Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:




IJSSELSTREEK

Persberichten weekeinde 14 & 15 juni 2003






Lochem, Zutphen - politie waarschuwt voor de nep-advertenties Gouden Business Gids

Op diverse plaatsen in de politieregio N.O. Gelderland zijn afgelopen weekeinde meldingen binnen gekomen van mensen die een nota hadden ontvangen van "Business Gouden Gids" voor het plaatsen van een advertentie in de zogenaamde Gouden Business Gids. Volgens de nota zou men 570,19 euro dienen te betalen.Uit eerdere publicaties, van onder andere de bekende Gouden Gids, werd al duidelijk dat het hier om oplichtingpraktijken gaat. De politie adviseert de toegezonden nota's niet te betalen. Door de enige echte Gouden Gids zijn al de nodige juridische stappen ondernomen.


Zutphen - auto tegen bloembak

Een 31 jarige automobilist uit Zutphen is vrijdagavond door nog onbeknde oorzaak met zijn personenauto op de Marsweg in Zutphen tegen een bloembak gereden. De bestuurder moest met behulp van de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar het Spitaal-ziekenhuis.


Zutphen - drankrijder betrapt

Een 21 jarige automobilist uit Zutphen bleek zaterdagnacht bij controle op de van der Capellenlaan in Zutphen onder invloed van alcohol. Hij blies 1,2 prom.


Twello - Gewond na valpartij brommer

Een 20 jarige bromfietsbestuurder uit Deventer bleek zondagnacht op het fietspad van de Rijksstraatweg zijn brommer onvoldoende onder controle te hebben. In een bocht in het fietspad ging hij onderuit. Zijn duopassagier, een 17 jarige jongen uit Twello, raakte bij de smak licht gewond.Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer vervoerd maar kon na onderzoek weer naar huis. De bestuurder bleek onder invloed. Hij blies 0,8 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Joppe - drankrijder

Een 59 jarige automobilist uit Enschede bleek zondagnacht bij controle op de Lochemseweg in Joppe onder invloed. Hij blies 1,1 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Warnsveld - drankrijder

Een 21 jarige automobilist uit Zutphen bleek zondagnacht bij een controle op de Lochemseweg in Warnsveld onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Wilp - achtervolging na autokraak
Een 23 jarige man uit Wilp is zaterdagavond kort na 18.00 uur met zijn auto en nog een tweede auto bestuurd door een vriend, een achtervolging gestart nadat zijn autoradio uit zijn geparkeerde auto aan de Kerkstraat in Wilp werd ontvreemd. De benadeelde zat bij vrienden in de tuin en hoorde een auto stoppen. Toen hij kort daarop een portier hoorde slaan, leek hem dat verdacht veel op het dichtslaande geluid van zijn eigen auto. Toen hij ging kijken bleek zijn autoradio ontvreemd. Hierop ging men in twee auto's op onderzoek uit. Op de Wilpsedijk zag één van hen een verdacht uitziende personenauto rijden. Toen men deze auto bleef volgen werd de snelheid steeds verder opgevoerd. Nadat er plotseling een landweggetje werd ingereden, reed de vluchtende auto zich vast op het erf van een boerderij. De achtervolgers stapten uit en de bestuurder van de auto reikte vervolgens door een geopend raam de ontvreemde autoradio aan. Deze bestuurder gaf daarna gas, ramde een boerenschuur, hobbelde over een gierputdeksel, reed door drie gespannen schrikdraden en koos via de weilanden en een betonnen boerenpad het spreekwoordelijke hazenpad. De bestuurder werd niet meer teruggezien. De mannen deden aangifte bij de politie en deze stelt een nader onderzoek in.






038-375 10 50 ---- --