Gemeente Utrecht

Wedstrijd ´dichten over dieren`

Op de Utrechtse Stadsboerderijen staat zondag 15 juni in het teken van het thema 'Dier en Taal'. De groep Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) van de Dienst Stadsbeheer (gemeente Utrecht) organiseert die dag leuke activiteiten op de Stadsboerderijen. Naast deelname aan de dag zelf, krijgen kinderen de kans hun dichtkunst uit te proberen en mee te doen aan de gedichtenwedstrijd over dieren. Om mee te kunnen dingen naar de prijzen, behoren de gedichten uiterlijk 10 juni binnen te zijn bij NMC.

De activiteiten op de Stadsboerderijen zijn spannend, leuk en ontspannend. Taalontwikkeling in een vrolijk jasje. Kinderen worden ook uitgenodigd om een gedicht te maken en op te sturen en zo mee te doen aan de gedichtenwedstrijd. Daarvoor zijn speciale deelnamepapieren af te halen bij bibliotheken, scholen en Stadsboerderijen. De wedstrijdvoorwaarden van de gedichtenwedstrijd zijn te lezen op het deelnamepapier.

Er zijn mooie prijzen te winnen in twee leeftijdscategorieën: zeven t/m negen jaar en tien t/m twaalf jaar. Per Stadsboerderij worden op 15 juni om drie uur ´s middags prijzen uitgereikt. De schrijvers van het allerbeste gedicht per leeftijdscategorie zien hun gedicht terug in de krant! Ook wordt er een boekje gemaakt van alle winnende gedichten. Prijswinnaars krijgen tijdig bericht thuis!

Gedichten voor 10 juni opsturen naar:
Dienst Stadsbeheer, NMC
T.a.v. Mieke Kuiper
Cartesiusweg 122
3534 BD UTRECHT