Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:







ACHTERHOEK

Persberichten weekeinde 14 & 15 juni 2003





Ulft / Borculo - politie waarschuwt voor de nep-advertenties Gouden Business Gids

Op diverse plaatsen in de politieregio N.O. Gelderland zijn afgelopen weekeinde meldingen binnen gekomen van mensen die een nota hadden ontvangen van "Business Gouden Gids" voor het plaatsen van een advertentie in de zogenaamde Gouden Business Gids. Volgens de nota zou men 570,19 euro dienen te betalen.
Uit eerdere publicaties van onder andere de bekende Gouden Gids, werd al duidelijk dat het hier om oplichtingpraktijken gaat. De politie adviseert de toegezonden nota's niet te betalen. Door de enige echte Gouden Gids zijn al de nodige juridische stappen ondernomen.


Groenlo - Jongen ingesloten na vernieling en mishandeling

Een 17 jarige jongen uit Veenendaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij op de Lievelderstraat in Groenlo een ruit vernielde. Kort daarvoor was er op de Lepelstraat al een woordenwisseling geweest met een groep jongelui waaronder een 22 jarige jongeman uit Groenlo. Deze man uit Groenlo kreeg daarbij van de Veenendaler een klap in zijn gezicht. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.


Bredevoort - bekeurd voor nachtvissen

Twee mannen van 20 en 25 jaar uit Aalten, zijn zaterdagnacht bekeurd voor het vissen in de Slingeplas in Bredevoort tijdens de nachtelijke uren. Ingevolge de voorwaarden van de vergunning is dat in de Slingeplas niet toegestaan.

Winterswijk - bekeurd voor vissen met drie hengels
Een 20 jarige man uit Winterwijk is vrijdag bekeurd voor het vissen met drie hengels in het Hilgelo. Hij kreeg een boete van 52 euro.
Zondagnacht werden bij het Hilgelo drie mannen uit Duitsland bekeurd wegens het nachtvissen. Eén van hen, een 45 jarige man uit Munster viste bovendien met drie hengels, waarvoor een grote visakte nodig is. De man had zo'n akte niet.


Bredevoort - jongeren bekeurd Slingeplas

Tien jongens en meisjes uit Duitsland zijn zaterdagnacht bekeurd voor het aanwezig zijn rondom de Slingeplas in Bredevoort tijdens de nachtelijke uren. Zij hielden ter plekke een barbecue met de nodige niet meer weg te denken alcohol. De jongelui, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar zijn bekeurd voor de aanwezigheid terwijl dat in de nachtelijke uren daar niet is toegestaan.


Stokkum - Brokkenmaker weigert blaastest

Een 21 jarige automobilist uit Stokkum weigerde zaterdagnacht medewerking aan een blaastest nadat de politie hem van zijn bed had gelicht, omdat hij kort daarvoor met zijn bestelbus door de tuinen van twee woningen aan de Kastanjelaan was gereden. Er raakte niemand gewond. Er ontstond flinke schade aan de tuinen waaronder de hekwerken, coniferen en een appelboom. In de tuinen werden auto-onderdelen aangetroffen van de bestelbus. De auto werd bij de woning van de man aangetroffen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
De politie maakt proces-verbaal op verlaten van de plaats ongeval en weigeren van de blaastest.

Eibergen - gewond na ongeval
Een 33 jarige man uit Borculo is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Lintvieldseweg in Eibergen. De man bestuurde een personenauto en kwam vanuit de richting Haarlo. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. De auto kwam op de kop tot stilstand. De brandweer assisteerde om de man uit de auto te bevrijden. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.


Gelselaar - motorrijder gewond na ongeval

Een 45 jarige motorrijder uit Enschede is zaterdagmiddag op de Pierinkdijk in Gelselaar gewond geraakt nadat hij bij het inhalen van een landbouwtractor in botsing kwam met deze tractor. De 17 jarige, uit Gelselaar afkomstige, bestuurder van de tractor sloeg linksaf een inrit in, juist op het moment dat de motorrijder inhaalde. De motorrijder is met onbekend letsel en voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.

Zelhem - drankrijder
Een 45 jarige automobilist uit Geesteren bleek zondagnacht bij een controle op de Hummeloseweg in Zelhem onder invloed van alcohol. De man blies 0,5 prom. De man is een boeten van 190 euro opgelegd.

Silvolde - 15 jarige gewond bij nachtelijk zwemmen
Een 15 jarige jongen uit Silvolde raakte zondagnacht licht gewond toen hij met twee 15 jarige maatjes uit Silvolde en Sinderen in het zwembad aan het Terborgseveld wilde gaan zwemmen. De knapen werden betrapt door beveiligingsmedewerkers en toen één van hen trachtte weg te komen door over het hekwerk te klimmen viel hij van het hekwerk. Hij werd per ambulance naar het Slingelandziekenhuis vervoerd, maar kon later in de nacht zonder noemenswaardig letsel naar huis. De politie heeft de jongens bekeurd.







038-375 10 50 ---- --