Ingezonden persbericht

De Vrije Gedachte
Filosofische vereniging op humanistisch-atheïstische grondslag
-door de rede geleid
-handelend naar normen die voortkomen uit redelijk denken
-juist daarom solidair met de medemens

Persbericht

De vereniging hield van 13 tot en met 15-06-2003 in het Nivon-huis "De Bosbeek" te Bennekom haar jaarlijkse vrijdenkersweekend onder het motto -Vrijdenken in de 21e eeuw-

Vele leden maakten gebruik van deze gelegenheid om mee te praten en te denken over de huidige plaats en taak van de vereniging in een snel veranderende wereld. Enkele prominente sprekers zoals, Gerhard Elferink, Roel Bor en Arie Bilius stuurden de discussie aan door hun scherpe analyses en heldere voorstellen.

Onder meer gaat de vereniging haar activiteiten versterken en uitbouwen. Dat betekent met name dat in het veld van humanistische organisaties in Nederland de vereniging haar eigen plaats zal accentueren. Zeker waar het een kritische houding betreft tegenover de traditionele godsdiensten. Veel leden waren van mening, dat juist in deze tijd daar grote behoefte aan bestaat.
Maar ook in eigen kring wil men de ontwikkelingen kritisch volgen. Ook worden de kontakten met buitenlandse organisaties van overeenkomstige aard verstevigd.

Wie mee wil denken en zijn steentje wil bijdragen aan de modernisering van deze wereld op humanistische grondslag, is van harte welkom. Schrijf voor meer informatie naar:

De Vrije Gedachte
Postbus 1087
3000 BB Rotterdam

of stuur een e-mailtje naar:
woutek@pllanet.nl

Dit bericht is aangemaakt en verspreid door de voor de pers verantwoordelijke bestuurder van de vereniging:
K.J. Wouters
Schieweg 31d
3038 AD Rotterdam
tel. 010-467 60 00.

Met verzoek om plaatsing in uw medium naar aard en strekking.