Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (14-15/6)

Oosterhout, zondag 15 juni 2003

Verdachte aangehouden voor gewapende overval
TILBURG: De politie hield op vrijdagmiddag 13 juni rond 13.35 uur op de Veldhovenring een 45-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt verdacht van een gewapende overval in een winkel aan de Ringbaan Noord. Bij de overval, die plaatsvond rond 12.30 uur, werd winkelpersoneel gedwongen tot afgifte van enkele honderden euros. De verdachte reed weg op een goudkleurige fiets.
Die fiets zagen surveillanten enige tijd later voor een horecagelegenheid op de Veldhovenring staan. Binnen voldeed een van de bezoekers aan het signalement van de overvaller. De man is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat de man naast deze overval ook andere strafbare feiten op zijn geweten heeft.

Winkeldief aangehouden
OISTERWIJK: De politie hield op 13 juni omstreeks 14.20 uur een 18-jarige man uit Oisterwijk aan voor winkeldiefstal. Hij had een portemonnee gestolen uit een winkel in het winkelcentrum aan De Lind. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Tilburger aangehouden voor belediging agent
TILBURG: Op 13 juni omstreeks 16.00 uur hield de politie op de Heuvelring een 17-jarige man uit Tilburg aan voor belediging. De man maakte deel uit van een groep personen die zich ophield in de winkelpassage Heuvelpoort en vervolgens op de Heuvel. Toen de agenten langs kwamen
stak de verdachte geruime tijd zijn middelvinger naar de verbalisant op. Verdachte is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Jonge winkeldief opgepakt
TILBURG: Op de Heyhoefpromenade hield winkelpersoneel op vrijdagmiddag 13 juni na een korte achtervolging een 13-jarige jongen uit Tilburg aan voor winkeldiefstal. De verdachte had een jo-jo ter waarde van 5 euro weggenomen. De politie heeft de jongen verhoord en doorgestuurd naar bureau Halt.

Belg onder invloed van drugs aangehouden
TILBURG: De politie hield op vrijdagavond omstreeks 19.45 uur op de Ringbaan West een 26-jarige Belg aan. De man reed met zijn personenauto op de vluchtstrook van de Ringbaan West. Nadat de man staande is gehouden, bleek dat hij onder invloed was van drugs. De man overhandigde een hoeveelheid heroïne en cocaïne. Verder verklaarde hij al een hoeveelheid metadon te hebben gebruikt. De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

Dronken Tilburger slaapt roes uit in bureau
TILBURG: Op de Huibevendreef hield de politie vrijdag rond 20.00 uur een 51-jarige man uit Tilburg aan omdat hij teveel gedronken had. De politie vond de man naar aanleiding van een melding. Hij lag bij een bushalte en verkeerde kennelijk onder invloed van alcohol. Hij kon ondanks diverse pogingen niet zelf meer omhoog komen en viel telkens op de grond. De man is vervoerd naar het politiebureau ter ontnuchtering.

23-jarige man uit Boxtel aangehouden
OISTERWIJK: Vrijdagavond 13 juni zagen surveillanten op een parkeerterrein achter de Vloeiweg een groep jongeren rennen, achtervolgd door een man op een scooter. De bestuurder van de scooter wilde een van de personen slaan. Toen de politie ter plaatse was waren enkele mensen al in een gevecht verwikkeld geraakt. De man op de scooter ging er vandoor. Later kwam hij terug en ging naar twee personen waarmee de verbalisant in gesprek was. Toen de verdachte terug kwam trapte hij met kracht met zijn voet in de buikstreek van de aangeefster, een 17-jarige vrouw uit Tilburg. De man is overgebracht naar het teambureau te Oisterwijk.

Dronken bestuurder
GOIRLE: Op de Rillaersebaan hield de politie in de nacht van 13 juni op 14 juni omstreeks 01.15 uur een 40-jarige man uit Tilburg aan. Tijdens surveillance troffen de verbalisanten hem in een stilstaand voertuig met draaiende motor aan. De bestuurder bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Daarnaast kreeg de man een dagvaarding mee.

Dronken achter het stuur
TILBURG: De politie hield in de nacht van 13 op 14 juni omstreeks 03.40 uur op de Ringbaan Noord een 33-jarige man uit Tilburg aan. De man bleek te veel alcohol te hebben genuttigd terwijl hij een personenauto bestuurde. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding mee naar huis.

Agenten beledigd
TILBURG: Op het Piusplein hield de politie in de vroege ochtend van 14 juni een 18-jarige man uit Berkel-Enschot aan. De verdachte fietste slingerend over de rijbaan terwijl zijn vrienden op het fietspad reden. Hij maakte geen aanstalten om de politieauto te laten passeren en stak lachend zijn middelvinger op. De verdachte is bekeurd voor belediging.

Diefstal uit bedrijf
TILBURG: Op 14 juni omstreeks 05.45 uur hield de politie op de Pegasusweg een 23-jarige man uit Waalre aan nadat personeel melding had gemaakt van diefstal. De verdachte had na wat goederen te hebben gelost, andere goederen verstopt met het doel deze mee te nemen. Het ging om twee pakken fruitdrank en een fles curry.

Rijden onder invloed
UDENHOUT: De politie heeft op 14 juni omstreeks 23.00 uur op de Kreitenmolenstraat een 50-jarige man uit Udenhout aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse had een uitslag van 405 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een dagvaarding.

Dronken man rijdt tegen aanhanger
TILBURG: In de nacht van 14 op 15 juni reed een 46-jarige man uit Tilburg op de Havendijk met zijn personenauto tegen een geparkeerde aanhanger met marktkramen. De verdachte wenste niet op de politie te wachten en reed met zijn auto een stuk verder waar hij de auto met schade achterliet. Oplettende burgers zagen dit gebeuren en seinde de politie in. De verdachte is aangehouden en mee naar het bureau genomen. Daar blies hij 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Omdat de aanhanger niet voorzien was een kenteken, is de politie nog op zoek naar de eigenaar.

Inbrekers aangehouden
TILBURG: De politie hield in de nacht van 14 op 15 juni omstreeks
01.30 uur twee Eindhovenaren aan. Het betreft een 26-jarige en een 36-jarige man. Naar aanleiding van een inbraakalarm ging de politie naar de Wethouder van Ierlantstraat. Daar aangekomen gingen twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf de zaak binnen. Op het dak werden voetstappen gehoord. De agenten konden de twee verdachten, die naast elkaar lagen, op het dak inrekenen.

Dronken Tilburger
TILBURG: Op de Heikantlaan hield de politie op 15 juni omstreeks 02.30 uur een 31-jarige man uit Tilburg aan voor het onder invloed van alcohol besturen van een personenauto. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Uitslag van de blaastest was 605 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingenomen. De verdachte kreeg een dagvaarding mee.

Onder invloed
GOIRLE: De politie hield op 15 juni omstreeks 03.30 uur op de Poppelseweg een 28-jarige vrouw uit Goirle aan omdat ze dronken achter het stuur zat. De politie hield de vrouw aan naar aanleiding van haar rijgedrag, zij reed namelijk met hoge snelheid over het industrieterrein. De uitslag van de blaastest was 510 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding mee naar huis.

Openstaande boete
TILBURG: Op de Gilzerbaan hield de politie op 15 juni omstreeks 04.30 uur een 36 jarige man uit Tilburg die naast een bromfiets liep. De man bleek geen benzine te hebben. Uit controle bleek dat de man nog openstaande boete van 554,80 euro had (of 10 dagen hechtenis). De man is ingesloten.

Aanhouding voor vernieling
TILBURG: Op 15 juni omstreeks 03.50 uur hield de politie een 21-jarige man uit Loon op Zand aan voor vernieling in de Tivoligarage. Politieagenten werden tijdens een horecadienst aangesproken door voorbijgangers dat er een man vernielingen aan het plegen was. De man had de slagboom licht verbogen en de schuimrubbers vernield. De man is ingesloten.

Bron: Connie Polak