Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (14/6-15/6)

Bergen op Zoom, zondag 15 juni 2003

Speeltoestellen ontvreemd

NIEUW-VOSSEMEER: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf het terrein van een natuurbad aan de Veerweg een aantal kinderspeeltoestellen gestolen. De speeltoestellen zijn onder andere een glijbaan, een speelhuis, een klimkubus, een picknicktafeltje en een schommelwipje. Om bij de speeltoestellen te kunnen komen werd het gaaswerk van het toegangshek kapot geknipt. De toestellen zijn door campinggasten geschonken aan het natuurbad. De waarde van de spullen is bij de politie niet bekend.

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd op de Steenlandweg-Oost een 51-jarige man uit St. Annaland aangehouden, terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank een auto bestuurde. Bij de ademanalyse blies hij 565 ug/l (toestaan is 220 ug/l). De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt en zal zich tezijnertijd moeten verantwoorden voor de rechter.

NIEUW-VOSSEMEER: Op de Schoolstraat werd op zaterdagnacht een 48-jarige man uit Steenbergen aangehouden omdat hij een auto bestuurde, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man blies op de ademanalyse 1065 ug/l; ruim 4x maal de toegestane waarde. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Vernieling

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 14 juni 2003 deed een uit Rotterdam afkomstige man aangifte van vernielingen aan zijn personenauto en chalet. De vernielingen vonden plaats op zaterdag 14 juni omstreeks
1.30 uur op camping Vredenburg in Bergen op Zoom. Van de auto werden met een baksteen de ruiten ingeslagen en ook enkele ruiten aan de achterzijde van het chalet moesten het ontgelden. De gedupeerde zag een manspersoon weglopen, die was gekleed in een donkere jas met een witte horizontale balk erop.

Politie onderzoekt brand

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 14 juni 2003 is omstreeks 6.00 uur brand ontstaan aan de voorzijde van een woning aan de Noordgeest. De ter plaatse gekomen brandweer heeft de brand in korte tijd weten te blussen. Uiteindelijk gingen gordijnen, vloerbedekking en enkele boeken verloren. De politie houdt er rekening mee dat de brand is ontstaan omdat iemand via een openstaand raam iets naar binnen heeft gegooid. Zij heeft de zaak in onderzoek genomen.

Politie houdt broers aan voor belediging

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 14 juni 2003 omstreeks 1.00 uur werden op het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan twee tweelingbroers uit Bergen op Zoom aangehouden terzake belediging en verzet. De twee meldden zich aan het bureau, stelden een vraag, maar gedroegen zich, waarschijnlijk mede onder invloed van de alcohol die zij genuttigd hadden, naar aanleiding van het antwoord behoorlijk opstandig. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juni werd omstreeks 3.30 uur een 33-jarige vrouw uit Breda mishandeld door een bekende van haar uit Bergen op Zoom. De vrouw werd, in eerste instantie in een caf en later nogmaals op straat, diverse malen geslagen en geschopt, alsmede aan haar haren getrokken. De oorzaak is vermoedelijk gelegen in de relationele sfeer. De vrouw heeft aangifte van mishandeling gedaan, waarna de politie de zaak in onderzoek heeft genomen.

Auto gestolen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag werd vanaf de Van Overstratenlaan een personenauto gestolen. De auto is eigendom van een man uit Steenbergen. De auto heeft als kenteken HS-RT-19 en is van het merk Volkswagen, type Polo.

Inbraak in auto

BERGEN OP ZOOM: zaterdagmiddag werd ingebroken in de auto van een inwoner van Roosendaal. De auto stond geparkeerd op de Holleweg te Bergen op Zoom. Ontvreemd werd een handtas met inhoud. De ruit van het portier werd ingeslagen.

Veilig uitgaan tijdens jazzweekeinde

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag was het in de binnenstad van Bergen op Zoom gezellig druk vanwege het jaarlijks terugkerende Jazzfestival, dat woensdag al begonnen is. Ondanks de gezelligheid vonden er toch wat incidentjes plaats. Omstreeks 00.30 uur vond een 19-jarige man uit Bergen op Zoom het klaarblijkelijk nodig in de richting van een politieman een schietgebaar naar het hoofd te maken en maakte daarbij het bijbehorende geluid. Hij werd aangehouden terzake belediging van de agent. In de loop van zondag is de man met een proces-verbaal op zak huiswaarts gekeerd.
Bij een vechtpartij in een caf liep een man klappen op, omdat hij - volgens verklaring van de ander - "op een verkeerde manier naar hem had gekeken". Het slachtoffer deed geen aangifte. In de vroege ochtend werd een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door een beveiligingsbeambte die toezicht hield in de feesttent op De Grote Markt. De man was de tent binnengedrongen en had een pak servetten weggenomen. Hij werd overgedragen aan de politie. Na verhoor werd hij heengezonden, voorzien van een proces-verbaal. Er werd verder nog een viertal processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen in de binnenstad.
Een aantal Bergse cafs had hun zaken niet in orde. Bij vier cafs was de leidinggevende niet aanwezig. Bij een caf stond beveilingspersoneel dat niet voorzien was van de vereiste certificaten. Voor de geconstateerde overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto slaat over de kop; meisje gewond

HUIJBERGEN: In de Demerstraat is zaterdagavond omstreeks 20.30 uur een auto over de kop geslagen. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Heeze (B), liet tijdens het rijden zijn fototoestel op de bodem van zijn voertuig vallen. Toen hij het wilde pakken, verloor hij de macht over het stuur, reed vervolgens tegen een geparkeerde auto en sloeg toen over de kop. Hierbij raakte een 13-jarig meisje, een inzittende van het voertuig, gewond. Ze werd voor behandeling overgebracht naar de huisartsenpost in Bergen op Zoom.

Vechtpartij

HOOGERHEIDE: In de nacht van zaterdag op zondag is de politie enkele malen met meerdere politiesurveillancewagens naar een horecagelegenheid aan de Raadhuisstraat getogen, vanwege vechtpartijtjes en opstootjes die op de openbare weg plaatsvonden. Rond 3.30 uur vond een mishandeling plaats, waarvoor ter plaatse een 24-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden. Hij werd door diverse getuigen als de dader aangewezen. Voor onderzoek en nader verhoor is hij ingesloten in Bergen op Zoom en in de loop van de zondagmiddag op vrije voeten gesteld.

Drugs

WOENSDRECHT: zaterdagavond omstreeks 21.15 uur werd tijdens een controle op de Rijksweg A4 ter hoogte van Woensdrecht een ons verdovende middelen aangetroffen in een voertuig van twee uit Frankrijk afkomstige verdachten. Beide werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en betaling van een boete van 1360 euro, mochten beiden hun weg vervolgen; uiteraard zonder de gekochte middelen die in beslag genomen werden.

Frontale aanrijding met licht gewonde

HOEVEN: Vrijdag 13 juni vond omstreeks 18.30 uur op de Bovenstraat een frontale aanrijding plaats tussen een 20-jarige man uit Zegge en een 24-jarige man uit Hoeven. Beide reden in een personenauto. De aanrijding ontstond omdat de Zeggenaar niet voldoende rechts hield. Door dit ongeval raakte de 16-jarige passagiere van de man uit Hoeven gewond aan haar rechterpols. Bij onderzoek in het ziekenhuis Franciscus bleek dat de rechterpols was gekneusd.

Bejaarde vrouw valt van trap

OUD-GASTEL: zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur is in haar woning een 66-jarige uit Oud-Gastel van de trap gevallen. Na enkele uren gewond op de grond te hebben gelegen werd de vrouw omstreeks 20.15 uur aangetroffen door haar man die de ambulancedienst belde. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar met diverse verwondingen (hoofdwond, sleutelbeenfractuur, diverse kneuzingen aan hals en rug, mogelijk bekkenfractuur en mogelijk inwendig letsel) opgenomen.

Carjacking

HOEVEN: Op zaterdag 14 juni deed een 20-jarige inwoner van Hoeven aangifte van de diefstal van zijn personenauto, merk Volkswagen, type Golf. De man verklaarde voorafgaand aan de diefstal door de dader enige tijd van zijn vrijheid te zijn beroofd en te zijn mishandeld. Een en ander vond plaats tussen donderdag 12 juni omstreeks 23.00 uur en vrijdag 13 juni omstreeks 5.00 uur in de gemeente Hoeven. In de loop van de vrijdagnacht werd in de gemeente Rucphen de auto aangetroffen met daarin een slapende persoon. Deze persoon, een 23-jarige man uit Rucphen, werd ter plaatse aangehouden en in belang van het onderzoek ingesloten in het bureau van politie te Bergen op Zoom. De verdachte is zondagmiddag door de politie in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Verkeersongeval met letsel

SINT WILLEBRORD: Op vrijdag 13 juni 2003 vond rond 19.30 uur op de Dorpsstraat in Sint Willebrord een verkeersongeval plaats. Een 58-jarige automobiliste uit St. Willebrord keerde haar auto op de Dorpsstraat en zag daarbij een 17-jarige bromfietser uit Achtmaal over het hoofd. De jongeman sloeg met zijn bromfiets over de kop en werd per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Hij heeft waarschijnlijk een gebroken onderbeen.

Verkeersongeval met letsel

RUCPHEN: Op zaterdag 14 juni 2003 vond rond 21.30 uur een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de kruising van de Rucphenseweg met de Rijksweg-Zuid te Rucphen. Een 25-jarige inwoner van Zegge wilde vanaf de Rucphenseweg linksaf de Rijksweg-Zuid opdraaien, maar zag, vermoedelijk omdat hij achter een kleine vrachtauto reed, het tegemoetkomende verkeer te laat. Hij stuurde te vroeg naar links en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer terecht, waar op dat moment een andere automobilist reed. De Zeggenaar botste frontaal op zijn tegenligger. Door dit ongeval raakten de bestuurder van de tegemoetkomende auto en de vriendin van de Zeggenaar, die met hem meereed, gewond. Beide gewonden zijn overgebracht naar het Franciscus te Roosendaal. De aard van hun verwondingen is bij de politie niet bekend.

Drugs

ROOSENDAAL: Op vrijdag 13 juni 2003 werd op de Antwerpseweg een 22-jarige man uit Belgi aangehouden met 5 gram softdrugs. Pas nadat de aangehouden persoon een opgelegde geldboete van 200 euro had betaald, kon hij zijn weg vervolgen.

Politie houdt zakkenrollers aan

ROOSENDAAL: Op 14 juni 2003 werden op de Markt een 17-jarige en een 15-jarige jongeman aangehouden voor de diefstal van een portemonnee. Een drietal getuigen zou hebben gezien dat deze jongens de portemonnee van het slachtoffer hadden gestolen en hierover beveiligingspersoneel ingelicht. Deze heeft de jongeren in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. In het belang van het onderzoek zijn beide verdachten ingesloten in het politiebureau te Bergen op Zoom. De benadeelde heeft aangifte gedaan van de diefstal van zijn portemonnee.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Op zaterdag 14 juni 2003 deed een inwoonster van Moerstraten aangifte van diefstal uit haar personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein in de Dr. van Dregtplein te Roosendaal. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 11 juni (22:00 uur) en 12 juni (17:30 uur). Uit de personenauto werd een autoradio/CD-speler van het merk Pioneer ontvreemd.

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni werden de vier wieldoppen ontvreemd van een personenauto, die stond geparkeerd in de Pastoor van Akenstraat te Roosendaal.

Woninginbraken

ROOSENDAAL: In de nacht van 13 op 14 juni werd er ingebroken in een woning aan de Televisiestraat te Roosendaal. Door het inslaan van een ruit aan de achterzijde is men de woning binnengekomen. Uit de woning werd voornamelijk kleding ontvreemd.

Op zaterdag 14 juni werd tussen 12.30 en 14.15 uur ingebroken in een woning aan de Telefoonstraat in Roosendaal. Men is de woning binnengekomen door het intrappen van een deur. Uit de woning werden audio-apparatuur, beddegoed en sieraden ontvreemd.

Op vrijdag 13 juni werd tussen 00.30 en 5.45 uur ingebroken in de woning aan de Nispensestraat in Roosendaal. Het is nog onbekend hoe men de woning is binnengekomen. Men mist een geldbedrag en een gouden armband.

Diefstal bestelauto

ROOSENDAAL: In de nacht van 13 op 14 juni werd er een bestelauto/auto-ambulance ontvreemd vanaf een bedrijventerrein aan het Boerkensleen te Roosendaal. De bestelauto is voorzien van het kenteken BH-79-SZ.

Drugs

ROOSENDAAL: Op zaterdag 14 juni werd omstreeks 11.15 uur aan de Scholtensboslaan een uit Belgi afkomstige 29-jarige man aangehouden. Tijdens een controle van zijn personenauto bleek dat de verdachte een hoeveelheid van ongeveer 200 gram hennep in zijn auto vervoerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Op zaterdag 14 juni 2003 omstreeks 5.15 uur werd een 32-jarige man uit Bergen op Zoom op de Rijksweg A17 te Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 475 ug/l (toegestaan is 220 ug/l). De man is met een dagvaarding heengezonden.

Bron: Manon Ostendorf