GYURI VERGOUW


Finalisten Luchtgitaar Kampioenschappen bekend

De vijftien deelnemers aan de finale van het 1e Nederlandse Luchtgitaar Kampioenschap op 15 juni in Paradiso zijn bekend. De finalisten komen uit heel Nederland en zijn geselecteerd tijdens een van de vijf landelijke voorronden. De kampioen neemt als eerste Nederlander ooit deel aan de wereldkampioenschappen in Finland, die eind augustus worden gehouden.

De vijftien finalisten aan het NK Luchtgitaar zijn bekend. Zij komen uit heel Nederland en treden op onder zowel eigen naam als pseudoniem. De finalisten zijn: Mariah (Den Bosch), Bert Maiden (Schijndel), Loa Aloha (Breda), Poory Whiteless (Zwolle), Mo-Air (Lochem), Air-Slag (Enter), Hurricane (Lopik), Benjamin (Vollenhove), Jimmy Dunlop (Purmerend), Lombroso (Amsterdam), Funky Jordi (Rotterdam), Bjorn to be Wild (Tilburg), Scarecrow (Amsterdam), Dr. Airbag (Houten) en Voodoo Medicine Man (Nieuw-Vennep). De deelnemers zijn volgende de laatste berichten volop in training om een van de drie prijzen in de wacht te slepen. De finale begint op 15 juni om 20.30 en zal afgelopen zijn rond 22.30.

De presentatie is in handen van het duo Slikker en De Rooij, de luchtigste presentatoren van Nederland. Zij presenteren al jaren als duo diverse muziekfestijnen. Naast hun grootste passie, het presenteren van de meest uiteenlopende activiteiten, bundelen Slikker en De Rooij hun krachten in Studio Lemon.

Tijdens het juryberaad zal de band Blaze of Glory een 30 minuten durende show ten beste geven. De band is het Nederlandse antwoord op het Amerikaanse equivalent Spinal Tap, en tracht Rock en Parodie met elkaar in evenwicht te brengen.

Een after party zal plaatsvinden in het Hard Rock Cafe.

Het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap maakt deel uit van het Holland Festival en wordt gesponsord door Funsultancy, Paradiso, Hard Rock Cafe en Gibson.


---

---