AutoRai

16-6-2003

Direct ingespoten benzinemotor voor Avensis

De Toyota Avensis is bezig met een snelle opmars op de Nederlandse markt. In de eerste verkoopmaanden werden al meer dan 2.500 contracten afgesloten. Ook bij leasemaatschappijen kan de Avensis op veel sympathie rekenen.

In oktober komt de Avensis 2.4 16v VVT-i D-4 op de Nederlandse markt. De door EuroNCAP als meest veilige auto in zijn klasse uitgeroepen auto beschikt met zn 2,4 liter direct ingespoten benzinemotor over een vermogen van 119 kW/162 pk. Hij zal in alle carrosserievarianten leverbaar zijn als Linea Luna en de uiterst luxueuze Executive met onder meer standaard Full Map navigatiesysteem met spraakherkenning en HID gasontladingslampen. Elke Avensis 2.4 D-4 is standaard uitgerust met een nieuwe vijftraps automatische transmissie (ook sequentieel schakelbaar). De prijs van de Avensis 2.4 D-4 start bij 31.800,- euro en de leaseprijs bij 619 euro per maand en is nú al te bestellen.

Op de Frankfurt Motorshow die in september zal worden gehouden zal de Toyota Avensis 2.4 D-4 16v VVT-i zn publiekspremière beleven. Dit nieuwe topmodel van de Avensis beschikt niet alleen over een bijzonder soepele en krachtige motor, maar ook over een geavanceerde vijftraps Multi Mode Automaat en een zeer compleet uitrustingsniveau. Er is keus uit twee uitrustingen (Linea Luna & Executive) en drie carroserievarianten (Sedan, Wagon en Liftback).

Sportieve Linea Luna
De Linea Luna is onder meer uitgerust met standaard lichtmetalen wielen en een dashboard waarin op subtiele wijze materiaal met carbonstructuur is verwerkt. Zaken als automatische airconditioning met gescheiden klimaatzones, regensensor en cruise control zijn standaard, evenals aluminium dorpelbeschermers en een zelfdimmende binnenspiegel.

Executive: aan alles is gedacht
Wie kiest voor de Executive versie wordt verder getrakteerd op een zeer hoogstaand uitrustingsniveau. Zo is een Full Map navigatiesysteem standaard aan boord met spraakherkenning. Het systeem is voorzien van een fors digitaal kleurenscherm en staat te boek als een van de snelste navigatiesystemen van dit moment. Het zorgt ervoor dat je nagenoeg heel West-Europa onder handbereik hebt. Ook HID gasontladingslampen, lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen en chique houtaccenten behoren tot de standaarduitrusting van de Executive.

Motorsouplesse op hoog niveau
De 119 kW/162 pk krachtige viercilinder maakt onder meer gebruik van balansassen, waardoor de loop van de motor bijzonder fraai is en veel souplesse aan de dag legt. Het maximum koppel ligt rond 229 Nm (definitieve gegevens nog niet bekend).

5 sterren: de meest veilige auto in zijn klasse

De Toyota Avensis is de eerste auto in Europa die standaard over een knie-airbag beschikt. In totaal telt de Avensis maar liefst negen airbags. Tel daarbij zn bijzonder solide bouwwijze op en men komt tot de conclusie dat Toyota met de Avensis in Europa een nieuwe veiligheidsmaatstaf heeft neergezet. Binnen de bekende EuroNCAP crashtest heeft de nieuwe Avensis niet alleen vijf sterren gescoord, maar wist de auto daarnaast ook nog 34 van de in totaal 36 punten te behalen. Dit betekent de allerhoogste score ooit. Met recht kan worden gezegd dat de Toyota Avensis de meest veilige auto in zijn segment is.

Consumentenprijs & leaseprijs
De Avensis 2.4 VVT-i D-4 is leverbaar vanaf 31.800,- euro inclusief BTW en BPM. De leaseprijs van start bij 619 euro (ex. BTW, 75% no claim, 20.000 km per jaar en 48 maanden).

Er is overigens al een Toyota Avensis vanaf 22.990 euro.