EVD

Multisectorale handelsreis naar het Verenigd Koninkrijk, 15 t/m 18 juni 2003

---

Het Verenigd Koninkrijk is voor Nederlandse bedrijven een aantrekkelijke markt. De markt biedt goede afzetkansen aan de meeste sectoren. Uit informatie van de Nederlandse ambassade te Londen blijkt dat de volgende sectoren als extra interessant aangemerkt kunnen worden: biotechnologie, energie (olie en gas), bouw en infrastructuur, de medische sector, spoorwegen en ICT. De EVD organiseert in samenwerking met MKB-Nederland en ABN AMRO van 15 t/m 18 juni 2003, een multisectorale zakenreis naar het Verenigd Koninkrijk.

Graag nodigen wij u uit om aan deze zakenreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 17 februari 2003

De handelsreis
Het doel van deze handelsreis is het leggen van nieuwe handelscontacten of het intensiveren van reeds bestaande contacten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'matchmaking'.

Economie Verenigd Koninkrijk
Vanaf 1997 is de Britse economie gemiddeld met 2,7 procent per jaar gegroeid. De groei in het derde kwartaal van 2002 was met 0,8 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal iets sterker dan voorspeld. Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2001 groeide de economie zelfs met 1,8 procent. Daarmee stelde het statistiekbureau de jaarlijkse groei met 0,1 procent naar boven bij. Nederland exporteerde in 2001 voor bijna 27 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, bijna 2 miljard meer dan in het voorgaande jaar. Voor het derde achtereenvolgende jaar is Nederland daarmee de vierde belangrijkste handelspartner van het Verenigd Koninkrijk, na de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Programma
Het programma van deze handelsreis bestaat uit zowel individuele gesprekken met potentiële zakenpartners als een aantal collectieve activiteiten.
Het voorlopige programma bestaat uit:

* Een briefing over de economische ontwikkeling van en het zakendoen in het Verenigd Koninkrijk.

* Een informeel kennismakingsdiner.

* Individuele gesprekken met potentiële zakenrelaties in het Verenigd Koninkrijk.

* Een receptie, waarbij interessante Britse zakenpartners worden uitgenodigd.

Deelname en kosten
Deelname staat open voor alle bedrijven die geïnteresseerd zijn in het Verenigd Koninkrijk. De deelnamekosten zijn euro 500,- Voor dat bedrag wordt voor u het hierboven genoemde programma georganiseerd, inclusief de matchmaking en de lokale ondersteuning.
De kosten voor reis en verblijf en eventuele overige kosten (bijvoorbeeld huur auto of tolk) zijn voor uw eigen rekening. Bij voldoende belangstelling zal de organisatie bemiddelen voor een groepsarrangement voor vliegreis en hotel.

Intake
Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, zult u geïnformeerd worden over tijdstip en plaats van het intakegesprek. De intakegesprekken zullen plaatsvinden op 17, 18 en 19 maart 2003. De matchmaking zal worden verzorgd door Salix gevestigd in Worcestershire. Dit bureau zal ook de intakes uitvoeren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de handelsreis naar kunt u contact opnemen met:

* EVD
Saskia de Smidt
Telefoon: (070) 778 83 13
E-mail: smidt@evd.nl of

* MKB-Nederland
Gitte Hoogland
Telefoon: (015) 219 14 06
E-mail: hoogland@mkb.nl

Voor nadere informatie over het Verenigd Koninkrijk kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor het Verenigd Koninkrijk:
* Maarten van der Leur
Telefoon: (070) 778 89 58
E-mail: verenigd-koninkrijk@info.evd.nl