Ingezonden persbericht

Leespark informeert belangstellenden over woningen en landschappen

Opening op zaterdag 14 juni 2003:

ALMERE, 20030613 -- Meestal is er niets. Een kale vlakte. De stilte voor de bouw. Toch willen veel mensen vaak maar al te graag even een kijkje nemen 'op locatie': daar waar ze mogelijk een nieuw huis gaan kopen. Ze willen de omgeving zien, de sfeer proeven, alvast een beetje dagdromen over hun nieuwe huis. Om die reden opent de opdrachtgever V.o.f. 't BuitenLand aan de rand van Almere Buiten (gebied 3R), een uniek leespark. Een houtsnipperpad leidt belangstellenden door de aanstaande nieuwe buurt; het pad volgt een gedeelte van de hoofdwegen door het plan. Informatieborden leggen de wandelaars onderweg uit wat ze straks van 't BuitenLand kunnen verwachten. Een waar vakantieland. Veertien verschillende woningtypen in negen verschillende landschappen aan de rand van de Oostvaardersplassen.

Vrij te bezoeken

Op 14 juni wordt het leespark formeel geopend. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden door het leespark wandelen, op zoek naar de plek waar ze het liefst zouden willen wonen. Het menu van de dag is eenvoudig. Naast de wandelroute zijn de makelaars en opdrachtgever aanwezig om tekst en uitleg te geven. En verder is er het groen en de rust van de locatie... Uitgenodigd voor de eerste dag zijn de 2700 mensen die zich via website of folder hebben aangemeld voor het project. De hele zomer kunnen ze overigens nog dagdromen op locatie: het leespark is vanaf de 14e elke dag toegankelijk. Na de zomer start de verkoop. Iedereen die zich via de flyer of de website heeft aangemeld, ontvangt dan het uitgebreide BuitenLand Magazine met alle informatie over het project en de beschikbare woningtypen.

Anders dan anders

't BuitenLand is in veel opzichten een uniek project. In de eerste plaats is er ­ anders dan in de rest van Almere ­ nergens een rechte straat te bekennen. In het patroon van gebogen straten vinden de bezoekers en bewoners stukken bos, grote velden, groene tuinen, waterpartijen met bruggetjes en steigers, statige lanen en gezellige tussendoor-paadjes. Door dat stratenpatroon en het vele groen heeft het plan een recreatief karakter; het is een mooie wijk om doorheen te wandelen of te fietsen. Het landschap verandert steeds, het is nergens saai of eentonig, er is bos en water, er zijn heuvels en velden. Aan het project werken maar liefst 6 verschillende architecten mee, die samen een breed scala aan 'buitenlandse' woningtypen hebben ontwikkeld, van betaalbare, mediterrane appartementen tot royale, Deense gezinswoningen met houten gevels, Provençaalse villa's en Zweedse verandawoningen. De ligging is uniek: met aan de overkant de Oostvaardersplassen, een uitgestrekt natuurgebied, waaraan in het leespark veel aandacht wordt besteed.

U bent van harte welkom van 11.00 tot 15.00 uur op het terrein 3R, 'tBuitenLand. Route: vanaf A6, zowel vanuit Amsterdam als Lelystad, afrit 8, Almere Buiten Oost, Buitenring S106. Na de rotonde eerste weg links, na 700 meter rechts, onder het spoor door. Daar vindt u het leespark van 't BuitenLand.

V.o.f. 't BuitenLand

't BuitenLand wordt gerealiseerd door V.o.f. 't BuitenLand, een samenwerking van Bemog Projektontwikkeling Almere B.V., Groene Stad Almere/De Alliantie Projectontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.

Meer informatie

Van Westrhenen Makelaardij, Schoutstraat 49, Almere, tel (036) 538 32 00. Makelaardij Van der Linden, Spoordreef 21, Almere, tel (036) 548 65 86. Woonvast, afdeling verkoop, Marktgracht 43, Almere Haven, tel (036) 547 59 69. Zie ook www.tbuitenland.nl

Foto's Leespark

Wilt u foto's van het leespark ontvangen, neemt u dan s.v.p. contact op met 'tIdee! Communicatieprojecten, Femke Groot, (020) 419 40 76 of femke@tidee.nl.



Ingezonden persbericht