WESTFRIESLAND

Diefstal uit woning
Hoorn, 14 juni 2003.
Er is tussen 01.30 en 06.00 uur ingebroken in een woning aan de Amethist. De woonkamer is doorzocht en er is een geldkistje met een geldbedrag en bankpasjes meegenomen. De dader is vermoedelijk binnengekomen door het slot aan de achterdeur te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Ingebroken in leegstaande woning
Hoorn, 14 juni 2003.
Een eigenaar van een woning aan het Keern ontdekte omstreeks 10.00 uur, dat uit zijn leegstaande woning alle stopcontacten en de verwarmingsketel waren gestolen. Ook was de meterkast compleet leeggehaald. De man had zijn woning verkocht. Hij ontdekte de diefstal toen hij vanwege de oplevering a.s. maandag de woning wilde schoonmaken. Men is binnengekomen door een buitendeur te forceren. De politie trof sporen van autobanden tot in de tuin van de woning.

Snelheidscontrole
Hensbroek, 14 juni 2003.
Tussen 16.00 en 18.00 uur is op de dorpsstraat een snelheidscontrole gehouden. 18 Bestuurders reden harder dan de max. toegestane 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid was 81 km per uur. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel.

Kind gewond bij aanrijding
Wijdenes, 14 juni 2003.
Op de Zuiderdijk stak om 17.00 uur een 4-jarig jongetje tussen twee geparkeerde auto's door plotseling de weg over. Een 47-jarige fietser uit Bovenkarspel kon het kind niet ontwijken. Beiden zijn met botbreuken naar het Sint Jan in Hoorn vervoerd.

Met drank op achter het stuur
Hoorn, 15 juni 2003.
Op het Westfriese Hof is bij een routine controle om 05.00 uur een 27-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij zijn auto bestuurde met 2 keer teveel (420 ug/l) drank op. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 4 uur.