Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(BR>

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top

Datum: 15 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 & 15 juni 2003


Epe - Bromfietser zonder helm breekt been

Een 17 jarige jongen uit Epe heeft zaterdagnacht bij een botsing met een bromfiets zijn been gebroken. Hij droeg geen helm. De eigenaar van de bromfiets, een 20 jarige jongeman uit Utrecht, die als duopassagier achterop zat, raakte licht gewond. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man uit Utrecht kon na behandeling naar huis. Het ongeval vond omstreeks 02.30 uur plaats op de kruising Hoofdstraat / Quickbornlaan in Epe. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een bermpaal.


Epe - toeterende bumperklever bekeurd

Een 20 jarige automobilist uit Epe reed vrijdagavond met zijn rode Golf - (type snel) - bumperklevend en luid claxonnerend achter een kleine witte auto over de Heerderweg in Epe. Surveillerende agenten die het verkeersgedrag van de jonge Epenaar waarnamen, hebben hem bekeurd.
Hij verklaarde zich te hebben geërgerd aan het gedrag van zijn voorligger die ongeveer 60 km. per uur zou hebben gereden.

Hattem - drankrijder moeilijk tot stoppen te krijgen
Een stopteken met de verlichte transparant op de politieauto, knipperde koplampen, blauwe zwaailichten en de meertonige hoorn hielpen vrijdagavond niet om een 35 jarige automobilist uit Veenendaal op de A50 onder Hattem tot stoppen te manen. Simpele handgebaren vanuit het geopende raam van de politieauto tenslotte waren wel voldoende voor de bestuurder om zijn auto tot stilstand te brengen.
De man bleek dan ook onder invloed van alcohol. Hij blies 2,0 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt een proces-verbaal op.


Wezep - inbraak in sportkantine

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een sportkantine aan de Hoeloosweg in Wezep. Alle ruimten werden doorzocht en twee deuren werden opgebroken. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Voor zover thans bekend wordt er niets vermist.


Oldebroek - politie gelast jongeren troep op te ruimen

Drie jongelui van 14, 15 en 19 jaar zijn vrijdagavond door de politie bekeurd nadat ze bij het Raadhuisplein in Oldebroek op straat alcohol gebruikten. Op deze plek trof de politie een enorme puinzooi van lege blikjes en flesjes. De politie heeft de groep aanwezige jongeren gelast de zooi op te ruimen waaraan ze gevolg gaven.
De ouders van de jongelui die bekeurd werden, zijn op de hoogte gebracht.


Putten - Ongewenst bezoek bij 85 jarige

Een 85 jarige vrouw uit Putten trof vrijdagavond even 20.00 uur, in haar keuken aan de Sprielderweg een onbekende man en vrouw aan. De man hing een vaag verhaal op over het kopen van fietsen. Toevallig bracht de zoon zijn moeder een bezoek, waarop de man en de vrouw haast kregen en vertrokken. Een 3e (vrouwelijke) persoon kwam opeens uit de slaapkamer tevoorschijn. Gedrieën vertrok men snel met een paarse Volkswagen Golf. Tot dusverre vermist de bewoonster niets.


Putten - Proces-verbaal voor eetpiraat

De politie van Putten heeft vrijdagmiddag tegen een 39 jarige man uit Enschedé een proces-verbaal opgemaakt terzake flessentrekkerij. De man nuttigde vrijdagmiddag in een restaurant aan de Stationsstraat in Putten een maaltijd maar had geen geld bij zich om te betalen. Een kort onderzoek leerde dat de man door heel Europa reisde en her en der at zonder te betalen.


Putten - kapotte flessen bij skatebaan

De politie heeft vrijdagavond een 16 jarige jongen uit Putten bekeurd voor het drinken van alcohol op straat, nabij de skatebaan aan de Hoge Engweg in Putten. De politie constateerde dat de omgeving van de skatebaan bezaaid lag met glas van kapotte flesjes.


Heerde - bromfietser gewond na ongeval

Een 59 jarige bromfietser uit Wapenveld is vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Kanaaldijk - Oenerweg. De man reed op de Kanaaldijk en kreeg geen voorrang van een 26 automobilist uit Amsterdam die over de over de Oenerweg naderde. De bromfietser is vervoerd naar het ziekenhuis in Zwolle, met vermoedelijk een enkelfractuur.

Ermelo - botsing met drankrijder
Een 19 jarige automobilist uit Ermelo bleek vrijdagavond onder invloed van alcohol nadat hij op de kruising Rengersland - de Heuvel betrokken raakte bij een verkeersongeval. De man sloeg linksaf de Heuvel op en verleende geen vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 31 jarige man uit Ermelo. Niemand raakte gewond. De 19 jarige blies 0,6 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Ermelo - vijf jongelui aangehouden na diefstal vlag

De politie heeft zaterdagnacht omstreeks 02.45 uur vier jonge Ermeloërs van 16, 17 en 19 jaar aangehouden nadat ze een vlag van een drogisterij aan de Stationsstraat uit de vlaggenhouder haalden en wilden meenemen. De politie kreeg de jongelui in het vizier nadat twee van hen op de Stationsstraat tegen vuilnisbakken en een ruit trapten. Ter hoogte van de drogisterij voegden twee andere jongens zich bij het tweetal waarna men gezamenlijk de vlag in bezit probeerde te krijgen.
Na de aanhouding bemoeide een vijfde jonge Ermeloër (17) zich met het incident. De politie sommeerde de jongeman om door te lopen. Toen hij daaraan niet voldeed en daarop werd aangesproken, schopte hij naar één van de agenten. Hij werd vervolgens ook aangehouden en ingesloten voor het niet voldoen aan een politiebevel.
Alle vijf de jongeren zullen worden doorverwezen naar het preventieteam LINK, waarna een passende maatregel zal volgen.


Harderwijk - drankrijders

Een 20 jarige bestuurder van en bedrijfsauto bleek zaterdagnacht bij controle op de Verkeersweg in Harderwijk onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom.
Bij een controle op de Prins Mauritslaan in Harderwijk bleek zaterdagnacht een 21 jarige automobilist uit harderwijk eveneens onder invloed van alcohol. Hij blies 0,98 prom.

Harderwijk - brand in de dakgoot
De brandweer van Harderwijk heeft zaterdagochtend omstreeks 05.45 uur een beginnende brand in een leegstaand pand aan de Galvanistraat geblust. De brand werd door passanten ontdekt, toen de goot van de woining in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse en heet een aantal dakpannen verwijderd om de beginnende brand in de kiem te smoren. De oorzaak en schade is nog niet bekend.


Nunspeet - gecrashte auto mogelijk ontvreemd

Een 23 jarige man uit Rotterdam botste vrijdagavond met zijn auto op de A28 onder Nunspeet tegen de vangrail. De bestuurder liet volgens zijn zeggen een brandende sigaret vallen en pogingen om die van de vloer te rapen botste hij tegen de vangrail. Bij onder zoek bleek dat de auto vermoedelijk is ontvreemd. De bestuurder verklaarde de auto via en onbekende te hebben gekocht. De auto is door de politie ingenomen en stelt een nader onderzoek in.


Vaassen - Drie jongelui bekeurd voor baldadigheid

Drie jongens van 16 en 18 jaar uit Vaassen zijn zondagnacht door de politie bekeurd nadat ze op de Emsterweg in Vaassen werden betrapt met een tweetal vlaggen in hun bezit. Volgens zeggen hadden ze de vlaggen gevonden in Emst. Bij politieonderzoek bleken in Emst, ter hoogte van de bank enkele vlaggen uit de houders van en lantaarnpaal te ontbreken. De vlaggen zijn eigendom van de ondernemersvereniging en zullen worden teruggeven aan de ondernemers.


Putten - Koppies beschadigd na valpartij zonder helm

Twee jongens uit Putten (15 en 18 jaar) zijn zaterdagavond gewond geraakt toen ze met de bromfiets waarop ze reden tegen het asfalt smakten. De 18 jarige stuurde zijn brommer vanaf de rijbaan van de Telgterweg het fietspad op. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en kwam met zijn duopassagier te vallen. Beiden droegen geen helm en liepen flinke beschadigden aan hun koppies op. Per ambulance zijn ze voor behandeling naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk vervoerd.


Putten - drankrijders betrapt bij alcoholcontrole

Vrijdagavond zijn in Putten op wisselende plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal werd van zo'n 300 bestuurders een blaastest afgenomen. Vier van hen bleken onder invloed van alcohol en kregen een proces-verbaal. Een man uit Polen werd aangehouden nadat bleek dat hij in het bezit was van een vals paspoort. De man werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst.
Verder werden er bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel (6 maal), rijden zonder rijbewijs voor een vrachtauto (1 maal) en een snelheidsovertreding voor een bromfietser (1 maal).
De politie werd geassisteerd door twee leden van de Koninklijke Marechaussee. De controles werden zaterdag uitgevoerd tussen 17.00 en 01.30 uur in de nacht. Er werd gecontroleerd op de kruisingen Hooiweg/Roosendaalseweg, de Garderenseweg/Krachtighuizerweg, de van Geenstraat/Halvinkhuizerweg en verder op e Hoornsdam, de Engweg, de Voorthuizerstraat en de Stationsstraat.
Op de Engweg blies een 34 jarige automobilist 1,1 prom. , op de Stationsstraat blies een 52 jarige automobilist 0,7 prom., op de Hooiweg bies een 21 jarige automobiliste uit Putten 0,5 prom., op de van Geenstraat blies een 34 jarige automobilist uit Ermelo 0,7 prom.,
Een 20 jarige automobilist uit Putten ontsprong de dans op een haar na. Hij blies 0,4 prom geldt als een gewaarschuwd mens.


Heerde - drankrijder betrapt

Een 50 jarige automobilist uit Heerde bleek zondagnacht bij controle op de Elburgerweg in Heerde onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 prom.


Heerde - man ingesloten na vernieling bushaltehuisje

De politie heeft zondagochtend rond 05.15 uur een 27 jarige man uit Wapenveld aangehouden voor vernieling van het glaswerk van het bushaltehuisje dat voor het politiebureau aan de Zwolseweg in Heerde staat. Een dienstdoende agent hoorde toen hij achter het bureau liep glasgerinkel. Toen hij poolshoogte nam zag hij dat een man bij de bushalte nog eens met een straatklinker naar het huisje gooide téén van de ruiten al aan diggelen lag. De man is aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.


Ermelo - automobilist rijdt met ontbloot onderlichaam

Een 46 jarige man uit Ermelo is zaterdagmorgen door de politie aangehouden voor openbare schennis omdat hij in zijn auto personenauto reed zonder te zijn gekleed in broek of ondergoed. De man reed in zijn nakie, langzaam enkele rondjes in de omgeving van de Weegakker in Ermelo. Een omwonende waarschuwde de politie. De man is na het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.


Ermelo - drankrijders betrapt

Een 20 jarige automobilist uit Ermelo bleek zondagnacht bij controle op de Horsterweg in Ermelo onder invloed van alcohol. Hij blies 1,4 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Op de Julianalaan werd diezelfde nacht een 38 jarige Ermeloër betrapt Hij blies 0,6 prom. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op


Ermelo - baldadigheden

De politie heeft zondagnacht zes jongelui bekeurd voor diverse zaken waaronder baldadigheid. Twee 23 jarigen werden op de dokter Holtropstraat bekeurd voor respectievelijk wildplassen en het weggooien van een fles in een tuin. Een 17 jarige werd op de Stationsstraat betrapt toen hij een plant uit een plantenbak trok. Zijn maatje werd betrapt toen hij terrasstoelen omver gooide. Zij zijn bekeurd voor baldadigheid.


Harderwijk - Aaltjesdagperikelen

Tijdens een redelijk rustig verlopen Aaltjesdag kreeg de politie nog enkel perikelen te verwerken.
Een 19 jarige man uit Apeldoorn deed aangifte bij de politie nadat hij bij beveiligingswerk t.b.v. Aaltjesdag nabij de Strandboulevard het verkeer diende tegen te houden. Een nog onbekende automobilist wilde er in de middaguren toch langs maar de Apeldoorner probeerde dat tegen te gaan. De man reed daarbij de beveiligingsmedewerker over de tenen. De politie stelt een onderzoek in.

Een 32 jarige man uit Nijkerk werd aangehouden nadat hij al langere tijd vervelend (dronken) gedrag vertoonde. Nadat hij in de nachtelijke uren een 29 jarige Harderwijker had geslagen werd hij ingerekend.

Een 22 en een 25 jarige Harderwijker werden aangehouden en ingesloten nadat zij zondagnacht op de Buiten de Bruggepoort twee jongens die deel uitmaakten van een groep een klap, respectievelijk een schop uitdeelden. Tijdens e aanhouding beledigde de 22 jarige een politieman in functie. Tegen beiden volgt een proces-verbaal.

Een 34 jarige Harderwijker die in de nachtelijke uren zijn hond niet aangelijnd liet lopen op de Bruggestraat, werd daarover aangesproken door een dienstdoende politieman. De Harderwijker beledigde de politieman hierop, waarna de man werd aangehouden en ingesloten. De politie maakt een proces-verbaal op.




038-375 10 50 ---- --