Gemeente Woudenberg


VVD-fractie dient initiatiefvoorstel in

WOUDENBERG, 16 juni 2003 Het college van burgemeester en wethouders krijgt van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Woudenberg de mogelijkheid om te beslissen op nieuwe subsidieverzoeken die beneden een bedrag van 1.000,- liggen. Dat staat in het initiatiefvoorstel, dat de VVD-fractie heeft ingediend. De raad bespreekt het initiatiefvoorstel op donderdag 26 juni 2003 tijdens de raadsvergadering.

De gemeenteraad van Woudenberg heeft op 22 mei 2003 de Nota Subsidiebeleid vastgesteld. Op basis van deze nota is de Algemene subsidieverordening 2004 van de gemeente Woudenberg vastgesteld. Daarin is geregeld, dat het college van burgemeester en wethouders het bevoegd orgaan is om te beschikken op aanvragen om subsidie die binnen de kaders liggen.

Nieuwe aanvragen om subsidie
Bij nieuwe subsidieverzoeken ligt het anders; dan beslist de gemeenteraad separaat over de subsidieverzoeken. De VVD-fractie is van mening, dat de raad zich in het dualistisch bestel concentreert op volksvertegenwoordiging, het stellen van kaders en controle, en dat de raad zich beperkt tot het sturen op hoofdlijnen en niet te veel afhankelijk wordt gesteld van collegevoorstellen. Daarom stelt de VVD-fractie voor om het college van burgemeester en wethouders een mandaat te geven om te beslissen op nieuwe subsidieverzoeken die beneden een bedrag van 1.000,- blijven. Aan dit mandaat worden twee voorwaarden verbonden:

Het college hanteert bij zijn beslissing de toetingssystemnatiek van de Algemene subsidieverordening gemeente Woudenberg 2004; De commissie Burger en Bestuur wordt na elke beslissing op een nieuw verzoek door het college geïnformeerd.

Nieuwe subsidieverzoeken die boven een bedrag van 1.000,- liggen, worden wel door de gemeenteraad behandeld.

De gemeenteraad bespreekt het initiatiefvoorstel op 26 juni 2003 tijdens de raadsvergadering.