Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:







APELDOORN

Persberichten weekeinde 14 en 15 juni 2003








Loenen - Met auto de tuin in

Een 16 jarig meisje uit Eerbeek is vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Loenen. Zij zat als passagier in de auto die bestuurd werd door een 21 jarige man uit Eerbeek. Hij reed omstreeks 22.20 uur op de Hoofdweg vanuit de richting Kanaal Zuid. In een bocht in de weg hield hij zijn auto niet voldoende onder controle en belandde in de tuin van een aanwonende van de Hoofdweg. Doordat het meisje geen gordel droeg, werd zij uit de auto geslingerd. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto werd totaal vernield.


Apeldoorn - Drankrijders betrapt

Vrijdagavond heeft de politie van Apeldoorn een alcoholcontrole gehouden op de Woudhuizermark en de Laan van Kuipershof. De controles vonden plaats tussen 18.00 en 02.00 uur. Van ruim 400 bestuurders werd een blaastest afgenomen.
Op de Woudhuizermark blies een 66 jarige autobestuurder uit Markelo 0,7 prom. en een 51 jarige bestuurder van een bedrijfsauto 0,7 prom. Op de Laan van Kuipershof blies een 28 jarige automobilist uit Servië 0,6 prom. en een 52 jarige bestuurder van een snorfiets blies 2,0 prom.
Tijdens routinecontroles werden zaterdagavond op de Kasteellaan in Apeldoorn een 34 jarige man uit Apeldoorn betrapt. Hij blies 1,1 prom.
Op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn, werd vrijdag op zaterdagnacht een 21 jarige man uit Apeldoorn als bestuurder van een snorfiets betrapt. Hij blies 1, 2 prom.en in dezelfde nacht werd een 26 jarige automobilist uit Eindhoven op de Kayersdijk in Apeldoorn betrapt. Hij blies 0,8 prom.


Apeldoorn - drankrijder betrokken bij ongeval

Een 60 jarige autobestuurder uit Apeldoorn veroorzaakte vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een verkeersongeval op de Talingweg in Apeldoorn.
Hij reed langzaam op de linkerweghelft om geparkeerde auto's in te halen en botste vervolgens frontaal op een tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 33 jarige Apeldoorner.
Dezelfde bestuurder bleek kort daarvoor tegen een geparkeerde auto op de Talingweg in Apeldoorn te zijn gebotst en daarna te zijn doorgereden.
De 60 jarige bleek in kennelijk staat van dronkenschap. Hij was niet in staat om te blazen en ook niet in staat om een verklaring af te leggen. Van de man is een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag over enkele dagen bekend zal zijn. Hij werd ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - jongen achtervolgt autokraker

Een 17 jarige jongen uit Twello heeft vrijdagmiddag een onbekende autokraker achtervolgd maar staakte zijn poging de verdachte aan te houden nadat deze hem met een geluidsbox bekogelde. De jongeman zag met enkele andere getuigen dat een onbekende een geparkeerde auto aan de Molenstraat in Apeldoorn openbrak. Toen ze de man aanspraken ging deze er als een haas vandoor achtervolgt door de man uit Twello. Bij onderzoek bleek dat er ter plaats drie auto's waren opengebroken. Van de verdachte ontbreekt tot dusverre elk spoor.

Apeldoorn - Lastig type aangehouden
Een 24 jarige man uit Zutphen is zaterdagnacht door de politie ingesloten nadat hij niet voldeed aan een vordering om van het Caterplein weg te gaan. Bovendien beledigde hij een politiefunctionaris. De verdachte is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Apeldoorn - drankrijder gepakt na verlaten plaats ongeval
De politie heeft zaterdagmiddag een 47 jarige automobilist ui Apeldoorn in zijn woning aangehouden nadat hij kort daarvoor op de kruising Zutphensestraat - Laan van Osseveld een kop/staart botsing had veroorzaakt. De man liet enkele gegevens achter en ging er snel vandoor. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 2,6 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Apeldoorner reed met zijn auto omstreeks 16.30 uur over de Laan van Osseveld en toen twee voor hem rijdende auto's bij de kruising tot stilstand kwamen, botste hij tegen zijn voorligger, een personenauto bestuurd door 19 jarige vrouw uit Dieren. Deze vrouw botste met haar auto tegen de voor haar stilstaande auto bestuurd door een 29 jarige vrouw uit Apeldoorn.


Apeldoorn - auto tegen boom

In een bocht op de Barnewinkel in Apeldoorn raakte zondagnacht omstreeks 01.40 uur een nog onbekende bestuurder van een personenauto van de weg en kwam met de auto tegen een boom tot stilstand.. Bij de auto werd niemand meer aangetroffen. De tenaamgestelde van de auto, een man uit Apeldoorn, bleek niet thuis. De politie houdt er rekening mee, dat de auto ontvreemd is en dat daarna de botsing plaats vond.


Apeldoorn - Drankrijder tankt zonder te betalen

De politie heeft zaterdagochtend een 44 jarige man uit Loenen aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Deventerstraat in Apeldoorn met zijn auto brandstof had getankt en zonder te bettalen was weggereden. De man werd na de melding hiervan op de Beurtvaartstraat in Apeldoorn aangetroffen. De man bleek bij controle onder invloed van alcohol. Hij blies 1,9 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Apeldoorn - drankrijder

Een 44 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zaterdagavond bij een controle nabij het sportpark Orderbos onder invloed van drank. De man blies 1,3 prom. Zijn rijbewijs werd gevorderd.


Apeldoorn - winkeldieven aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen van 19 en 21 jaar afkomstig uit Equator aangehouden, nadat zij in een kledingzaak aan de Hoofdstraat twee shirts hadden weggenomen zonder te betalen. Beide mannen bleken na onderzoek niet in het bezit van geldige reis- of verblijfsdocumenten. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Een 42 jarige vrouw uit Apeldoorn werd zaterdagmiddag aangehouden nadat zij in een supermarkt aan de Deventerstraat vleesproducten en waspoeder wegnam zonder te betalen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - vrouw van tas beroofd
Een 18 jarige vrouw uit Harderwijk deed zaterdagmiddag aangifte nadat zij op de Prof. Röntgenstraat in Apeldoorn werd beroofd van schoudertas. De vrouw liep met haar vriendin door de Rontgenstraat en werd gevolgd door een groepje jongelui. Plotseling werd haar tas van haar schouder gerukt. Beide dames achtervolgden de jongeman die haar tas beet had. Onderweg gooide de tasjesrover de tas van zich af. Haar GSM en die van haar vriendin bleken uit de tas te zijn verdwenen. De rover is door de politie niet meer aangetroffen.


Apeldoorn - veelpleger na mishandeling ingesloten

De politie heeft zaterdagavond een 30 jarige man uit Apeldoorn aangehouden, nadat hij op de Stationsstraat een 39 jarige plaatsgenoot had geslagen en met een groot mes had bedreigd. Het mes werd bij de man aangetroffen en in beslag genomen. De 30 jarige verdachte komt voor op de veelplegerslijst en blijft ingesloten.


Beekbergen - aangehouden na brandstichting

De politie heeft zaterdagmiddag een 19 jarige man uit Beekbergen aangehouden nadat hij een hoeveelheid vuil wasgoed dat in een fietsenhok aan de Kuiltjesweg in Beekbergen lag opgeslagen in brand had gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en kon erger voorkomen.


Apeldoorn - straatdrinker bekeurd

De politie heeft zaterdagavond op het Musketiersveld in Apeldoorn een 18 jarige jongeman uit Apeldoorn bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg.
















038-375 10 50 ---- --