Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 juni 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Ergerlijke vernielingen

Terugkerend uitgaanspubliek laat spoor van vernielingen achter

Haaksbergen

Zondagmorgen, 15 juni, werd door surveillerende politiemensen ontdekt dat er in de gemeente Haaksbergen een spoor van vernielingen was getrokken. Het vermoeden bestaat dat terugkerend uitgaanspubliek, in de nacht van zaterdag op zondag, verantwoordelijk is geweest voor deze vernielingen.

Aan de Eibergsestraat werden bloembakken vernield, ruitjes bij een tankstation ingeslagen, bermpaaltjes omver geschopt en een bushaltepaal omgebogen. Ook op de Molenstraat werden diverse vernielde bloembakken aangetroffen en aan de Zeedijk bij het busstation was een reclamebord omvergeduwd. Daarnaast werd aan de Enschedesestraat een ruit van een abri vernield en werden bij een aantal woningen aan de Vincentstraat o.a. een conifeer vernield, een putdeksel verwijderd en een waterton omvergegooid. Indien er getuigen zijn die wellicht iets meer over de dader cq daders van deze ergerlijke vernielingen kunnen vertellen, wil de politie graag met hen in contact komen. (bps: 03-078987)

Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole, 250 bestuurders gecontroleerd, vijf hadden te veel gedronken

Saasveld

In de avond en nacht van zondag 15 op maandag 16 juni, werd op een aantal plaatsen in Saasveld op alcoholgebruik gecontroleerd. 250 bestuurders cq bestuursters van auto's werden op straat gecontroleerd, vijf van hen moesten mee naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse.

"Topscorer" was een 40 jr. automobilist uit Rossum. Hij werd gecontroleerd aan de Remmertweg en "zijn" ademanalyse wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs van deze 40 jr. is ingevorderd. Daarnaast werden een 43 jr. Hengeloer, ademanalyse 0,83 promille, een 42 jr. inwoner van 's Heerenbroek met 0,65 promille, een 21 jr. Hengeloer met als uitslag van de ademanalyse 0,97 promille en een 22 jr. automobilist uit Lattrop, met een ademanalyse van 0,65 promille bekeurd. Tegen alle vijf wordt proces verbaal opgemaakt. (bps: 03-079222)

Insluiper aangehouden

Bewoner overloopt insluiper en houdt hem aan

Hengelo

Zondagmiddag 15 juni werd omstreeks 14.20 uur gemeld dat in een woning aan de CT Storkstraat in Hengelo, een insluiper was aangehouden door de bewoner van deze woning. De bewoner had gezien dat deze insluiper een tas uit de gang van de woning had weggenomen. De insluiper, een 23 jr. Hengeloer, werd overgedragen aan de politie en aan het bureau opgesloten. Later in de middag is hij in verzekering gesteld. (bps: 03-079054)

Insluiper overlopen

Vriend bewoonster betrapt insluiper bij diefstal portemonnee

Hengelo

Gistermiddag, zondag 15 juni, werd omstreeks 15.40 uur in een woning aan de Marssteeg in Hengelo een man betrapt bij het stelen van een portemonnee van de bewoonster. De insluiper, een 33 jr. Hengeloer, was de woning binnengelopen en uit een tas in de woonkamer de portemonnee van de bewoonster weggenomen. Op het moment dat de insluiper de woning weer via de achterdeur wil verlaten komt de vriend van de bewoonster binnen en ziet dat de man de portemonnee van zijn vriendin in de hand heeft. Hij pakt de man vast en de politie wordt gebeld. Deze neemt de 33 jr. over en brengt de man over naar het bureau waar hij is opgesloten en later in verzekering is gesteld. Ook in deze zaak wordt een onderzoek ingesteld. (bps: 03-079073)

Aanhouding na diefstal

Ex-man aangehouden na diefstal gsm van zijn ex-vrouw

Hengelo

Zondagavond 15 juni, omstreeks 21.30 uur wordt door een bewoonster van de Celebesstraat gebeld dat haar ex-man voor de deur staat en zich vervelend gedraagt. Bij komst van de politiemensen blijkt dat de ex reeds weer vertrokken is met medeneming van een gsm. Het signalement van de man wordt doorgegeven en hij wordt door de politie gesignaleerd op de Bankastraat in Hengelo. Hij wordt aangehouden en de gestolen telefoon heeft hij nog in zijn bezit. Aan het bureau is hij, een 42 jr.Hengeloer, voor verder verhoor opgesloten. (bps: 03-079142)

Aanhouding na vernielen ruit, oproep getuigen

Op aanwijzen van diverse getuigen is een verdachte aangehouden met betrekking tot het vernielen van een ruit.

Haaksbergen

In de nacht van vrijdag op zaterdag jl., werd omstreeks 02.45 uur gemeld dat op de Spoorstraat in Haaksbergen een ruit van een winkel was vernield. Ter plaatse werd door diverse getuigen medegedeeld dat een jongeman met een rood T-shirt aan, de ruit met zijn blote vuist zou hebben ingeslagen. Na de vernieling was de jongeman weggelopen in de richting van de Mr. Eenhuisstraat. Een eindje verderop aan de Spoorstraat werd een groepje jongeren gesignaleerd, met in hun midden een jongen met een rood T-shirt aan. Een getuige gaf aan dat dat de jongen was die de ruit had vernield.een tweede getuige vertelde ook nog de voornaam van deze jongen met het rode T-shirt. Hierop werd de jongeman aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voornaam bleek te kloppen. Aangehouden werd een 20 jr. Haaksbergenaar. Hij werd overgebracht naar het bureau in Enschede, waar hij voor de rest van de nacht is opgesloten. In de loop van de zaterdag, is hij na verhoor heengezonden. Hij ontkent iets met de vernieling te maken te hebben. De politie wil daarom graag in contact komen met de getuigen die zaterdagmorgen aan de Spoorstraat in Haaksbergen de jongeman als dader hebben aangewezen. (bps: 03-078434)