Gemeente Utrecht

Feest op de Utrechtse Stadsboerderijen

Op de Utrechtse Stadsboerderijen zijn er zondag 15 juni veel leuke dingen te doen rond het thema 'Dier en Taal'. De groep Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) van de Dienst Stadsbeheer (gemeente Utrecht) organiseert die dag activiteiten op de vier Stadsboerderijen. De activiteiten zijn voor jong en oud een plezier om mee te maken! Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken, luisteren, mee te doen en te genieten!

De paardenfluisteraar leert het publiek luisteren naar de taal van het paard. Communiceren met dieren kan op vele manieren. Ook communicatie tussen dieren onderling is de moeite waard om te bekijken. Een imker is aanwezig met een demonstratiekast om meer te vertellen over de manier waarop bijen met elkaar ´praten`. Iedereen wordt ook uitgenodigd om te komen luisteren naar een spannend dierenverhaal van de verhalenverteller.

Naast kijken en luisteren, kan iedereen meedoen met de alfabetspeurtocht en andere leuke spelletjes over dier en taal. Om drie uur ´s middags is de prijsuitreiking van de dierengedichtenwedstrijd! Gedichten die uiterlijk op 10 juni aanstaande binnenkomen dingen mee naar de prijs: een dagje mee met een dierverzorger in de dierentuin en een kijkje nemen achter de schermen! Deelnamepapieren met daarop de wedstrijdvoorwaarden, zijn nog steeds af te halen bij scholen, bibliotheken en Stadsboerderijen.

Gedichten vóór 10 juni opsturen naar:

Dienst Stadsbeheer, NMC
T.a.v. Mieke Kuiper
Cartesiusweg 122
3534 BD UTRECHT