Politie Zeeland



W-4085-2003 RIJDEN ONDER INVLOED

In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.20 uur is een 20-jarige automobilist uit Middelburg aan de Volderijlaagte in zijn woonplaats aangehouden.
Agenten zagen de man met hoge snelheid, vanuit de Gravenstraat, de Zusterstraat inrijden. Toen ze hem een stopteken gaven remde de automobilist, reed hard achteruit de Gravenstraat in, om vervolgens weg te rijden in de richting van de Gortstraat.
Hierbij reed hij bijna een agent op de fiets aan. De 20-jarige Middelburger is op de Volderijlaagte aangehouden.
Zijn inzittende, een 23-jarige man uit Vlissingen, bemoeide zich met de aanhouding en wilde niet weggaan. Hierop werd ook hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.
Uit ademanalyse bleek dat de bestuurder van de auto 1,4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


O-4086-2003 ONDER INVLOED

Zaterdagavond rond 20.35 uur is een 18-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland aan de Hageweg in Bruinisse gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man 1,4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.


W-4087-2003 DIEFSTAL TAS

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 01.30 uur en 03.00 uur is een 40-jarige vrouw uit Vlissingen in een cafe in de binnenstad in haar woonplaats bestolen van haar tas.
De vrouw had haar tas verschillende malen onbeheerd gelaten in het cafe. Rond sluitinstijd ontdekte ze dat haar tas, met daarin waardepapieren en een mobiele telefoon met nog onbekende waarde, was weggenomen.
De tas werd in de Glacisstraat teruggevonden; enkele pasjes die in de tas zaten werden op de Kasteelstraat teruggevonden.


O-4088-2003 DIEFSTAL UIT VERENIGINGSGEBOUW

Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagochtend 10.15 uur is er ingebroken in een verenigingsgebouw van een voetbalclub in de gemeente Tholen.
Uit het gebouw werden etenswaren en genotmiddelen met een totale waarde van tientallen euro's weggenomen.
De toegang tot het pand werd geforceerd; het totale schadebedrag is nog onbekend.


Z-4089-2003 AANRIJDING IN SAS VAN GENT

Zaterdagmiddag rond 15.15 uur vond er op de kruising Schapersweg, Nijverheidsstraat in Sas van Gent een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een trekker met oplegger.
De 26-jarige bromfietser uit Eeklo (B) reed over de Schapersweg komende uit de richting van België. Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 37-jarige bestuurder van de trekker met oplegger.
De bromfietser werd met diverse schaafwonden, ter controle, overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.