Ingezonden persbericht





P E R S B E R I C H T: BEEF & TRAFASI OP WK AMSTERDAM

AMSTERDAM, 26 mei 2003 - Leuk hoor, Andre Hazes in het Olympisch Stadion. Een echte Amsterdamse volkszanger in een echt Amsterdams stadion. Maar Amsterdam is veranderd sinds 1928, we leven met verschillende culturen in deze stad. En al deze culturen brengen kunstuitingen met zich mee.

Het WK Amsterdam geeft deze bevolkingsgroepen de kans om op 15 juni in het Olympisch Stadion iedereen kennis te laten maken met hun muziek, dans en theater. Boliviaanse dansers in jurken van dertig kilo, de Surinaamse feestband Trafassi, een Chinese drakendans, een kinderkoor, Senegalese drummers, en ga maar door.

Jamaica zal verheugd zijn om te horen dat de finaledag van het WK Amsterdam wordt afgesloten door een optreden van de Nederlandse ska- en raggae formatie BEEF, die niet zo lang geleden een hit scoorde met Late night Sessions. Laten we hopen dat BEEF ook op 15 juni tot diep in de nacht door zal gaan.

Internationaal voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het WK Amsterdam is een multicultureel voetbaltoernooi waar topsport en wereldcultuur samenkomen. Doel van het evenement is Amsterdam als multiculturele hoofdstad van Nederland te profileren en de integratie van verschillende bevolkingsgroepen in Amsterdam te stimuleren. Aan het toernooi doen 32 teams van 32 verschillende nationaliteiten mee die in en om Amsterdam wonen en leven. Dit jaar vindt het toernooi voor de tweede keer plaats. Vorig jaar won Nigeria in de finale van Kaapverdië.

Op 1 juni start het toernooi met de openingswedstrijd Irak ­ Israël op sportpark Middenmeer (achter de Jaap Edenbaan). Op diezelfde dag voetballen
32 teams om de 8 beschikbare plaatsen voor de finales in het Olympisch Stadion op zondag 15 juni. De door Henk Spaan verrichtte loting verbond de volgende landen aan elkaar:

Poule A: Turkije, China, Kameroen, Ecuador.
Poule B: Suriname, Pakistan, Afghanistan, Jamaica. Poule C: Kaapverdië, Somalië, Spanje, Nederlandse Antillen. Poule D: Senegal, Colombia, Portugal, Bolivia.
Poule E : Marokko, India, Irak, Israël.
Poule F : Nigeria, Argentinië, Bosnië-Herzegovina, Ghana. Poule G: Chili, Ethiopië, Brazilië, Italië.
Poule H: Nederland, Angola, Armenië, Noorwegen.

Het WK Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Doen, Gemeente Amsterdam, VSB-fonds, Het Parool, Colorful Radio, Designpolitie.nl, City FM, McDonald's, Holland Casino en de Stichting Olympisch Stadion. In het Comité van Aanbeveling zitten onder andere:Job Cohen, Roger van Boxtel, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Humberto Tan, Henk Spaan, Henny Huisman, Carlo Boszhart, Nordin Wooter en Barbara en Frits Barend.



Ingezonden persbericht