Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-06-2003
persberichten zondag
Bert Visser 0592 383383 of 0651 - 611629

Collega Ernest Zinsmeijer neemt 16-06 om 08.00 uur over

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ASSEN - De politie van Assen heeft zaterdagavond in een woning aan de Markedreef in Assen een hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de de 43 jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt. Er zijn 165 planten en drie vuilniszakken pas geoogste henneptakken in beslag genomen. Ook de lampen, filters e.d. zijn meegenomen. Volgens de bewoonster zou ze na twee oogsten van haar schulden af zijn. De kwekerij werd ontdekt nadat iemand uit de buurt de politie had gebeld met de mededeling dat er bij de woning twee mannen waren gezien die zich verdacht gedroegen.

Zenders zwijgen

NIEUW WEERDINGE - De piratenzenders Nurnberg, Zwaluw, Blonde Parel en Parelvisser zijn niet meer. Het Agentschap Telekom heeft ze, met ondersteuning van de politie, zaterdagmiddag het zwijgen opgelegd. Het viertal maakte gebruik van zendapparatuur die stond opgesteld in een woning aan de H.E. Timmermanstraat in Nieuw Weerdinge. De apparatuur is in beslag genomen en de 39 jarige eigenaar mag een boete van 1100 euro betalen.

Autos opengebroken

ZUIDLAREN - Drie bezoekers van het zwembad in Zuidlaren zijn gedupeerd door inbraken in hun autos. Uit twee autos werden een radio, CDs en een tas met kleren gestolen. Bij de derde auto bleef het bij een poging, zij het dat de auto forse schade opliep. Van alle auto was het portierslot vernield.

Drank en verkeer

Een 21 jarige bromfietser uit Coevorden werd zaterdagnacht op de Van Heutzsingel in zijn woonplaats gepakt met 1,1 promille Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Hij viel op omdat hij zonder verlichting en met grote snelheid over de Van Heutzsingel reed.

Een 17 jarige bromfietser uit Annen was zonder helm aan het stunten op de Vriezerweg in Tynaarlo. De alcoholtest kwam uit op ongeveer 0,85 promille. Hij kreeg verder een boete voor het rijden zonder helm.

Op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen was het zaterdagavond einde verhaal voor een 32 jarige automobilist uit Emmen. De ademanalyse wees uit dat de man met maar liefst ruim vier keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur had gezeten. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdagnacht liep een 36 jarige inwoner van Meppel tegen de lamp. Hij werd aan de kant gezet op de Bekinkbaan in Meppel. De man scoorde ongeveer 1,5 promille. Ook hij moet het voorlopig zonder rijbewijs doen.

Personeel van een discotheek in Ruinerwold heeft zaterdagnacht voorkomen dat een volgens hen ladderzatte bezoeker achter het stuur zou kruipen. Men heeft de accukabels van de auto losgetrokken. Vervolgens is de man met zijn vriend op een taxi gezet.

Motorrijder gewond

ERICA - Een 50 jarige motorrijder uit Klazienaveen is zaterdagmiddag met diverse breuken en inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man werd op de Verlengde Vaart NZ in Erica gegrepen door een linksafslaande auto, bestuurd door een 25 jarige man uit Erica.

Bromfietsster aangereden

EMMEN - Een 19 jarige bromfietsster uit Emmen is met voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen nadat ze bij het oversteken van de Heesackers was aangereden door een tot nu toe onbekende automobilist. Hij is niet gestopt. De verwondingen van de vrouw bleken mee te vallen. Op de plaats van het ongeval trof de politie een kentekenplaat aan, vermoedelijk afkomstig van de betrokken auto. Aan de hand daarvan hoopt de politie de doorrijder te kunnen opsporen.

Folderaar naar ziekenhuis

HOOGEVEEN - Een 14 jarige jongen uit Hoogeveen is zaterdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. De jongen werd op het voetpad van de Zenithlaan, terwijl hij aan het folderen was, aangereden door een 43 jarige fietser uit Hoogeveen.

Inbrekers maken gat in dak

EMMEN - Onbekenden hebben zaterdagnacht geprobeerd om via het dak in te breken in een benzinestation aan de N34 bij Emmen. De politie ontdekte na een alarmmelding een gat in het dak van zon twee vierkante meter. Inspectie met de eigenaar wees uit, dat er niets gestolen was. De politie heeft diverse gereedschappen veiliggesteld voor het sporenonderzoek.

Winkeldieven

HOOGEVEEN / LINDE

Een bewoner van de Burgemeester Jansstraat in Linde vond zaterdagavond in het hoge gras naast de inrit naar zijn woning een hoeveelheid artikelen afkomstig van diverse winkels in Hoogeveen. Het ging om parfums, vlees, noten en kleding.

De parfums bleken zaterdagmiddag te zijn gestolen bij een drogisterij in het winkelcentrum de Wielewaal in Hoogeveen. De eigenaar had de politie reeds geinformeerd dat hij was bestolen door drie vrouwen die waren weggereden in een groene Mazda. Van de andere zaken is nog geen aangifte gedaan. De politie vermoedt, dat de goederen tijdelijk geparkeerd waren om bij een eventueel onderzoek van de auto clean te zijn.