Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda (14/6-15/6)

Breda, zondag 15 juni 2003

Verkeerscontrole

BREDA: Op donderdag 12 juni hebben medewerkers van politieteam Vlaanderenstraat tussen 16.30 uur en 23.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij is gecontroleerd op de Oosterhoutseweg te Teteringen en op de Konijnenberg en Terheijdenseweg in Breda. Van de 110 bestuurders die gecontroleerd zijn op de Terheijdenseweg, hadden er 2 te veel gedronken. Een daarvan kwam er met een transactie vanaf; de ander heeft een dagvaarding meegekregen. In totaal werden door de politie 68 bekeuringen uitgeschreven, te weten:
28x Geen autogordel dragen
24x Overschrijden maximum snelheid
5x Geen helm dragen
3x Mistlichten voor voeren
3x Niet handsfree bellen

2x Niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat
1x Niet op eerste vordering rijbewijs ter inzage afgeven
1x Op het trottoir parkeren
1x Op een voetgangers oversteekplaats parkeren


Achtervolging gestaakt

BREDA: Vrijdagavond kreeg de politie omstreeks 20.30 uur de melding dat er in de omgeving van de Baliendijk een personenauto zou rondscheuren, waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. In de auto zouden zich twee jongemannen bevinden. Toen de auto ter plaatse inderdaad door een surveillance van politie werd aangetroffen, kreeg de bestuurder een stopteken. In plaats van hieraan gevolg te geven, reed de bestuurder echter met piepende banden weg. Na een korte achtervolging hebben de politiemensen besloten de achtervolging te staken, omdat dit alleen nog maar meer gevaar op zou leveren voor het verkeer ter plaatse. Op grond van het kenteken heeft de politie de eigenares van de auto kunnen traceren. De vrouw had de auto ter reparatie meegegeven aan een tweetal 17-jarige jongemannen, terwijl ze wist dat beide niet in het bezit zijn van een rijbewijs. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Vernieling BBA bus en aanhouding

BREDA: De politie kreeg zaterdagmorgen kort na 11.00 uur de melding dat in de Brusselstraat ter hoogte van de bushalte de chauffeur van een BBA-bus aan het vechten was met een burger. Toen de politie ter plaatse was, bleek dat een 19-jarige man uit Breda met een kruk een buitenspiegel van de BBA bus had vernield. Hij had dit volgens zijn verklaring gedaan omdat de chauffeur door wilde rijden zonder de jongeman in te laten stappen. Hierna is tussen beiden een vechtpartij ontstaan, waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Na verhoor is de 19-jarige man met een Au-dagvaarding heengezonden.

Steen door ruit bus

BREDA: Zaterdagavond rond de klok van 21.30 uur kreeg een aantal passagiers van een autobus de schrik van hun leven toen op de Brusselstraat een steen door een ruit van de bus werd gegooid. Getuigen hebben de politie op het spoor gezet van een mogelijke dader.

Inbraak woning

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Meerstraat. Men heeft het slot van de achterdeur verbroken en vervolgens de gehele woning doorzocht. Er worden diverse goederen, waaronder reisdocumenten en geld, vermist.

Diefstal auto

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf de Terheijdenstraat een blauwe personenauto van het merk Opel, type Kadett gestolen. De auto is voorzien van het kenteken ZS-42-ZX.

Politie houdt gewelddadige man aan

BREDA: Op de Willem van Heesstraat hebben politiemensen zaterdagmiddag tegen 18.00 uur een 43-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Ter plaatse was een verhuizing aan de gang. Toen de vriend van de verhuizende vrouw arriveerde, heeft hij zijn vriendin om onbekende redenen bedreigd en geslagen. Enkele verhuizers kwamen tussen beide, waarna de verdachte achtereenvolgens met een mes en later met een hakbijl ten tonele kwam. Gelukkig vielen hierbij geen gewonden. Uiteindelijk stapte de man in zijn auto en reed weg. Toen de politie ter plaatse was, kwam de man weer terug, waarna de politie hem heeft aangehouden en in verzekering heeft gesteld. De districtsrecherche heeft de zaak in onderzoek genomen.

Uitgaansleven Breda

BREDA: De nacht van zaterdag op zondag verliep gezellig in het centrum van Breda. Het was druk en er waren opvallend veel jeugdigen in de stad.

Omstreeks 2.00 uur werd een 30-jarige inwoner uit Raamsdonk in de Torenstraat aangehouden omdat hij in staat van dronkenschap de openbare orde verstoorde. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten in het cellencomplex. Later die nacht kon hij met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Een 18-jarige knaap uit Terheijden en zijn even oude vriend uit Breda vonden het blijkbaar nodig omstreeks 3.00 uur op het parkeerterrein aan de Nieuwe Prinsenkade de ruitenwisser van een auto af te breken en over een andere auto heen te lopen. Een lid van het speciale politie-biketeam zag dit gebeuren en hield de beide knapen aan. Ook zij werden naar het cellencomplex overgebracht en na verhoor met een bekeuring op zak huiswaarts gestuurd.

Verder werden er veel bekeuringen uitgeschreven voor het foutparkeren in de stad. In totaal gingen er 34 overtreders op de bon. Ook werden er nog 5 wildplassers bekeurd.

Goed einde illegale houseparty

ZEVENBERGEN: In de vroege morgen van zondag 15 juni troffen collega`s omstreeks 2.30 uur op de voormalige vuilstortplaats aan de Schansdijk in Zevenbergen een illegale houseparty aan. Het geluid was van verre te horen. In het bos stonden op een open plaats zo`n 30 tot 40 auto`s. Verder werd er een tent met dj aangetroffen en professionele geluidsapparatuur (3 draaitafels), aggregaten en volop bier. Er waren naar schatting tussen de 60 en 70 jongelui aanwezig. De aanwezigen werd verzocht voor 4.00 uur alles af te breken en het bos te verlaten. Om 04.00 uur was iedereen inderdaad verdwenen en was alle rotzooi netjes opgeruimd.

Bron: Manon Ostendorf