Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt caviadief aan

Roosendaal, zondag 15 juni 2003

Met de aanhouding van een 21-jarige man uit Roosendaal is de politie van team Bovendonk er vrijwel zeker van de oplossing te hebben gevonden in de zaak van de gestolen en gedode cavia`s. Mede naar aanleiding van de aandacht die de zaak de afgelopen dagen in de media heeft gekregen, meldden zich bij de politie enkele getuigen, die in alle gevallen tot dezelfde persoon terug te voeren waren.

Zondagmorgen werd de man in zijn woning aangehouden. Een doorzoeking van de woning leverde diverse aanwijzingen op dat er de afgelopen weken grote hoeveelheden huisdieren in de bovenwoning en de bijbehorende berging aanwezig zijn geweest. Daarnaast werden onder andere diverse boekjes over de verzorging van cavia`s aangetroffen. In de woning werden verder nog drie dode cavia`s gevonden.

De man heeft inmiddels aan de politie toegegeven tenminste 100 cavia`s te hebben gestolen. Dit gebeurde in alle gevallen rond het middernachtelijk uur. Hij is in alle gevallen alleen te werk gegaan. De man geeft geen duidelijke verklaring voor zijn activiteiten. Hij verklaart een twintigtal beestjes te hebben verkocht aan een caviakweker in Roosendaal, die hem op het spoor was gekomen door een advertentiekaartje, dat de verdachte op het bord heeft gehangen bij een supermarkt in Roosendaal. Deze man heeft bij de verdachte, naast de twintig cavia`s, een tweetal van diefstal afkomstige kooien afgenomen.

De verdachte zegt zich ervan bewust te zijn dat hij de dieren niet goed verzorgd heeft. Buiten de verkochte exemplaren, is geen van de diertjes meer in leven. Sommige zijn door onderlinge vechtpartijen aan hun einde gekomen, andere zijn vermoedelijk door de verdachte moedwillig om het leven gebracht.

De politie van team Bovendonk heeft de zaak nog altijd in onderzoek. De komende dagen zal blijken of de verdachte meer licht op de zaak kan werpen en of hij eventueel nog verantwoordelijk is voor het plegen van meerdere strafbare feiten.

Bron: Manon Ostendorf