Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (14-15/6)

Oosterhout, zondag 15 juni 2003

Verkeersongeval letsel
WAALWIJK: Op zondagochtend 15 juni kwam ter hoogte van de wegwerkzaamheden aan de Grotestraat een 34-jarige bestuurder van een scooter ten val. De man uit Drunen kwam met zijn hoofd op de rand van een putdeksel terecht. Hij is met spoed overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Door de politie is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Insluiping woning
LOON OP ZAND: Op zaterdag 14 juni omstreeks 19.00 uur vond een insluiping plaats in een woning aan de Juweelstraat. Terwijl de bewoonster lag te slapen heeft een onbekend gebleven man kans gezien uit de woning een portemonnee weg te nemen.
De man werd door een vriend van bewoonster nog wel aangetroffen in de achtertuin van de woning. Hij zei dat hij de weg wilde vragen. Toen er een plattegrond werd gehaald, verdween de man. Later bleek de portemonnee verdwenen te zijn.

Winkeldief aangehouden
LOON OP ZAND: Op zaterdagmiddag 14 juni hield de politie in een winkel aan het Oranjeplein een 67-jarige inwoner van Loon op Zand aan. De man wordt verdacht van diefstal van een pak cassettebandjes ter waarde van 3,85 euro. Hij kreeg een boete van 120,00 euro.

Aanhouding na brandstichting
ANDEL: De politie hield in de nacht van 14 op 15 juni omstreeks 03.40 uur een 20-jarige inwoner van Andel aan voor brandstichting bij de muziektent. De politie kreeg iets voor 03.00 uur de melding dat er aan de Hoofdstraat brand was gesticht en dat de brandweer ook ter plaatse ging. Daar aangekomen zagen surveillanten twee jongeren vanaf het vuur wegrennen. Na een korte achtervolging en zoektocht is een van hen aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de mededader(s).

Verkeerscontrole in het Land van Heusden en Altena De politie hield in de nacht van 14 op 15 juni op verschillende locaties verkeerscontroles. In totaal zijn 227 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Slechts één bestuurder bleek te veel gedronken te hebben, het betrof hier een 24-jarige inwoner van Kerkdriel. Verder kregen 16 bestuurder een bekeuring voor het rijden zonder gordel en zonder verlichting.

Aanrijding met letsel
NIEUWENDIJK: Op zaterdagavond 14 juni vond rond 19.00 uur op de Hankse Buitenkade een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. Hierbij is de motorrijder (53-jarige man uit Nieuwendijk) dusdanig gewond geraakt dat hij is overgebracht naar UMC te Utrecht, waar hij dezelfde avond nog zou worden geopereerd. Het ongeluk ontstond toen de bestuurder van de personenauto, een 32-jarige man uit Nieuwendijk, vanaf zijn oprit de weg op reed. Door de begroeiing ter plekke zag hij vermoedelijk de motorfietser niet aankomen met als gevolg dat de motor tegen de personenauto reed.

Preventie zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Op vrijdagmiddag en avond 13 juni deelde de politie in het kader van het project zakkenrollerij preventiefolders uit en hield zij toezicht in winkelcentrum Arendshof. Tien fietsers kregen een bekeuring voor het rijden op het voetpad.

Visserijwet controle
OOSTERHOUT: De politie hield op vrijdagavond 13 juni een visserijwet controle. Zestien vissers werden gecontroleerd. Vier vissers kregen een bekeuring en negen vissers een waarschuwing.

Rijden onder invloed
OOSTERHOUT: De politie hield op vrijdag 13 juni omstreeks 21.00 uur een 28-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe aan op de Lage Molenpolderweg. Hij bleek te veel gedronken te hebben, op het bureau blies hij 575 ug/l. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal zich hiervoor op 29 augustus 2003 bij de rechter moeten verantwoorden

Winkeldief opgepakt
OOSTERHOUT: Op vrijdag 13 juni hield de politie omstreeks 15.45 uur een 37-jarige inwoner van Oosterhout aan in een supermarkt aan de Nieuwe Bouwlingstraat. Medewerkers van de supermarkt betrapten hem op diefstal van 3 blikjes bier. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld, tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt

Oplichting/zielig verhaal
OOSTERHOUT: Op 11 juni werd een 70-jarige inwoner van Oosterhout het slachtoffer van een zielig verhaal en uiteindelijk van oplichting. Een man die zich uitgaf als inwoner van Dongen kwam bij de benadeelde aan de deur en vertelde dat zijn auto zonder benzine stond. Hij vroeg een geldbedrag te leen om te kunnen tanken. In de auto, die verderop zou staan, zaten zijn vrouw en kinderen. De man vertrok met een bedrag van 20 euro. Even later kwam hij terug omdat hij onderweg gehoord had dat je bij het tankstation een borg van 17,50 euro moest betalen voor een jerrycan. Dit klonk ook overtuigend en weer gaf de benadeelde een bedrag van 20,00 euro mee. Het geld zou hij de volgende dag terugbetalen, maar dat was niet het geval. De werkwijze is al eerder gesignaleerd, de politie waarschuwt mensen hiervoor.

Verdachte van mishandeling aangehouden
OOSTERHOUT: In het Amphia Ziekenhuis hield de politie op zondag 15 juni omstreeks 02.40 uur een 25-jarige man uit Oosterhout aan. De man wordt verdacht van mishandeling van een 27-jarige inwoner van Oosterhout. Hij zou de man omstreeks 02.00 uur in een café aan de Markt met een bierglas hebben geslagen. Het slachtoffer heeft verwondingen in het gezicht, die in het ziekenhuis zijn behandeld. De verdachte liet op het moment van aanhouding een wond aan zijn hand behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is in verzekering gesteld.

Diefstal scooter
OOSTERHOUT: Op zaterdag 14 juni werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een scooter merk Pride, kleur blauw metallic, verzekeringsnummer MRZ-594, uit een garagebox aan de Mathildastraat.

Visserijwet controle
De politie hield op zondag 15 juni een visserijwetcontrole op diverse locaties in Oosterhout, Raamsdonksveer, s Gravenmoer en Sprang-Capelle. Negen vissers werden gecontroleerd. Twee vissers kregen een waarschuwing voor het vissen op plaats waar dit niet is toegestaan.

Wegpiraat in Lage Zwaluwe
LAGE ZWALUWE: Op vrijdag 13 juni omstreeks 22.15 uur betrapte de politie een 41-jarige inwoner van Zwijndrecht terwijl hij met een snelheid van 125 km/u over de Dirk de Botsdijk reed. Ter plaatse is de toegestane snelheid 60 km/u. Bij controle bleek dat de auto niet APK-gekeurd was en dat de auto vermoedelijk ook niet verzekerd was. In verband met de gepleegde overtredingen werd het rijbewijs ingevorderd.

Diefstal personenauto
GEERTRUIDENBERG: Bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal. Op zaterdag 14 juni is omstreeks 09.00 uur een personenauto (Ford Escort, type RS2000) met kenteken 29-GJ-ZF gestolen vanaf een parkeerplaats op het Schonckplein. De politie heeft de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Afval verbranden
ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie constateerde op zaterdag 14 juni omstreeks 14.00 uur dat bij een landbouwbedrijf aan de Eerste Weg voornamelijk oude meubels en aanverwante afvalstoffen werden verbrand. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het stoken zonder vergunning.

Bron: Connie Polak