Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 16 juni 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: alcomobilist uit de bocht
Een 55-jarige automobilist uit Muntendam is zondagavond op de Frans Spiekmanstraat in Veendam uit de bocht gevlogen en op een betonnen paal gebotst. Zijn auto raakte daardoor flink beschadigd. Hij kwam zelf met de schrik vrij. De oorzaak moet worden gezocht in zijn alcoholgebruik. Onderzoek aan het politiebureau wees namelijk uit dat hij ongeveer 2.6 promille alcohol in zijn bloed had, ruim 5 keer de maximum toegestane promillage van 0.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: fietser steekt plotseling over en botst op personenauto Een 77-jarige fietser uit Veendam is zondagmiddag gewond geraakt toen hij ter hoogte van Kalkwijk, op de grens van de gemeente Hoogezand en Veendam, de Provincialeweg overstak vlak voor een naderende personenauto, bestuurd door een 42-jarige inwoonster van Kropswolde. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Muntendam: alcomobilist
Een 53-jarige automobilist uit is zondag kort na middernacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd in zijn woonplaats Muntendam. Daarbij bleek dat hij 1.1. promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod.

Ten Boer: motorrijder onderuit
Een 35-jarige motorrijder uit Ten Boer is zondagavond op de Provincialeweg tussen Ten Post en Ten Boer gewond geraakt toen hij onderuit ging nadat hij de middengeleiding had geraakt. Zijn motorfiets stuiterde daarbij het Damsterdiep in en verdween onder water. Hij is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motor is door een bergingsbedrijf uit het Damsterdiep gehaald.

Marum: auto over de kop
Een 23-jarige automobilist uit Hoogezand is zondagmorgen op de A7 bij Marum door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt en over de kop geslagen in de rechter berm. Hij raakte daarbij gewond en is met enkele hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto raakte bij het ongeval ernstig beschadigd. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stad komt even later

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief).