Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-06-2003 2e persbericht van zondag 15 juni 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving invalide vrouw Afgelopen weekend heeft een 74-jarige invalide vrouw uit Eindhoven aangifte van een beroving gedaan. De vrouw reed afgelopen woensdag tussen 11.00 en 11.45 uur met haar invalidenwagen via de Gerritsonlaan via een zandpad naar de Oude Bossche baan. Plotseling dwongen twee jongens op een scooter haar tot stoppen. Ze pakten de tas die de vrouw bij zich had af en doorzochten deze. Uit haar portemonnee haalden ze haar geld en de rest van de spullen kreeg ze terug. Ze vroegen nog naar haar bankpas maar die had de vrouw niet bij zich. Hierop scholden ze haar uit en zijn op de scooter verdwenen richting Gerritsonlaan. Ze hadden de vrouw ruim 150 Euro afhandig gemaakt. De daders zijn twee jongens met een lichtgetint uiterlijk van ongeveer 16 jaar. Ze droegen beiden donkere kleding en hebben donker krullend haar. Ze reden op een zwarte scooter. De bestuurder van de scooter droeg een zwarte jas met lichte strepen op de mouwen. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en in het bijzonder naar een mevrouw die op dat moment in de buurt fietste. Mogelijk kan zij meer vertellen over het gebeurde. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Roosje Vosstraat is tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 9.30 uur een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken NT-TH-75 gestolen.

Eindhoven: Verdachten op gestolen bromfiets aangehouden Op de Grote Berg zijn zondagochtend rond 10.50 uur een 23-jarige Rotterdammer en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag het duo met een snorfiets zonder verzekeringsplaatje lopen. Bij controle bleek het voertuig als gestolen geregistreerd te staan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Man mishandeld
In het bos aan de Heezerweg is zaterdagavond rond 19.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar mishandeld. Het slachtoffer was met zijn vriendin aan het hardlopen in het bos toen zij een vrouw en een jongetje tegen kwamen die met een brommertje door het bos aan het rijden waren. Het brommertje reed rakelings lang de Eindhovenaar en zijn vriendin af. Toen de jongen hier iets van zij kwamen plotseling twee onbekende mannen op hem af. Eén van hen gaf hem een klap in zijn gezicht waardoor hij is gevallen. Hierna werd hij nog een aantal keren geslagen waardoor de jongen een scheur in zijn wenkbrauw opliep en een blauw oog. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Smalstraat is tussen vrijdag 16.30 uur en zondag 14.45 uur een blauwe Ford Focus met het kenteken 26-FS-SR weggenomen.

Best: Fiets uit schuur gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Eindhovenseweg Zuid is zaterdag tussen 14.00 en 15.30 uur een fiets gestolen. De dader kwam binnen door de schuurdeur open te breken.

Riethoven: Inbraak in kermiswagen
In een kermiswagen op het Dorpsplein is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmiddag 13.15 uur ingebroken. Een toegangsdeur van de wagen werd opengebroken en vervolgens werd een geldbedrag van ruim 1.000 Euro weggenomen.

Westerhoven: Auto over de kop
Op de kruising van de provinciale weg N317 met de Heuvel zijn zaterdag rond 12.00 uur een 41-jarige automobiliste uit Westerhoven en een 27-jarige automobilist uit Valkenswaard met elkaar in botsing gekomen. De vrouw reed over de Heuvel en verleende op het eerder genoemde kruispunt geen voorrang aan de man die over de N317 richting Eersel reed. De auto van de man sloeg door de klap over de kop. Hij liep een hoofdwond op en een verwonding aan zijn hand.